• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Taj zglob kardana nije za toga, to je zglob od običnog auto- kardana i nema neki ugao zakretanja. A što se tice postavljanja12 colnih guma na prikolicu ima tu jedna zajebancija. Koliko vidim ovdje su veliki dobosi i tu 12- ka felga ne može stati. Treba raditi srca za felge ili prepravljat sistem kocenja

I ima li ovaj kardan mogućnost hodanja naprijed- nazad?

Posljednje uređivanje:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ako ove felge pašu zašto stavljat druge felge umjesto toga neka stavi na ove felge ripnjače i gotovo, može i one šire 12"

Kardan je i meni sumljiv, mislim da te neko dobro prešo, to je sve doma rađeno i ne baš najbolje, nadajmo se da barem dif nije krivi

superspecial

Član
Tu od
6 Tra 2015
Poruka
45
lufta u cemu?
ako mislis na utorima na krdanu?
nema.
Tip je slozio neznam jel orginalno tako...
kad se natakne...prikljuci na vratilo ima po 3 vijka koja jos stegnu kolko tolko kardan pa neda da sklizne sa njega.
stavio bi jos slika al mi neda(nekuzim zasto)
kardanska cijev nije u komadu nego se nastavlja pa na njoj ima fore da radi cirka 2 -3cm ali samo naprjed nazad spoj je cvrst nema nikakvog lufta(nije nista razlohano)

jedino kaj nisam siguran jel to tako mora biti ili je samo kod mene....po logici mora bit tako jer cemuonda zglobovi...

radi se o tome da posto je stroj sad spojen sa prikolicom i kardanom...koja je tolerancija na vrtikalni pregib??

i da spoj je 100% orginalni.
jer sam dobio dva.
razliciti vlasnici strojeva...razlicite prikolice.
a ovaj prihvat identican kod oba.
nemoze bit takav rucni rad a da je isti nikako.

Kak na felge 13c. stavit ripnjacu 12 c.? kaj ide?
i ak ide jel imate savjet gdje je kupiti.

kaj se tice kardana...moje shvacanje rada istog je slabo...mogu se voditi samo nekom logikom...i nicim drugim.

kardanska cijev ima na oba kraja zglob.jedan u ulazu na vratilo drugo na ulazu u diferencijal.
posto se oni mogu prilagodit do odredenog stupnja razlici u nivelu bitno je da spoj prjenosa bude cvrst (dobar grip da ima)
ostalo bi trebalo biti irelevantno zar ne???

sto se tice kuta skretanja...lako ja pobrusim kuteve da dobijem malo veci prostor za manevar...al opet nije bezveze to napravljeno jer mislim da ta zadana kosina prati max.moguci pomak zgloba za kardanskoj cijevi.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Za nagib moraš sam vidit ja nisam imo problema do sad...sta se tiče spoja može bit ručni rad ja sam na mome starome SS imo ručni rad i bio je takav jedino smo mi stavili veći klin da se teže razlufta govorim o gornjem klinu..pa dobro sta ti ne vidis da su ti i sad 12" gume na mjestu na prikolici? Kako je onda felga 13"?Cak i na slici se vidi R12 pise na gumi, a gumu kupis kod gumara ili naruči preko neta...problem kod tvog kardana je šta ima malo prostora u križevima i to ti onda smanjuje kut skretanja freze, ne pričam o graničnicima, a koliko ja znam kardan ne možeš toliko pobrusit

superspecial

Član
Tu od
6 Tra 2015
Poruka
45
he he...cini ti se ...gume su 165/70/13
kad gledas sliku cini se da je pise 12...al je 13...[emoji2]

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

superspecial

Član
Tu od
6 Tra 2015
Poruka
45
evo jos slika...nekuzim ...morao sam neke obrisat da bi stavio nove...

Prilozi

• 20151201_174941-1.jpg
    20151201_174941-1.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 100
  • 20151201_174933-1.jpg
    20151201_174933-1.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 117
  • 20151201_175003-1.jpg
    20151201_175003-1.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 98
  • 20151201_175010-1.jpg
    20151201_175010-1.jpg
    62.5 KB · Pregleda: 108

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Na drugoj slici se vidi ono što sam te pitao za kardan, vidi se da ide cijev u cijev.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Spoj se vidi iz aviona da je home made i to ceo.Prednji križ ne omogučuje dovoljno skretanje što se vidi i po graničnicima i to ne valja za normalnu vožnju.Dal si več probo nešto vozit da ti ne valjaju gume jer i ja imam takve pa nemam problema nit kad stavim 4x4.

superspecial

Član
Tu od
6 Tra 2015
Poruka
45
nisam...danas cu je provozat...nisam stigao prije.
Sve ovo slikam i pitam jer se bojim da ne potrgam nesto.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Onda se izvinjavam bio sam uvjeren da piše 12" probaj danas pa vidi samo imam osjecaj da ce bit jako neokretan je ovi graničnici su jako napred a moraju bit tako zbog kardana al probaj malo vozi se upoznaj sa mašinom, raspiči ga na frezu hehe
Ja sam moga i malo prije koristio vozio sam neka drva ac je na servisu

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    80.6 KB · Pregleda: 91

superspecial

Član
Tu od
6 Tra 2015
Poruka
45
majko bozja....ima da dam u najam stroj ovim bodydebilderima ������
umro skroro od straha..zapeo par puta... mokro do zla boga
upravljanje je ful tesko....i treba imat relativno dosta mjesta...moze se dosta skrenut ali je problem blato.. .zadnje ripnjace bi se ubile za stroj.

Medutim imam problem di se pali kardan?? imaju li gdje za skinut upute o upravljanju... kaj koja stanga radi?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Hahaha a sta si mislio da je to igracka hehe tu je cista sila nema serva, a cekaj da vidis kad ga nakrcas sa drvima ili nekim teretom pa da vidis kako se onda teskk skrece ili kada dođe na kamen pa ti ga izbije iz ruku huuh al necu ti sve rec pustit cu te da neke stvari sam otkrijes, e sad glavno pitanje ako neznas di se pali kardan si ti vozio uopce na 4x4 ili? Ja nemam volan ko ti pa nisam siguran za sve ako ga slucajno budes vozio na frezu mjenjac i reduktor moraju obavezno bit u leru! A reko sam ti da ces malo moc motat,moj može više radi većeg kardana a opet je malo ja neznam koliko tebi treba onda prostora za ga okrenut haha

Piše ti na ručkama ako želiž 4x4 moras rucku od kardana skroz prema sebi povuć

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
# Krumpironja nemoj ga nagovarati da vozi samo sa zadnjim pogonom (brzine za frezu), da čovjek ne sleti u koju grabu. Nego neka najprije skuži brzine u sinhru (teško se je snaći sa 5 različitih ručki, što - koja ?).:icon_scratch:

Samo polako dok ne uhvatiš malo prakse i nabildaš mišiće (pogotovo kad bude pod teretom).:(emo):

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ako se ne varam ručke s lijeva na desno...prva je reduktor brze spore, pa je blokada , desno gore je ručka za volan selit, desno dole prva je za R 1 2 i druga je za brzi spori i sinhro kardan
Mislim da ne tako al kolega mtd ce ti jos bolje to znat on ima isti takav njemu se obrati za detalje

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
E ako si ga vozio ovako kako je na prvoj slici , dobro si ga uspio ikako motati.
Krumpironja opet brkas. Ako idemo sa lijeva na desno, prva ručica R 1-2, druga ručica blokada( na prvoj slici uključena), treća ručica za okretanje ručki, cetvrta ručica je uključivanje kardana, za sinhronizirano treba biti skroz nazad povučena i peta reduktor

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
He he, a tek kad vučeš drva šumom pa uhvatiš traktorski kolotrag.. Skoro otišlo rebro... Bogme treba imat snage, zato i jesu ručke bolje. Mislim da bi bilo gadno sa volanom off road... Ma napisao sam ranije, ripnjače su zakon. Valjalo bi stavit sve 4 15' al poskupe felge za stroj...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A jbg kazem da nije ko kod mene ja sam reko kako sam mislio a izgleda da je obratno nego na mome, a sad vidim i ja da je blokada uključena neznam zašto su to toliko zakomplicirali ja imam sve na 3 ručke

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Krumpironja,kad se navikneš na njih šaltaš ko auto.:icon_lol:

Najnoviji postovi

Na vrh