• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
i onda ti uteče i mtk i cirkular...:supris:

ne utece jer stavi samo bez reduktora...ali onda se presporo vrti,to nije predviđeno za gornji nego doljni kardan,koliko ja znam treba samo ukljucit kardan na brze i trebalo bi radit..???!!?!?!

sta ce ti kontra smjer? dali se sada pravilno vrti,trebo bi?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ne utece jer stavi samo bez reduktora...ali onda se presporo vrti,to nije predviđeno za gornji nego doljni kardan,koliko ja znam treba samo ukljucit kardan na brze i trebalo bi radit..???!!?!?!

sta ce ti kontra smjer? dali se sada pravilno vrti,trebo bi?

pa kaj ne vidiš da mu se kontra vrti...:roll:

S

staffmen

Guest
i onda ti uteče i mtk i cirkular...:supris:

e jeb.ga nisam bas razmisljo :rolfer:

mrga, a da okrenes cijeli cirkular?
znaci odrezes ovaj nosac remenice i remenicu okrenes kontra.

Kad se primis za rucke od mtk-a tebi je sad cirkular s lijeve strane, ovak bi bio s desne, a samim time ti pase i smjer vrtnje.

Kuzis kaj mislim?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
e jeb.ga nisam bas razmisljo :rolfer:

mrga, a da okrenes cijeli cirkular?
znaci odrezes ovaj nosac remenice i remenicu okrenes kontra.

Kad se primis za rucke od mtk-a tebi je sad cirkular s lijeve strane, ovak bi bio s desne, a samim time ti pase i smjer vrtnje.

Kuzis kaj mislim?

Ne ne i ne takve stvari ne dolaze u obzir vjeovatno samo nezna to napravit ...znači da mora radit i točka samo treba drkat po ručkama i skužiz!!!

rijesio sam ti problem krivo si ga složio...I neide na dolnji kardan nego na gornji čak se vide rupe koje odgovaraju gornjem pa da mrga aj probaj pa reci ako sma u pravu...hmmm hvala na zvjezdici :D

Evo ljudi...da nebi bilo da bzv pričam

:D hehehhe

Posljednje uređivanje:
S

staffmen

Guest
daj prepravi taj svoj post jer ovih par recenica nemaju veze s vezom...il sam ja pijan pa mi se slova mijesaju.

Ps: ovaj cirkular sa tvoje slike ima prihvat s kontra strane, to sam ja mislio da napravi s ovog za mondiala.:supz:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ne ne i ne takve stvari ne dolaze u obzir vjeovatno samo nezna to napravit ...znači da mora radit i točka samo treba drkat po ručkama i skužiz!!!

kolega,jel ti ne kužiš da je njegov bio za mondijal a tvoj za ss...i prikopčan je za donji,a ne za gornji kardan..
može on štrakat po ručkama koliko hoće ali donji kardan se vrti uvijek u istu stranu,druga bi bila pjesma da je prikopčan na gornji,onda bi igralo prčkanje po ručicama...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Ljudi znam da nije u meni problem tako da...ko ne kuzi nek se otrezni cirkulari si identicni samo je on krivo spojio nek stavio ovako ko sta je moj na slici i prikoca na gornji i radit ce

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
kaksad to okrenuti, nis ne kuzim? pa slicni su al ne isti pogle flanđu i orijentaciju spanera remena!

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
mrga možeš li ti na cirkularu okrenuti smjer vrtnje? ako možeš spoji tako i radiće ti na donjem kardanu.imao sam frezu od mondijala koje se vrtila suprotno.okrenuo reduktor i radila kako treba.ako j to izvodljivo na cirkularu,problem riješen.

S

staffmen

Guest
kaksad to okrenuti, nis ne kuzim? pa slicni su al ne isti pogle flanđu i orijentaciju spanera remena!

To sam i ja mislio na razliku gore kad sam pisao.
Po izgledu su isti al je remenica/spaner orjentiran s druge strane. Tj mondialu je cirkular na lijevo vise. A ss na desno. Okrenut je. Predpostavljam zbog smjera vrtnje.

Evo nacrtao sam.

Ima tu puno zajebancije. jer treba i osovinu na kojoj je šajba okretat da bi se remen mogao stavit na drugu stranu

Posljednje uređivanje od moderatora:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
pa zato jer te ne razumijem sto si htio reci

Eto rješenje problema s cirkularom:

utor u remenici ide kroz cijelu pa sam iskoristil priliku :)

Prilozi

• IMG_0528.jpg
    IMG_0528.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 259
  • IMG_0526.jpg
    IMG_0526.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 264
  • IMG_0529.jpg
    IMG_0529.jpg
    50.8 KB · Pregleda: 248

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Eto malo radova s repariranom prikolicom (made by tast):

kod ručne/nožne kočnice mi nešto fali? ova štanga visoko za kočnicu je dost nezgrapna...(3. slika)

na 4. slici je prikaz repariranog priključka, požderalo je bolcnu itd.... kardan nije priključen zato jer glatko nejde cijev po cijevi, moram skidati pa brusiti ili kupiti nove...

MTK je repariral i slike su u postu:

http://www.poljoprivredni-forum.com/showpost.php?p=794551&postcount=1922

Prilozi

• IMG_0530.jpg
    IMG_0530.jpg
    84.9 KB · Pregleda: 593
  • IMG_0534.jpg
    IMG_0534.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 589
  • IMG_0537.jpg
    IMG_0537.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 478
  • IMG_0538.jpg
    IMG_0538.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 722
Posljednje uređivanje:

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Need help...
Danas je bilo suncano vrijeme pa izvadio motokultivator i pripremio ga za oranje. Radil je negdje oko sat ili dva i onda počeli problemi. Počeo se "zapuhavati" ko da nema goriva. Pogledao u rezervar, gorivo je bilo negdje do sredine. Ajde natočio sam puni tank, da nije radi brazde da ostaje bez goriva. Međutim više nije primao gas normalno, nego kad sam mu stisnuo punu gaščinu počeo je opet ko da nema goriva, jednostano nije primao gas. Ajde nekako sam zvršio oranje, s tim da mu nisam dodavao naglo gas nego postepeno pa se nije gasio. Nakon svega toga oprao sam ga i ostavio da se posuši, ali upaliti ga više nisam mogao. Provijerio dali je ispravna sviječica i da ima struje, sve normalno. Čak sam stavio i novu sviječicu. Što dalje...

Edit: Motor je LA300
Kutivator je negdje pet godina stajao da se nije upotrebljavao, sva ulja su promijenjena.

Posljednje uređivanje:

mudric

Član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
120
Pogledaj karburator jer poslije dužeg ne palenja motokultivatora na stijenkama karburatora zalijepi masnoća a nakon palenja i zagrijavanja mašine to se odlijepi i dođe do začepljenja dizni u karburatoru.

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Ima jedna mala dizna odozdola, nju sam odsrafil i propuhal. Dal je potrebno otvoriti karburator?

mudric

Član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
120
labin progres

Moraš otvoriti karburator i komplet ga očistiti jer se je zbog nepalenja sav zalijepio.

Deex

Član
Tu od
1 Ruj 2012
Poruka
62
Need help...
Danas je bilo suncano vrijeme pa izvadio motokultivator i pripremio ga za oranje. Radil je negdje oko sat ili dva i onda počeli problemi. Počeo se "zapuhavati" ko da nema goriva. Pogledao u rezervar, gorivo je bilo negdje do sredine. Ajde natočio sam puni tank, da nije radi brazde da ostaje bez goriva. Međutim više nije primao gas normalno, nego kad sam mu stisnuo punu gaščinu počeo je opet ko da nema goriva, jednostano nije primao gas. Ajde nekako sam zvršio oranje, s tim da mu nisam dodavao naglo gas nego postepeno pa se nije gasio. Nakon svega toga oprao sam ga i ostavio da se posuši, ali upaliti ga više nisam mogao. Provijerio dali je ispravna sviječica i da ima struje, sve normalno. Čak sam stavio i novu sviječicu. Što dalje...

Edit: Motor je LA300
Kutivator je negdje pet godina stajao da se nije upotrebljavao, sva ulja su promijenjena.

Slican problem na super specijalu, 2 dana ranije sam mu promenio crevo za gorivo i filter u rezervoaru, nakon toga pocinje teze da pali (iz drugog ili treceg puta). Danas rezao drva i napravio pauzu da odmorim i nakon ponovnog paljenja radi samo na vise od pola gasa, na leru se ugasi. Sva ulja nova (u motoru, menjacu, vazdusnom filteru), filter za gorivo nov. Ima li ko kakvu ideju sta bi moglo da ga zavitlava.

S

staffmen

Guest
mozda je problem u gorivu?
Kad natocim INA benzin ne radi bas najbolje.
A tu na nekoj crobenz kosilica dela ko vurica. A i auto bolje vuce tak stari veli.

Na vrh