• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ak ne vjeruješ njima, noževe proizvodi FRIOM Friščić iz Bjelovara, pa moreš i tam pitati.
No, za 14,5kn bi ja riskiral. Toliko sigurno vrijede.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Cijena je zaista prihvatljiva. Noževi nisu za mene, pa nebi htel čovjeka zeznuti.
Koliko sam skužil na karti to je tam posle ž. kolodvora.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da šalta se mekano, nema škrgutanja.

Kod rastavljanja na što treba obratiti pažnju?

Kad kreneš rastavljati pratiš gdje je što bilo i kako, malo pripaziš kod opruga (da ti ne skoči kamo) i kuglice (da ti ne ispadnu, pa da je ne možeš naći). Već kad rastavljaš provijeriš da li su vilice previše pojedene. Ako bude potrebno vađenje zupčanika obilježiš ih sa jedne strane, da znaš kako su bili radi lakše montaže.

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Mislim da će ta akcija ostati za jesen/zima.
Vikendica mi je dosta daleko pa mi nije zgodno skoknuti do stroja, a od sada svaki put kad dođem moram kositi.:mur:
Kod košenja me ne zeza toliko i mislim da mogu progurati ljeto.

Ako netko sa foruma ima kakvu sliku popravka mjenjača neka stavi sada ili neka šuti zauvijek!!:eek::

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne moraš se sekirati. Nije to powershift getriba pa da moraš paziti na strotine pozicija.
Skini ručke, te onda poklopac na onih (mislim) 6 šarafa. Polako digni poklopac i sve bi ti trebalo biti ko na dlanu.
Ja bi prije toga ispustil ulje i natočil nešto nafte, te ispral getribu.
Bilo bi puno lakše vidjeti kad bi dijelovi uznutra bili oprani, a i ak ti ispadne koji dio, bilo bi ga lakše najti u getribi bez ulja.

Za ovaj tvoj kvar: ili je pukla opruga, ili se pak na štangici vilice potrošila "jama" za kuglicu.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Najprije treba rastaviti da vidiš što je uzrok iskakanja i tek onda tražiti dijelove ako bude potrebno.:icon_e_geek:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ringeraja,ulje u motor.

Jel može jedno brzinsko pitanje. Naime tko ima kakva iskustva sa nabavom noževa freze za SS. Kaj se uopće sve može kupiti kod nas. U trgoagenciji nisu skupi, al jel valjaju čemu. Piše Eurozappa, to je nekadašnji Tang iz N. Gradiške

I ja sam u toj fazi nabavke pošto sam odbio nekoliko noževa na kamenu,javi kako je prošla nabava i kakve su kvalitete,goldonijevi su po 19 kuna.

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Kaj se tiče noževa za frezu mislim da je ( ako je moguće ) najbolje napraviti noževe doma.
Za Mondialovu frezu napravio sam si noževe od Hardox lima 6 mm.
Malo ga je zajebano savijati i bušiti, ali za malo vještijeg bravara nikakav problem.
Materijaj je jako otporan na habanje i dosta žilav pa se nož ne može saviti samo tako.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Jesi li ih savijal na vruće?
Bušiti bi se dalo kobaltnim borerima (ak mogu bušiti ležaj, valjda bi mogli i Hardox).
Ili onima s osiromašenim uranom :D:

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Savijal sam na hladno sa 15T prešom.
Bušio sa HSS-G svrdlom
Bušiti se može i sa HSS svrdlom naravno ne kineskim.
Ako dozvoliš da ti se pregrije svrdlo na tom mjestu ćeš poslije teško i sa boljim svrdlom izbušiti rupu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ovi kobaltni buše trenjem, tek kad se materijal užari.
Nego, jesi li oštricu otkival , glodal ili izbrusil?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Onaj narančasti čep desno od rezervara ti nije original. Tu bude jedan čep malo drugačiji koji ima odušnik. Ispod tog poklopca su klackalice i na njega možeš malo nadoljevati ulje inače za doljevanje ulja se koristi onaj donji čep.:icon_confused:

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
ZJ
Oštricu sam brusio.

Puknuti
Dobio sam flah 6 mm, kaj sam trebal pitat " Jel nije bilo jabuke"
Originalni Goldoni noževi su od flaha 5 mm.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Ovi kobaltni buše trenjem, tek kad se materijal užari.
Nego, jesi li oštricu otkival , glodal ili izbrusil?

To misliš na visokobrzinsku obradu? Užarena špena. To je posljedica fenomena kad zbog visoke brzine rezanja(nadkritična) ne dolazi do plastičnog tečenja materijala i kontakt oštrice svrdla i obratka zapravo ima manje trenje. A zbog velike brzine toplina se generira u špeni, ne u kontaktu. Jer nebi taj kobaltni borer izdržal u tak visikoj temperaturi.:icon_pidu:

Najnoviji postovi

Na vrh