Pozdrav svima.
Unaprijed se ispričavam jer sam jedan od onih koji žele pomoć odmah, bez da imaju vremena pretraživati forum jer ova pitanja koja ću postaviti su sigurno već pitana i odgovorena. Eto, isprike na tome.
Molim pomoć
već skoro 10ak godina posjedujem labinprogresovu mondial junior frezu od 7.5 ks, la 300 motor. spletom okolnosti zadnjih nekih 4 godine nisam koristio frezu i sada mi je ponovo zatrebala pa sam ju odlučio ponovo pokrenuti. dobra vijest je da je upalila gotovo od prve.
sjećam se da mi je tad, prije 4 godine bilo iscurilo ulje iz kardana, tj. pukla mi je bila brtva kod kardana pa je curilo ulje, pa nisam mogao naći pravu brtvu pa sam iz onog brtvenog papira rezeo brtvu, pa je to sve i dalje curilo i na kraju iscurilo.
imam upute u pdf-u za mondial i čitam ih i gledam one sheme dijelova. u uputama piše kako mijenjati ulje u motoru, vjerojatno je to isti pdf koji kruži okolo gdje je netko kemijskom napisao hypenol 90 - 2L
mene zanima ako mi netko može reći gdje se sve dodatno može ispustiti i uliti ulje, da provjerim sva moguća ulja na motokultivatoru. Sjećam se da sam svojevremeno negdje pored kotača ispuštao ulje, ali se ne sjećam više gdje sam ga punio.
Molim vas informaciju, gdje se na frezi nalaze ulazi i izlazi za ulja (sva koja se mogu zamijeniti).
u nekom word dokumentu imam informaciju da u motor ide oko 7dl mineralnog 15w40, ali to se pretpostavljam odnosi na ovih 2L hypenola koji se spominje u knjižici i ovo je kriva informacija.
Ovaj post ću postaviti i na forum.hr, možda netko i tamo odgovori.
Unaprijed hvala svima.