Da se vratim na problem od kojeg sam i počeo, kuplung. Jučer sam to sve ukalupio i vratio kako je bilo, i na brzinu dvaput upalio i probao, nisam više imao vremena. I sad mi se čini da mi je i dalje sve isto kako je i bilo :-( Kad stisnem kuplung, izlazna osovina se i dalje lagano vrti, a kad želim ubaciti u brzinu, zupčanici škripe i nakon ubacivanja mtk lagano želi naprijed iako je stisnut kuplung. Promijenio sam lamelu, feder i unutanji veći lager.
Ako sam dobro skužio logiku po kojoj to radi, problem je u tom lageru. Jer: vanjsko kućište kuplunga zajedno s lamelom se vrti stalno kao i motor. Osovina pogona koja dolazi iz getribe je stalno unutar zvona i fiksno je zubima vezana na njega. Znači, kad se vrti zvono, a vrti se kad nije stisnut kuplung jer ga feder pritišće na lamelu, vrti se i osovina. Kad se stisne kuplung, onaj polukrug se prisloni na vanjski manji lager i gurne zvono prema mašini i odvoji ga od lamele. Istovremeno se time veći unutarnji lager jače stisne na feder koji se isto konstantno vrti jer je drugim krajem stisnut na dio kućišta lamele uz motor. I tada bi se zvono trebalo zaustaviti jer bi vrtnju zbog pritiska federa trebao preuzeti taj lager. A meni se on očito ne vrti dovoljno lako pa ima preveliki otpor zbog kojeg se i zvono nastavlja lagano vrtjeti.
Jesam li u pravu? Ako je netko mijenjao taj veći lager, jel se on treba lako vrtjeti na prazno ili ima otpor? Ovaj moj djeluje dosta kruto, ne možeš ga zavrtjeti npr. kao kotač na osovini. Treba li se to možda razraditi? Još ću sutra detaljnije probati.