• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Pa ja ne znam kako tvoja prikolica ima osovinu uhvacenu za šasiju ali moja ima samo dva šarafa po strani i jednostavno sam izbušio nove rupe i pomako ju za polovicu širine felge,mogu ti slikat ali nije ništa posebno
Tako je i moja samo mislim da nema mjesta da je pomaknem
moja je slabija prikolica i ima manji sanduk moj je 210x130x60 sa povišenjima
Kako je tvoja tako uska,mislim da je moj sanduk 200x150

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Po toj teoriji znači da će meni u prvoj turi kada spojim pogon prikolice i ac-a puknut poluosovina:unsure:
Ja sam zbilja moju frezu nemilo dero i iskoristavo, i do sada nije puklo ništa, nadam se da će tako i ostat.

Kako nema mjesta da je pomaknes...jedina bitna stvar šta moraš pazit da je pomakneš maksimalno koliko ti kipa dozvoli,sa 15x5 je to kod mene bilo nekih 12cm od stare pozicije bez da brusin ovo šta sam za velike gume moro, a npr za ove velike gume bi morao jos vise brusit i pitanje je dal bi stale na staroj poziciji osovine..
E zato jer labin progres nikad nije uzeo sve od goldonija...radili su samo te veće prikolice a goldoni je imo više dimenzija sanduka u ponudi, kod mene su uski klanci za šumu i drugačije ne ide, zato sam se i odlučio za ovu kombinaciju...danas sam prvi puta prikolicu stavio na ac...malo visi na napred nekih 2cm
3A4EB936-FCE8-4652-94B0-232C93B10397.jpeg 7F07CF01-86C0-4D47-9A03-392493B1E096.jpeg 5361D22B-1598-4C53-B28A-D72274096497.jpeg

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Goldoni inače ima kvalitetnu izradu,zavisi kolkiko će biti opterćenje na taj pogon,ali neće biti zanemarivo s obzirom da ga planiraš na puno jaču mašinu prikopčat
Vjerojatno će to izdržat,ali do kada

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Goldoni je IMAO jako kvalitetnu izradu, jako bitna činjenica...
E a vidiš ja se nekako i ne slažem sa tobom,teret ce bit nešto malo, zanemarivo veći jer sam ograničen sa prostorom, reko sam ti da nisam šparo ni frezu a u kombinaciji 4x4 barem u mom slučaju 90% je vozila zadnja osovina,svo opterećenje je bilo na njoj,a sada će traktor dobar dio tereta vuć a prikolica je ta koja će samo pomoć u slučaju da ne ide...po mome mišljenje opterećenje će bit puno bolje ovako raspoređeno i prikolici lakše nego kad je bila na mtk...ako griješim neka me se ispravi

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
E kod mene ne to malo teže jer imam uski diferencijal...ali ja se nadam da meni neće trebat, mtd zašto ti nemaš mjesta za osovinu pomaknut

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
mtd zašto ti nemaš mjesta za osovinu pomaknut
Ma ima još nekih 10 cm. za pomaknuti,samo se bojim ako je pomaknem da mi bude onda teže kipati :unsure:
Kaj ti kardan ne bude trebao?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Mislim da niste skužili poantu...kada seliš osovinu ne seliš položaj kipanja, seliš ukupni omjer tereta...neće dizat prednji dio traktora, a centar kipanja ostaje isti, ja sam stavio hidrauliku jer sam napravio da prikolica malo visi na traktor radi pogona, da ne šeta unutar kuke kada kolo zapne, ali sa pomicanjem osovine ne diraš kipu, izbušiš jednu novu rupu i pomakneš za razmak šarafa osovinu, tako sam ja napravio...
Trebat će mi kardan ali se nadam da mi nece drugi diferencijal trebat:p

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ma zanima me inace di ima povoljno 6.5/80/12
lp
Zato ja imam jednu osovinu za prikolicu u rezervi,

Mtd pazi fore ima i 7,5x12...mislim da ti one dođu ko 5x15 po vanjskim dimenzijama ako ne onda su jako blizu u svakom slučaju traktor bi bio viši i ne moraš nove felge stavljat..a zamisli oranje sa ovim gumama
23230

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Baš opako izgledaju,samo imaju jedan problem,ne bi bile dobre za međurednu obradu,zapinjale bi kad bi motokultivator skroz suzio. Ali za oranje i transport 👍
Gdje je taj oglas?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bojim se da je za te gume felga preuska. Trebala bi biti 5-6", a ova je valjda 4".

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A za međurednu kupiš obične heh jeftinije nego set 15” i guma...odnoano ti imaš i željezne tako da ne moraš ništa ni kupovat...imam ti ja broj ako ces na pp cu ti poslat od njih sam i ja kupio moje BKT 7,5x15 a oglas je na fejsu...e a možda i nebi zapinjale...ja sam za 15 gledo da im malo smeta...meni je zvono smetalo ali 12 bi mozda i prošle
ZJ to je mene bilo strah za moje da ce felga bit uska ali nije jer su gume predviđene za usku felgu vidio sam odmah kad su došle sa im je dosjek jako stisnut i lijepo stoje na felgama nisu izbočene na sredini i lijepo gaze...tako da je ista stvar i sa 12”

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Sve su stisnute dok se ne napumpaju.
Ak su na (pre)uskoj felgi, onda postanu špičaste u sredini i ripne su izvana okrugle a ne ravne, kak trebaju biti.

Posljednje uređivanje:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
U postu iznad sam ti napiso da znam sta se desi sa gumama kad su na preuskoj felgi i u istome sam ti napiso da su predviđene da tako uske i ostanu,imas slike od mojih guma di se vidi da lijepo leže, da nisam probao nebi ništa reko

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Krumpi,željezne kotače sam davno prodao,odradili jednu sezonu i nisam bio baš oduševljen,a sada imam sve 4 gume skoro ko nove tako da mi se za sada ne isplati kupovati nove,jedino kad bi povoljno našao felge 12" za motokultivator tako da za njega imam 2 seta felgi.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A da ti si isto imao one zeljezne kotače od 400kn? To smo pokupovali još dok je stara ekipa od foruma bila, baš sam neki dan gledo po profilu nešto od 2010 sam tu hehe:ppozdrav:
Uglavnom ni ja nisam bio oduševljen sa njima tako da su nove ostale i tako prodane...
A gle kupiš sada gume pa tražiš felge...mislim da to ne može bit skupo 15” su se prodavale sa gumama za 1000kn tako da, sada kada gledam cijene priključaka za 14-icu i za moj traktor heh ispada da za cijenu jednoga priključka za traktor mogu imat cijeli arsenal za mtk :LOL:
Subotu navečer sam malo listo trgo agenciju, to nikad ne završi dobro hehe kupio sam nogaru na navoj za prikolicu od Goldonija 150kn, kupio sam zadnje lampe na magnet jako jeftino po meni 115 kn...još neke federe za kočnice i naravno klinove i osigurače toga nikad dosta... 5315EC91-52DA-4C18-9174-099230C480D0.jpeg
Farove cu vjv maknut nakon šta prođem registraciju, šteta mi je razbit ih a kakve sam sreće...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Danas sam opet trošio vrijeme oko prikolice, montirao sam nogaru, iskoristio sam višak cijevi od kardana za nosače
092D9CE5-A25E-45AB-BC3D-0C302ABB873A.jpeg 342F56DD-DFB9-445B-98B7-33F8B2F10FA7.jpeg
Lampe spojio,ima viška kabela i odlučio sam ipak zašarafit lampe jer onaj magnet po meni nije dovoljno jak da drži po putevima kuda vozim... BC0476A8-3CF7-4169-B422-1C37D8319F4E.jpeg F8BD94B3-8916-4898-9E33-3817D0B55F80.jpeg
I nema slike ali pripremio sam i povišenja za stranice, odlučio sam jos dodat 15 cm na postojeća tako da bi bilo oko 75 ukupna visina stranica, toliko za sad :ppozdrav:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Da li si snečim povezao vrhove povišenja stranica?
Ne vidi se na slici,ako nisi nebi bilo loše,jer su dosta visoke

Najnoviji postovi

Na vrh