• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

tomdux

Novi član
Tu od
5 Svi 2012
Poruka
13
Jel itko negdje vidio ovakvu prikolicu za labinprogres motokultivator:

Samo spajanje na kultivator je čudno. Izgleda da se pričvrsti na onu štangu koja se nalazi ispod motora?

Ova slika se nalazi u uputstvu od mondiala junior iz 89' godine.

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Ima i to Fiftač :lol: pogledaj na rudu su zavarena 2 flaha, a na kuki ono crno su zavarene 2 sesnajstice rebraste okomito tu na zadnjoj slici se dobro vidi. Tak da mogu skretati pod opterecenjem i pogonom nis ne cvika :blackeye 8)

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
Ima i to Fiftač :lol: pogledaj na rudu su zavarena 2 flaha, a na kuki ono crno su zavarene 2 sesnajstice rebraste okomito tu na zadnjoj slici se dobro vidi. Tak da mogu skretati pod opterecenjem i pogonom nis ne cvika :blackeye 8)

Onda sve pet samo tjeraj i uživaj.

ivek_sp

Novi član
Tu od
6 Stu 2011
Poruka
22
danas se malo kosilo
evo par slikica...

fotografija0127o.jpg

fotografija0128.jpg

fotografija0126c.jpg

fotografija0125r.jpg

i jedan video...li la kvalitete...:eek:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=imLkKtEymHg[/YT]

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Ak denem bes prosirivaca onda je preusko, a s ovima su nekad vozili veli deda duplo vise nego sad ja tovarim :)

Koliko te ispao materijal bez dif. i kardana? Kolko mos natrpat (povuc s takvom prikolicom)?

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Diferencijal je bil 100kn, i podvozje "i"profil 5m 100kn, kardan ti je od lade sve ostalo je bilo doma. Prikolica je standardnih mjera 2000x1500x300mm, natrpat mozes dosta ja natrpam punu navrh sirovis drva hrasta i bukve kalanih i ide bez problema a bregi u zagorju su lepi :lol:

B

Beshla

Guest
Kipor

Nedavno sam uzeo Labinov motokultivator sa novim dizel Kipor motorom od 8ks. Odradio sam 30ak sati i primetio sam da slabije prima gas. Na malom broju obrtaja sve je u redu, ali kada dodam gas pocinje da se gusi. Neko kaze dizna, a neko da se pregreva!?

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Pozz..
Imam motokultivator labin progres godiste 80/90 neznam točno. Naranđasti benzinac s 8 ks. Kultivator dugo vremena vec stoji u šupi i trebalo bi napraviti servis na njemu. Kod zadnje upotrebe poceo je izbacivati iz invertora te su bzine pocele stekati. Susjed ga je otvorio, i rekao da se potrosila neka plastika koja drzi invertor (razmrvila se i pala među zupčanike), ali ga je osposobio dao da probamo bez nje. Sama ručica invertora je sada jako lagana i prilikom upotrebe, vibracije, invertor iskoci iz mjesta. Poslje toga nismo ga vise opce upotrebljivali, jer smo vidjeli da ipak je to potrebno da se moze koristit. S vremenom od stajanja (stoji oko 4g) je procurilo ulje na spoju izmjeđu getribice i freze, tj na kardanu. Zanima me sto treba za pocetak nabaviti od djelova (plastika za invertor, dihtung na kardanu, kolko ide ulja u getribu). Kolko ulja ide u motor? Ako ima netko uputstva za njega i ako je pri volji neka skenira i uploada. Bio bih jako zahvalan.

Edit: Koja ulja ideju u getribu i motor?

Posljednje uređivanje:
S

staffmen

Guest
u motor mozes Ina super5.
Ja tocim valvoline turbo 10w40. Ubiti moze i ulje za auto.

U getribu hipenol 90 ide oko 1,5-2l ak se ne varam. Makar imas mjerac pa vidis kada je dosta.

Dihtung kod spoja getribe i onog djela di se freza kopca mislis?!
Ak je to...to sam ja mijenjao prije koji mjesec. Kupis klingerit, uzmes dobar skalpel i izrezez ga. Uzmes taj komad aluminijski koji bus skinul i po njemu napravis dihtung. Pritegnes i to je to.

Za ovu rucicu od invertora ti nebi znal nis reci..:rolleyess:

B

Beshla

Guest
Nedavno sam uzeo Labinov motokultivator sa novim dizel Kipor motorom od 8ks. Odradio sam 30ak sati i primetio sam da slabije prima gas. Na malom broju obrtaja sve je u redu, ali kada dodam gas pocinje da se gusi. Neko kaze dizna, a neko da se pregreva!?

Niko nema ideju?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906

da ti nije zaštopan filter goriva ..:scratch

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
u motor mozes Ina super5.
Ja tocim valvoline turbo 10w40. Ubiti moze i ulje za auto.

U getribu hipenol 90 ide oko 1,5-2l ak se ne varam. Makar imas mjerac pa vidis kada je dosta.

Dihtung kod spoja getribe i onog djela di se freza kopca mislis?!
Ak je to...to sam ja mijenjao prije koji mjesec. Kupis klingerit, uzmes dobar skalpel i izrezez ga. Uzmes taj komad aluminijski koji bus skinul i po njemu napravis dihtung. Pritegnes i to je to.

Za ovu rucicu od invertora ti nebi znal nis reci..:rolleyess:

Da mislim na onaj dio na kojeg se pričvrsti freza u kojem je kardan. Dolazi na getribu kultivatora. Zna li tko kako riješiti invertor?

Žuti org

Član
Tu od
19 Svi 2012
Poruka
232
Da mislim na onaj dio na kojeg se pričvrsti freza u kojem je kardan. Dolazi na getribu kultivatora. Zna li tko kako riješiti invertor?

Raskopas vidis kaj je otislo kupis novi dio vratis nazad i gotove

M

marin123

Guest
moze li labin progres od 14 ks, tjerat banzek za drva preko kardana>? i dali tko ima>?

Najnoviji postovi

Na vrh