• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Videl sam, ali ne MTK. I nisam cidel da Lbinprogres to nudi kao svoj priključak.
Pri nama to nitko nema. A nemam ni FB, pa nisam ni tam videl ;)
Slobodno pošlji poveznicu ak i ne članovi mogu vidjeti.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
24037
Slika je sa neta da ne tražim sada po oglasima ali baš neki dan sam na fejsu naletio na oglas da se prodaje, rijetke su i brzo nestanu, po cijeni su ko i obične freze

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A ne znam...za pomidor je malo nisko a i za krumpir...gledo sam to jedno vrijeme ali iskreno ja bolji posao odradim sa običnom, imam je na 60 pa je ok

vduspara

Član
Tu od
13 Srp 2019
Poruka
65
Kod mene su trenutno 24 noža i prate tu formaciju kao i kod tebe.
Nego, vidim da nemaš onaj mali plug i nož za vođenje i dubinu.
Ja ga nisam skinuo, ali je postavljen na maksimalnu dubinu frezanja, i kućište je naštimano na najvišlje, pošto dame vole dublje. :D :D

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Nisi me skontao,pa uvijek su 2 noža okrenuta prema unutra,a 2 prema van,ovako je složeno kod mene 😉

Prilozi

• 20200320_145810.jpg
    20200320_145810.jpg
    79.5 KB · Pregleda: 29

vduspara

Član
Tu od
13 Srp 2019
Poruka
65
Ahaaaa, sorry. :D
Kod mene i Krumpironje je složeno da "kopa s lijeva na desno", kod tebe iz sredine jednako na lijevu i desnu stranu..

Prilozi

• 20200320_171246.jpg
    20200320_171246.jpg
    194 KB · Pregleda: 21

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
View attachment 24037
Slika je sa neta da ne tražim sada po oglasima ali baš neki dan sam na fejsu naletio na oglas da se prodaje, rijetke su i brzo nestanu, po cijeni su ko i obične freze
Koja je cijena bila, jedan kolega koji sadi krumpir sadilicom ko ja mi rekao da je nezgodno jer sadilica nagrne visoko pa je on ugradio nekakvu gredu koja onu zemlju malo poravna, i onda takva freza ide bez problema.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Ima li nekih poznatih prednosti ili mana ovako složenih noževa....

Nema nikakvih prednosti a niti mana.
Samo je razlika u tome što freza je vučena i upravljiva sa pogonskim kotačina (bilo to motokultivatorom npr. Labinprogres) ili traktorom. Dok motokopačice se sa noževima kreću i kopaju, i zbog toga su kod motokopačica noževi složeni spiralno od difa. desno - odnosno spiralno lijevo. A to samo zbog lakšeg upravljanja i održavanja pravca.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ima, ima. Spominjal sam to u temi o Muta MTK.
Ovak kak ima MTD je bolje (barem za manje MTK) jer ne trese bočno. Kad je složeno u spiralu (kak na slici od Krumpironje), freza se naginje lijevo-desno i onda kotači čeprkaju malo lijevi, malo desni (na MTK s diferencijalom). Na onom bez diferencijala je to manje uočljivo. I bolje je ako treba uziti frezu, jer noževi uvijek ostaju simetrično.
Istina je da u spiralu bolje pofreza sredinu, jer sve motike jednako zahvaćaju.

Posljednje uređivanje:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja sam slago frezu kad sam nozeve mjenjo i odlucio sam stavit ko i na velikim frezama i moje misljenje je da sada ide lakše nutra nego dok je bila složena kao kod mtd-a, a mako sam graničnik da ide do jaja :hahah:
Moram priznat da kad zakopa, motor fino pjeva bez obzira šta je sužena

Viduka, cijene su kao i obične, ako treba nije skupa, mislim da je oko 3000kn bila zadnja koju sam vidio

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Evo opisa i slika onoga o čemu sam govoril prije:

Vidljivo je da su na Goldonijevoj frezi motike manje zamaknute.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
E ali lago bi te kad bi ti reko da se meni to dešava, meni normalno freza stoji nista se ne ljulja miran rad pustiš ju sama freza:unsure:

Najnoviji postovi

Na vrh