• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
E nisi vidio. Ja imam susjeda koji pužno kolo mijenja svakih 2...3 godine.
Ubiju ga plug i veliki kotači.
Pa dizel i mora biti jači, jer je motor veće zapremine i ima veći zamašnjak od nekog benzinca. Pogotovo na ler-gasu i malo iznad. u benzinac ne radi dobro. Kad ih oba zavrtiš iznad 3000, nema razlike.
Potrošnja goriva je zanemariva stavka kod oba tipa motora.
Razlika u vibracijama je nebo i zemlja (u korist benzinca).

Pa kaj taj ore da uspije pužno kolo potrošiti?
Nisam baš siguran da troše jednako, vidim da ovi kaj imaju bezince uvijek voze i kantu benzina sa sobom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa kaj taj ore da uspije pužno kolo potrošiti?
Nisam baš siguran da troše jednako, vidim da ovi kaj imaju bezince uvijek voze i kantu benzina sa sobom.

Gorice. Kotači ko za velikoga, plug 8" isti. Samo ore i freza s njim.
Da, samo koliki je spremnik na dizelu, akoliki na benzincu. Na to ne računaš?
S Mondialom i LA300 s nekih 3.5...4 litre isfrezal sam nekih 200klaftri gric.
Ak dizel za to vrijeme potroši i dvije litre manje (a nije tolika razlika sigurno, najviše 15...20%), neisplativo ga je dvaput više platiti. Pogotovo još jer na frezi trebaš imati uteg ili ju stalno tiskati u zemlju.
Za SS-a dizel ima smisla itekak, no mali mi je draži u benzinskoj izvedbi.

beba

Član
Tu od
18 Lip 2011
Poruka
76
Gorice. Kotači ko za velikoga, plug 8" isti. Samo ore i freza s njim.
Da, samo koliki je spremnik na dizelu, akoliki na benzincu. Na to ne računaš?
S Mondialom i LA300 s nekih 3.5...4 litre isfrezal sam nekih 200klaftri gric.
Ak dizel za to vrijeme potroši i dvije litre manje (a nije tolika razlika sigurno, najviše 15...20%), neisplativo ga je dvaput više platiti. Pogotovo još jer na frezi trebaš imati uteg ili ju stalno tiskati u zemlju.
Za SS-a dizel ima smisla itekak, no mali mi je draži u benzinskoj izvedbi.

Kod mene je prije benzinac motor dok je bio trosio malo manje od litar na dulum košenja a sad dizel potroši 1,5-2l na deset duluma kosenja zavisi od trave al tu je negdje, znaci kod mene je drasticna razlika, mada moram priznat ovaj benzinac nije bio u formi tj, bio je pri kraju ili nije bio nastelovan kako treba il mu je to stvarna porosnja bila

Posljednje uređivanje:

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Pozdrav svim forumasima...

Zdesila mi se havarija na mom VELIKOM stroju, bili u sumi i nakon trece ture motor samo stao. Dovukli ga kuc nakon kontrole CIJELOG motora nismo otkrili nista, sve cijelo, uredno bez nikakvih mana. Kad ga sklopili i probali upalit nece i nece, baci crni jedan dim i nista. dok nije mali sogor primjetio da kad potegnem spagu i kardan se okrene. Onda smo otvorili getribu (mjenjac) i vidi zla na puzu lezajevi se raspali, na puznom kolu od 8 sarafa 6 otegnuto jednog nema.

Evo nekoliko slika za sad, sutra dolaze nove.....

http://imageshack.us/g/96/s5036474.jpg/

S

staffmen

Guest
poljepsanje stiglo hehe

evo nabavil sam novu (Staru) masku za mondiala.
Ona moja je bila tolko izbljedila da ju je bilo sve grdo za videt, onda sam ju ofarbal sa sprejom. Jedno vrijeme bilo super ali opet je izbljedila.
Ovo je susjed naso kad je cistil neku šupu pa mi je dal.
dobro izgleda:mrgreen:
Sad bi puknutome bilo srce na mjestu. Njemu je smetala boja moje maske:rolleyess:

:mrgreen::mrgreen:

D

DIDAPATAK

Guest
..pomozite..imam specijal 14 i...loša leđa.Ne mogu potegnuti manicu da upalim stroj, kad su topli dani mogu a sad kad je zahladilo - 0 bodova..hebiga..jel ima kakva pomoć u vidu alnasera ili sl. i koliko bi me koštalo..god. je 84, a i obadva prijašnja vlasnika su ga prodala iz istog razloga -starost..meštar koji ga je gledao kaže da je ko nov, besprjekoran, znači kvar je u meni..tražim pomoć, šifra- nema para,nema leđa..a trava preko koljena..

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
..pomozite..imam specijal 14 i...loša leđa.Ne mogu potegnuti manicu da upalim stroj, kad su topli dani mogu a sad kad je zahladilo - 0 bodova..hebiga..jel ima kakva pomoć u vidu alnasera ili sl. i koliko bi me koštalo..god. je 84, a i obadva prijašnja vlasnika su ga prodala iz istog razloga -starost..meštar koji ga je gledao kaže da je ko nov, besprjekoran, znači kvar je u meni..tražim pomoć, šifra- nema para,nema leđa..a trava preko koljena..

Pisano je ranije o tome, ima da se nadje fabrički delovi, kod nas košta sve sa ugradnjom 400-500 evra.
Ako nemaš ledja za startovanje kako ćeš ih imati za košenje? Košenje sa SS je teže i od frezerovanja!!

D

DIDAPATAK

Guest
..nisam uspio pronaći upute pa sam pitao..tražit ću još...a najvjerovatnije sve prodati..hebiga..hvala

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
..nisam uspio pronaći upute pa sam pitao..tražit ću još...a najvjerovatnije sve prodati..hebiga..hvala

Puknuti daj se uključi i pomogni čovjeku, ti to imaš... nabaci DIDI koju sliku kako si to izveo...

D

DIDAPATAK

Guest
puknuti.....
..plizim te( moj engleški)..pomagaj....kompenziram s pekom..ili ode na kile..

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
bok

Bok ja sam novi tu na forumu imam labinprogres 14ks , nekad je bila i prikolica ali prepravljena za traktor pa sam ja sad napravil novu buju slike sam da skuzim kak se meceju :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Suzi kotače na MTK. Zdravije je za njega, a i tvoje zube.

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Ak denem bes prosirivaca onda je preusko, a s ovima su nekad vozili veli deda duplo vise nego sad ja tovarim :)

Žuti org

Član
Tu od
19 Svi 2012
Poruka
232

el. motor od cirkulara i remen pa da vidis krese ko lud

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Bolcen mi izgleda dosta slabo razmisli o tome da ga malo pojačaš...a a kočnicu svaka čast ja sam imo na svome hidrauličnu...nije tvrda mekša je od obicne... na mome je bio od audija...samo je bilo drugačije izvedeno

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Kocnica radi perfektno lagana skroz a jako mali hod od forda eskorda je kocioni cilindar.Kaj se tice klina ili bolcne taj navoj je sam tu gore na kraju nutra je 20mm svijetlo vuceni tak da nema sanse da pukne :eek: , neznam ak ste skuzili diferencijal je od PZ 125 ima diske tak da je kocnica :weedman: :gitarist: super

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
Kocnica radi perfektno lagana skroz a jako mali hod od forda eskorda je kocioni cilindar.Kaj se tice klina ili bolcne taj navoj je sam tu gore na kraju nutra je 20mm svijetlo vuceni tak da nema sanse da pukne :eek: , neznam ak ste skuzili diferencijal je od PZ 125 ima diske tak da je kocnica :weedman: :gitarist: super

Što se kočnice tiće to je o.k. ali ne vidi se na slici ( ja ne vidim) da li imaš graničnik da ti prilikom skretanja na bolcni ne preklopi motokultivator pogotovo kad voziš teret. U tom slućaju ti može strgati na križu kardan i još svašta.

Najnoviji postovi

Na vrh