Aj mi molim te objasni kako ovisi veličini kotača na broj okretaja kardana?
Ko prvo...uzasno me zivciraju ovakvi nepromisljeni odgovori. Poogotovo kad to kaze neko ko ima kolko tolko pojma o mehanici, strojevima....ili barem govori da ima.
krumpironja daj misli malo.
Ako imas kardan koji se na 3000 okretaja motora vrti 850 o/min a mtk se krece brzinom od 5km/h sa kotacima 8" u 2 brzini
(govorim neki primjer bez veze)
Dal ce ta kosa kositi bolje ak na istim okretajima motora stavis kotace 12-15" s kojima ce se brzina mtk-a povecati na nekih 8-10km/h, bolje od prvog slucaja?
Dal kad ti kosis sa svojom kosilicom na guranje, ako ju imas, kosis istom brzinom po gustoj travi kao i po niskoj i rijetkoj travi.
Kosilica ce pokositi, al u gutoj travi ce više raščerupati travu nego ju pokositi svuda jednoliko.
Mislim da je stvar u broju okretaja na kardanu...nije direktno do kose...nego do traktora...muta je najbolja za kosit je ima največe okretaje na kardanu dok je lošija u frezanju,tu je najbolji labinprogres...a za IMT neznam
to sta pricaju da je muta bolja nnebi reko da je do okretaja kardana jer ima 900 o/min a labinac 800
sa malo vecim okretajima motora se to sredi. Prije bi reko da je do kvalitetnije mutine kose, naspram ORIGINAL labinovih.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kod mene je kombinacija malog labin 8ks. i IMT kose
(vec po neznam koji put. Pitat cete me kako sam pripasao kosu od imt-a. -e pa nikako. Imt je radio kose za labinprogres. To je bas za njega.)
I zadovoljan sam jako. Meni je kosa super podesena, nož je novi, a i prije svega OŠTAR.
Ako je noz tup ja u 1 brzini sa nekih 2km/h pokosim jako lose.
A eto proslu kosnju noz sam nabrusio prvi put od kada je stavljen novi noz prije 1,5g....i sve sam kosio u drugoj brzini cca 5km/h i pokosilo je sve do zadnje travke.
Ak vas znaim kak to izgleda ima sve na youtube-u.
http://www.youtube.com/watch?v=pv2Ox2RTz4M
http://www.youtube.com/watch?v=8-xV6o3O6JQ