• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Opale su nove gumije 5.00/10:

s5036841.jpg

s5036840.jpg

s5036839.jpg

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Cijena? Ja trebam 5.00-12 2 kom za pogonsku prikolicu....

ja ih lani plaćao,mislim da su bile po 275 kuna po komadu,Trayalove..:scratch

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
4.00/10 su 245 kn kom. pa ti vidi......

Cim uzmognem pitam pa javim

U 12mj. su bile jeftinije, 5.00/10 157kn kom. a 4.00/10 200 km kom.....

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Bok decki imam jedan problem kad sam upalil svoj labinprogres 14ks cujem zagano zveckanje, otvorim onaj cep de se sipa ulje i vidim da ventili rade na suho znaci do njih ne dolazi ulje ni kapi. Kaj bi bilo ?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Bok decki imam jedan problem kad sam upalil svoj labinprogres 14ks cujem zagano zveckanje, otvorim onaj cep de se sipa ulje i vidim da ventili rade na suho znaci do njih ne dolazi ulje ni kapi. Kaj bi bilo ?

Hhehe pa nema ulja

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908

da ti nisu ventili raštelani pa lupaju,a što se tiče podmazivanja,mislim da se podmazuje uljnim parama...

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Ima ulja :D :D, e upravo me to zanima ako ko moze provijerit na svom stroju dal gore dolazi ulje znaci kad otvoris onaj cep dal prska ulje ili samo dolaze neke pare.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
koliko se meni čini,idu samo pare,jer zna pušiti na onaj čep-odušak kad ga jako ugrijem....

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Meni na vinkoviću gore ima malo ulja sad pogledo :D i meni se puši gore :p

Pare i na Lombardini motoru (imam ga na labincu tj DMB) i na Ruggerini motoru
(imam ga na striznoj Olympia kosilici)

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Fala decki, kod mene se pusi i je vlazno od ulja malo, onda valjda tak treba biti. Sad samo da odkrijem kaj zvecka valjda ventili kak veli mtd, treba postelati na koliko se stelaju ako ko zna?:scratch :D :D

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Ventili se podmazuju uljnim parama, to sto veli krupironja moze se nac koja kap ulja jer se ponovo kondenzira. Na iberlauf se dimi kada je motor zagrijan i u glavi se stvara visak uljne pare...

snjego10: pa nisu valjda skroz suhi ventili i klackalice, skini poklopac ventila (glave) i vidi stanje...

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Nisu Tisak tak je kak velis pari se gore i onag je vlazno od ulja nije skroz suho, samo ja sam mislil da ulje mora teci gore :p . Dal mozda znas na koliko se stelaju ventili?:roll:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Nisu Tisak tak je kak velis pari se gore i onag je vlazno od ulja nije skroz suho, samo ja sam mislil da ulje mora teci gore :p . Dal mozda znas na koliko se stelaju ventili?:roll:

pogledam ti kad dođem kući,imam na kompu...

Deex

Član
Tu od
1 Ruj 2012
Poruka
62
Pozdrav drustvo, od skora sam ponosni vlasnik labin super specijala :). Kupio sam ga od supruginog oca koji ga je novog uzeo 1990-te godine, uz njega sam dobio prikolicu, frezu, cirkular, vucnik za plug (bez pluga) i tockic za vozenje freze.

Na prikolici je bio ladin diferencijal (jer je rucni rad) ali sam zahvaljujuci ovom forumu saznao da odgovara diferencijal od popularnog tristaca i sasvim slucajno sam naleteo na jedan takav primerak na auto otpadu. Covek mi trazio 100 eura za diferencijal ali sam nakon duzeg cenjkanja uspeo izvuci za 80.

Usledilo je seckanje, varenje i namesten je tristacev diferencijal na prikolicu a onaj ladin je namontiran na cirkular tako da je i cirkular postao prikljucno vozilo sa sopstvenim pogonom.

Promenio sam ulje u menjacu jer je ono koje je bilo u njemu licilo na mesavinu vode, blata i licilo je na sve samo ne na ulje. Nakon zamene pocinje polako da mi kaplje to ulje na levom tocku, znaci treba zameniti semering. Kupio sam nov , skinuo tocak, dobos od kocnice i zakovao. Nemam blage veze kako doci do semeringa osim kroz menjac jer sa spoljne strane ne postoji nista sto bi se moglo odvrnuti da bi se semering promenio.

Ima li neko kakav savet za zamenu glupavog semeringa, nekako ne zelim poverovati da su inzinjeri osmislili ovu radnu masinu tako da se zbog dela od 2 eura mora rasklapati ceo menjac i skidati motor, kvacilo itd... :supris:

Na vrh