Pozdrav majstori :drink:
ja više neznam dalje. Moja Labinka ima problemića (14KS Dizel Super Specijal)
Nisam ju vozio sigurno 2 godine, ali redovito, svakih mjesec dva palio i pustio da radi u leru nekoliko minuta i ugasio. Znači nisam ju stavio u brzinu.
Sad neki dan bio brat sa nećakom kod mene i veli idemo se odfurat jedan krug s kultivatorom, mi pripremimo prikolicu, mali bio presretan i krenemo mi i skužim na dvoru da ga nemogu kvačit sa kvačilom. Znači kada stisnem kvačilo on i dalje u brzini. Otac veli da mi se ko Bog kvačilo zalijepilo jer ga dugo nisam vozio. Ajde idemo mi rastavit to. Odšarafimo mašinu i rastavimo kvačilo, očistimo i malo zašmirglamo i sastavimo i opet. Ne možeš ga kvačit. I dalje se neda gurnut u brzini kada stisnem kvačilo. I onda smo mislili da sajla više ne steže dosta, ajde pa drugu sajlu montirao i nategnuo kvačilo do kraja i vidim da i dalje neće. Kada ga nategnem skroz do kraja, dokle ruka sajle na kvačilu ne dotakne držač božira za sajlu, onda kao da je kvačilo stisnuto 30%. Znači kada ga svom snagom gurnem uspijem malo pogurnut ali osjećam da je u brzini.
Ima možda tko kakvu ideju što bi to moglo biti??? Kao navedeno, nisam ga mrdao s mjesta skoro 2 godine, znači nije bio u brzini. Kada smo kvačilo izvadili, ova opruka na pritisak radi kako bi trebala. Barem tako mislimo, jer kada smo u sredini stisnuli, na rubu ploče su se oni štifti dizali (sori neznam ja te stručne nazive). Ima tko ideje, zahvalan sam na svakoj ideji. :icon_neutral: