• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

west

Aktivni član
Tu od
9 Srp 2021
Poruka
151
Rastavim juce kvacilo, ubacim bubanj u stroj, ispoliram, sastavim. Opet cese, ubacim u prvu, gas na minimum i stisnem kvacilo i hodam za motokultivatorom po dvoristu i stelam ga. Nemoguce je nastelati da odvoji skroz. Tako dodjem do mislijenja da je lamela "plitka", i jest bila najjeftinija 😁
Sta kazete da popustim vijke i ubacim recimo 1mm zicu okolo i tako pritegnem, dobio bih komotnije unutra za bubanj i vjerovatno da ne bi cesalo kad stisnem kvacilo?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
A recimo da ubaciš komplet kvačilo drugo koje je kompatibilno u svojim elementima.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Slična situacija je bila i kod nas za vrijeme bivše juge
Došao čovjek u trgovinu i pita da mu daju špagu za palit frezu(mtk)
kažu oni da nemaju
Govori on : onda najbolje da kupim novu frezu(mtk):hahah::LOL:

Lemi88

Novi član
Tu od
5 Pro 2021
Poruka
1
koliko ja znam na njemu je LA300 , i njega drzi 6 srafova :scratch
imas i LDA450 koji imaju malu izlazno osovinu pa ga jednostavno samo prisarafis umjesto LA300
mislim da isto vazi i za LD360 :scratch

samo imaj na umu kada umjesto benzinca stavis dizela da ce ti sve biti sporije posto se dizeli ne vrte kao benzinci

na ovaj standard kopcanja mislim
LA300
Un7SrVQp7skVog1X.v.jpg
Mozete li da mi odgovorite koliko ide ulja u menjac labinprogres 14 konja stari i koje se povama sipa ulje.hvala

MIRO2909

Član
Tu od
21 Ožu 2021
Poruka
59
Posto ide kosevina sad, da pitam na mali labin tockovi kako treba da ih stavim ne mislim na smjer guma ,zanima me kako je pravilno i lakse dal kao na prvoj slici ili na drugoj IMG_20220409_133904.jpg

Screenshot_2022-06-03-21-09-45-229_com.miui.gallery.jpg

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
@MIRO2909 i na jednoj i na drugoj slici jednako stoje pogledaj kako ripne stoje naspram rezervoara...treba ih zamneniti na suprornu stranu lijeva na desnu i obrnuto...

west

Aktivni član
Tu od
9 Srp 2021
Poruka
151
Nisam primjetio da ima neke razlike, cak mozda bolje da stoje kontra, kao da se manje klize preko strane

west

Aktivni član
Tu od
9 Srp 2021
Poruka
151
S uzim tockovima se lakse okreces, s obzirom da nemas blokade moglo bi biti zamorno sa sirokim. Ja sam kosio a sad malciram s primaknutim tockovima i imam blokade. Plus mozes da pridjes rubu koliko kosa hvata, zgodno ako si recimo na nekoj obali

Sa razmaknutim tockovima manje gubi pravac al je teze drzati u pravcu, dok sa uskim ne smijes pustiti rucke odmah izgubi pravac al zato je lako vracati u pravac

Prednost sirokih tockova je stabilnost kad okreces kosu u kakvoj velikoj strani, ne moze se prevrnuti dok kod uskih moras dobro uprijeti da se ne prevrne

MIRO2909

Član
Tu od
21 Ožu 2021
Poruka
59
Imam ovakvu kosu na mali labin, sledeci problem je sto guzva travu na noz moram svaki put da stanem da micemsnoza travu, znaci kad kosimja bukvalno guram naviljak 😂trave ispred sebe...ako ko zna resenje bez da kupim Imt kosu za labin bilo bi dobro😀 strizna-kosa-motokultivator-labin-progres-slika-22841780 (2).jpg

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Nisam nikad kosio sa labincem,niti sam vidio nekoga da sa njim kosi,ali znam dosta ljudi koji su imali kosu za labinca i svi su je prodali jer su rekli da se sa niim neda kositi
Neznam točno razlog,ali mislim da je ili brzina noža bila prespora ili je on išao prebrzo pa nije stigao rezati,nego je čupao ili kombinacija obojeg,a dodatno je znao nabirati travu na onu sredinu gdje je pogon
Sa imt sa čuo da ide dosta dobro
Da li bi išla dobro kombinacija labin+kosa imt to neznam

MIRO2909

Član
Tu od
21 Ožu 2021
Poruka
59
Pa meni ujak ga ima preko 20godina sa imt kosom i super ga sluzi, al evo da zavrsim ovu sezonu pa cu je uzet kazu da je bas dobra

west

Aktivni član
Tu od
9 Srp 2021
Poruka
151
Ovi mjeraci ulja sto se zavrcu, kako je tacno mjeriti s njima, jel mjera kad je zavrnut do kraja ili da se naslanja samo?
I jos da pitam, na malceru imam ravni noz, nekih 65cm duzine, sta bih dobio da stavim trokraki ili cetverokraki?

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh