- Tu od
- 20 Svi 2010
- Poruka
- 6,906
moze li labin progres od 14 ks, tjerat banzek za drva preko kardana>? i dali tko ima>?
mislim da može,bila je negdje i slika....
ovo je slika sa kalačem,ako tjera njega onda može i banzek..
upload images
moze li labin progres od 14 ks, tjerat banzek za drva preko kardana>? i dali tko ima>?
Najvjerovatnije dotok goriva negdje zapušenNedavno sam uzeo Labinov motokultivator sa novim dizel Kipor motorom od 8ks. Odradio sam 30ak sati i primetio sam da slabije prima gas. Na malom broju obrtaja sve je u redu, ali kada dodam gas pocinje da se gusi. Neko kaze dizna, a neko da se pregreva!?
mislim da može,bila je negdje i slika....
ovo je slika sa kalačem,ako tjera njega onda može i banzek..
upload images
Pa okrenuo je smjer tako reduktor bacio u ler i onda mjenjo brzine kardana Ubacis u rikver i kardan se vrti obrnuto
ček ček.... znači ja mogu vrtiti cjepač u desno?
Znači tamo gdje imam brze i spore bacim u neutral i s druge strane u rikverc? i još imam onda dvije brzine kardana u desno?
Da!ali ako se ne varam kardani su istoga fi...
ček ček.... znači ja mogu vrtiti cjepač u desno?
Mrga, ako misliš tjerati onu pumpu koju tjeraš Ursusom, zaboravi.
Nema motor na MTK dovoljno snage za to.
Jedino kaj možeš napraviti je da na multiplikatoru izvučeš još jedan kardan da direktno pogoniš pumpu s višom brzinom.
Mislim da je 1300 na 3000 okretaja
Znači bacim u rikverc i neki srednji gas daje po tome 800 okretaja i multiplikator 1:2 koji je već na cjepaču i dobivam 1600 okretaja što je ok za pumpu jel tak?
Neznam dal je za pumpu ali ne ako se ne varam time ćeš još vise opteretit motor...koliko je to pametno nemam pojma zavisi kakva su drva...a tebi ako treba 10 kw za pogonit taj cjepač hmmm moj vinković ima 13 kw...a četrnajstica nema 10...a s multiplikatorom bis ga jos vise opteretio
Probaj,slikaj,pa reci da i drugi znaju.
Cjepač bum danas dopeljal... pa probal....
Ima li netko cirkular za labinku ss na prodaju? ili traktorski po jeftinoj cijeni jer imam kadran s jedne strane fi 30 a s druge strane fi 35 zbog malčera pa mi paše sve...
Pa kaj nemaš ti struje? Pri nama su traktorski cirkulari rijetkost.