Pozdrav drustvo, od skora sam ponosni vlasnik labin super specijala
. Kupio sam ga od supruginog oca koji ga je novog uzeo 1990-te godine, uz njega sam dobio prikolicu, frezu, cirkular, vucnik za plug (bez pluga) i tockic za vozenje freze.
Na prikolici je bio ladin diferencijal (jer je rucni rad) ali sam zahvaljujuci ovom forumu saznao da odgovara diferencijal od popularnog tristaca i sasvim slucajno sam naleteo na jedan takav primerak na auto otpadu. Covek mi trazio 100 eura za diferencijal ali sam nakon duzeg cenjkanja uspeo izvuci za 80.
Usledilo je seckanje, varenje i namesten je tristacev diferencijal na prikolicu a onaj ladin je namontiran na cirkular tako da je i cirkular postao prikljucno vozilo sa sopstvenim pogonom.
Promenio sam ulje u menjacu jer je ono koje je bilo u njemu licilo na mesavinu vode, blata i licilo je na sve samo ne na ulje. Nakon zamene pocinje polako da mi kaplje to ulje na levom tocku, znaci treba zameniti semering. Kupio sam nov , skinuo tocak, dobos od kocnice i zakovao. Nemam blage veze kako doci do semeringa osim kroz menjac jer sa spoljne strane ne postoji nista sto bi se moglo odvrnuti da bi se semering promenio.
Ima li neko kakav savet za zamenu glupavog semeringa, nekako ne zelim poverovati da su inzinjeri osmislili ovu radnu masinu tako da se zbog dela od 2 eura mora rasklapati ceo menjac i skidati motor, kvacilo itd... :supris: