Krumpironja
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Svi 2010
- Poruka
- 4,085
To gurtna stegne kada nakrcam drva 😉
Upravo to se i meni dogadja, ako ide dublje da ne sjece onda on samo vrti u mjestu i to s blokadom, onda jos plug pobjgne u stranu pa se moras vracat unazad a zapravo je dosta opasno ici u rikverc kad su ti one sipke od pluga tako blizu nogu, kod mene je ove godine zasadjeno nesto malo manje od tone sitnog krompira rezanog na jedno oko tako da bi tom vadilicom trebalo izvadit min. 20 tona.Ja sam radio sa takvom na 14ks, kupio sam polovnu ko novu za male novce ali meni je ta vadilica preuska premala da bi kvalitetno uhvatila cijelu brazdu a veća ne može bit jer i ovu teško vuče, često nece u zemlju ako je tvrdo ako je i naguraš da ne siječe krumpir onda stane mašina samo šlajfa i ako imaš uske redove uništi i krumpir u susjednoj brazdi sve u svemu za mene moju zemlju i moje uvjete nije nikako 14ks za vadit sa vadilicom...nakon toga sam doma sam prema skicama napravio vadilicu za tomo vinkovića kasnije za carraro i do pred 3 godine sam vadio sa njom, išlo je to okej ali opeta je bilo problema sa zaoravanjme krumpira nazad u brazdu tako je je trebalo prolazit ručno još sa motikom po bocnim stranama otvorene brazde, naravno ne moraš to ali ostajalo je dosta krumpira i zato sam ja odlučio kupit vibracijsku vadilicu nakon šta sam vidio da nova dođe 4000kn+pdv i najbitnije od svega je da sa njom sam mogu radit, a prije kad sam vadio krumpir uvijek je morala ekipa bit, sa vibracijskom krumpir dođe na vrh i samo ga moraš pokupit ne moraš ga tražit i polje ostane ravno za daljnju obradu trava ostane prosijana tako da ostane i polje čisto nakon nje...meni je osobno žao da nisam i ranije kupio vibracijsku ali sa 14 ks nemoj ni planirat takve poslove ako imaš veci traktor.Eto jedan onako usputni podatak, ne znam dal je to puno ili ne ali dede i ja smo u 2 sata oko 350-400kg sa tom vadilicom stavili u vreće, a ja ga svake godine povadim oko tone i pol
Bane izgleda da nisam pogledo tko piše post, napravio malo zabunu hehe