• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

beba

Član
Tu od
18 Lip 2011
Poruka
76
Nedavno sam uzeo Labinov motokultivator sa novim dizel Kipor motorom od 8ks. Odradio sam 30ak sati i primetio sam da slabije prima gas. Na malom broju obrtaja sve je u redu, ali kada dodam gas pocinje da se gusi. Neko kaze dizna, a neko da se pregreva!?
Najvjerovatnije dotok goriva negdje zapušen

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
mislim da može,bila je negdje i slika....
ovo je slika sa kalačem,ako tjera njega onda može i banzek..

upload images

Ovo mi je isto čudno... labinka vrti u lijevo dakle kontra traktora, a tip ima multiplikator od traktora koji treba vrtnju u desno... kako je okrenul smjer? možda je pumpa druga...

mene to trenutno mući jer ne mogu staviti cjepač drva na nju od traktora bez okretanja smjera vrtnje...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pa okrenuo je smjer tako reduktor bacio u ler i onda mjenjo brzine kardana Ubacis u rikver i kardan se vrti obrnuto

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Pa okrenuo je smjer tako reduktor bacio u ler i onda mjenjo brzine kardana Ubacis u rikver i kardan se vrti obrnuto

ček ček.... znači ja mogu vrtiti cjepač u desno?

Znači tamo gdje imam brze i spore bacim u neutral i s druge strane u rikverc? i još imam onda dvije brzine kardana u desno?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906

Znači tamo gdje imam brze i spore bacim u neutral i s druge strane u rikverc? i još imam onda dvije brzine kardana u desno?

ali to ti vrijedi samo za gornji kardan....

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Da!ali ako se ne varam kardani su istoga fi...

da........

kako se mjenjaju brzine na gornjem kardanu?

Reduktor- (brze /spore ) staviš u ler
Tada gornjom osovinom upravljaš preko mjenjača za izbor brzina ...tako u 3/4 ima 3000 rpm-a odnosno direk s radilice
,740 kad staviš u 1/2 i suprotno od toga 1390 kad staiš u rikverc

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Mrga, ako misliš tjerati onu pumpu koju tjeraš Ursusom, zaboravi.
Nema motor na MTK dovoljno snage za to.
Jedino kaj možeš napraviti je da na multiplikatoru izvučeš još jedan kardan da direktno pogoniš pumpu s višom brzinom.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Mrga, ako misliš tjerati onu pumpu koju tjeraš Ursusom, zaboravi.
Nema motor na MTK dovoljno snage za to.
Jedino kaj možeš napraviti je da na multiplikatoru izvučeš još jedan kardan da direktno pogoniš pumpu s višom brzinom.

Dovoljno snage? pa ekipa s neta ugrađuje 14 ks motor od labinke na cjepač i pumpu direkt preko flanđe na motor... samo neznam kaj to dela s pumpom obzirom na okretaje... a možda motor dela na niskom "ler" iliti "štam" gasu... iako kad naletim na hrgetinu ursus zastenje i zdrobi drvo komplet pa ostaje za potpalu :)

E a gornji kardan nema zub za onaj štift da ne ispadne kardan... možda da jedan zub zaglodam pa da onda zakačim...

ček 1300 okr/min je na koliko gasa?

jer ja radi ursusa/vinkovića imam multiplikator preko lanca 1:2.

A mogu i maznuti kutni reduktor između... omjer 3:2 pa se bu vrtel izlaz u desno...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Mislim da je 1300 na 3000 okretaja

Znači bacim u rikverc i neki srednji gas daje po tome 800 okretaja i multiplikator 1:2 koji je već na cjepaču i dobivam 1600 okretaja što je ok za pumpu jel tak?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Tjeraj to bez multiplikatora i na većem gasu.
Ak misliš tak kak si rekel, kad cilindar dođe do kraja, motor bi trebal ugasiti, jer za onu tvoju pumpu treba bar 10-tak kW (ak nisi spustil tlak).

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Znači bacim u rikverc i neki srednji gas daje po tome 800 okretaja i multiplikator 1:2 koji je već na cjepaču i dobivam 1600 okretaja što je ok za pumpu jel tak?

Neznam dal je za pumpu ali ne ako se ne varam time ćeš još vise opteretit motor...koliko je to pametno nemam pojma zavisi kakva su drva...a tebi ako treba 10 kw za pogonit taj cjepač hmmm moj vinković ima 13 kw...a četrnajstica nema 10...a s multiplikatorom bis ga jos vise opteretio

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Neznam dal je za pumpu ali ne ako se ne varam time ćeš još vise opteretit motor...koliko je to pametno nemam pojma zavisi kakva su drva...a tebi ako treba 10 kw za pogonit taj cjepač hmmm moj vinković ima 13 kw...a četrnajstica nema 10...a s multiplikatorom bis ga jos vise opteretio

Bum probal, inaće Ursus 335 zastenje kad naletim na kvrgu... cjepač koliko ne zacijepa zdrobi u treščice za potpalu :supz::supz::supz:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Probaj,slikaj,pa reci da i drugi znaju.

Cjepač bum danas dopeljal... pa probal....

Ima li netko cirkular za labinku ss na prodaju? ili traktorski po jeftinoj cijeni jer imam kadran s jedne strane fi 30 a s druge strane fi 35 zbog malčera pa mi paše sve...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa kaj nemaš ti struje? Pri nama su traktorski cirkulari rijetkost.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Cjepač bum danas dopeljal... pa probal....

Ima li netko cirkular za labinku ss na prodaju? ili traktorski po jeftinoj cijeni jer imam kadran s jedne strane fi 30 a s druge strane fi 35 zbog malčera pa mi paše sve...

Imam ja :D imas slike par stranica nazad

Pa kaj nemaš ti struje? Pri nama su traktorski cirkulari rijetkost.

Vidis ja imam na struju ali mi ne odgovara jer moram vuč kabel sa sobom...a ovog metnem na trktor i piči...bas tražim nekog za moga tomu...

Posljednje uređivanje od moderatora:

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41

Na prvoj slici vidi se poluga od invertora, koja je bila dodatno uklještena plastičnim "klinom". Taj dio se podero,ispao i smrvio se te sada ima malo lufta poluga od invertera jer ju nema sto drzati u vodilici.

Na vrh