• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kako je zelene boje, pripazi da nije za Mutu Maestral, pa ti neće pasati prihvat (istina, postoje adapteri).

MIRO2909

Član
Tu od
21 Ožu 2021
Poruka
59
Pa ova ima adapter vidi se na sliku al reko je da ce mi slikati pa cu vidjeti al reko je da je za labin koriscena

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Kod nas se takve grablje nađu za traktor,za 200-300 eur,tako da mi se čini skupo
Ali pošto takvih za freze nema baš puno,ljudi koriste gužvu
Lee champa
Sve što si napisao stoji,ali gledam malo usporedbu,ljudi za dvobrazni plug za tv traže 2500 kn,a za veliki traktor posavac dođe 1500-2000kn,samo da ga na vagu staviš koliko je razlika,ali velikih ima kolko oćeš,a malih ima manje
Isto tako gledam oglas za labinca roto kosa ,malčer 80 cm čovjek pita 5000 kn,a isti princim košnje sa 3 noža za traktor 150 cm je ista cijena

Smijao sam se jednom na jednom sajmu bili ja i tata,i prodaje čovjek "zlatne"ribice i pita tata pošto su,kaže 50 kn,kaže tata pa kolko ti onda dođe kila :hahah: :ROFLMAO: :cool:

Meni se isto te grablje čine jako skupe,ali vjerojatno ih nema puno u ponudi pa će čovjek biti prisiljen uzeti

west

Aktivni član
Tu od
9 Srp 2021
Poruka
151
Juce se malo kosilo, za razliku od prosle godine sad na kosi imam namontiran adapter koji je odmice nekih 10cm od motokultivatora i sad mi ne skace kosa nego je vaga taman koliko treba da kosa lezi na zemlji i svojom tezinom pritisce. Tockovi su kontra okrenuti od pravca kosenja, ostalo tako od freze i cini mi se da bolje vuku tako, ne klizu se. Kosu sam odigao na onim skijama sa strane, sad ne ide iz pravca ni u strani jer se ta skija malo ukopa i drzi pravac. Kosenje kao od sale za razliku od prosle godine

Akulux

Novi član
Tu od
9 Svi 2022
Poruka
3
Pozdrav za sve. Nakon sto sam kupio stari labin super lux 14ks prvo je bilo da se ovdje registrujem. Pregledao sam dosta ovu temu ali nisam uspio naci nesto slicno mom problemu. Labin je 89 god. Prvi vlasnik koristio ga sve dosad. Platio ga 2600eura, orginal prikolica, freza i kosa. Mnogi mi govore da vrijedi tog novca. E sad problem.je u tome da prebacivanjem u 4x4 tj..ukljucivanjem kardana isti pocinje da ne okrece ravnomjerno tj. "steka". Nekako to se desi cim na nekom neravnom terenu prodjem i onda nastavi tako da ne vrti racnomjerno i to bez tereta i sa teretom, nekada vise, nekada manje. Predhodni vlasnik se ogradio da nije nesto posebno ni koristio prikolicu, a na frezi mu se nista nije desavalo. Imao je gume na prikolici 13ke od auta, ali istog obima kao prednje, to sam odmah zamjenio s orginal felgama i gumama istog obima kao prednje. Tako da sam i tu gresku neutralisao. Onda na jednoj strani od prikolice na gumi, tj. Iz troolmbli ide ulje. Da li iz diferencijala. Kako , sta , na koji nacin?
Snimio sam jedan kraci video gdje se vidi nepravilno okretanje kardana. Hvala svima unaprijed na pomoci pri rjesavanju ovog mog problema.

Prilozi

• IMG_20220508_153254.jpg
    IMG_20220508_153254.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 19

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Kako radi freza(kopačica)ili neki drugi priključak na kardanu?
Ako radi ok,onda je problem u diffu od prikolice
Ionako moraš diferencijal rastaviti da promjeniš smering i ako treba još šta(vidjet ćeš kad ga otvoriš)da si riješiš kočnice

Akulux

Novi član
Tu od
9 Svi 2022
Poruka
3
Kako radi freza(kopačica)ili neki drugi priključak na kardanu?
Ako radi ok,onda je problem u diffu od prikolice
Ionako moraš diferencijal rastaviti da promjeniš smering i ako treba još šta(vidjet ćeš kad ga otvoriš)da si riješiš kočnice
Hvala na sugestiji. Jesam jucer bas probao frezu ali nisam ukljucivao kardan, nego samo nju u leru. Probam sutra, danas nisam kuci. Ono Se najbolje moze testirati tako pod opterecenjem freze. Ovako da probam samo masinu bez freze i ukljucenja kardana ne bi sigurno bilo nista sumnjivo. A sto se tice diferencijala da li da se sam upustam u skidanje ili da nadjem nekog strucnijeg. Nije da sam bas nekog znanja sto se toga tice. Ali vjerujem da bi ovdje dobio upute, bez obzira da li budem ja radio ili neko drugi.Lijepo je znati u kom se smjeru treba ispravno raditi i vidjeti da li hoce majstor "sfuseriti", pa ga vratiti na pravi kolosjek. Hvala jos jednom.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Nemaš slike diffa,ali nema se tu puno šta sfušarit ako je problem semering
ako je sa fiksnim trubama,onda moraš krenuti od sredine di je kardan,ako se trube skidaju onda skineš samo trubu
Nije ništa komplicirano,ali ako nisi nikad i nemaš alata,najbolje da prepustiš onom tko zna,ako te oće pustit blizu,onda gledaš pa ćeš znati za drugi put
Evo ti jedan video,ali ne mora značit da je takav kod tebe

Akulux

Novi član
Tu od
9 Svi 2022
Poruka
3
E pozdrav drustvo. Upravo odradio par testova sto je predlozio kolega Bane. Nisam primjetio na frezi nikakvo preskakanje, jest da je na prazno bez opterecenja, ne znam koliko sam onda ispravno odradio test! Ne znam koliko je vama to prihvatljivo ali moram vam reci da mi kolega na poslu predlozio da uzmem papagajke i uhvatim za izlaz iz masine tj. zupcanik koji pogoni kardan pa da vidim da li ce preskociti. Ima logike ali meni kao laiku je to malo diskutabilno.
Kardan 4x4 freza, prva spora brzina
Spora freza u prvoj sporoj brzini
Brza freza u prvoj sporoj brzini
Diferencijal

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Teško da ćeš na prazno šta vidjet,probaj ju opteretit na mjestu sa frezom,Znači zategneš ručnu i probaj frezati u sporoj brzini na mjestu pa vidi da li se motike ravnomjerno vrte
Mada sam pa skoro siguran da ti je otišo neki ležaj na trubama,i preskače u diferncijalu,i komadići tog ležaja su oštetili semering,mada može biti i u diferncijalu mtk

west

Aktivni član
Tu od
9 Srp 2021
Poruka
151
Imam problem sa kvacilom na malom Labinu, jako je tvrdo i nikako ga ne mogu dobiti da skroz razdvaja, uvijek te brzine zapinju nekako ili pretegnem da klize. Komsija ima isto mali Labin kod njega je 5x mekse nego kod mene. Do cega moze biti, lamela, korpa, opruga i lezajevi su novi, sajla nova...

Takodje htio bih misljenje o ovom tarupu, kakav je za mali Labin, ima li neki drugi bolji itd

Prilozi

• IMG_20220513_205635_3.jpg
    IMG_20220513_205635_3.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 11

west

Aktivni član
Tu od
9 Srp 2021
Poruka
151
Takodje primjetim da mi je jako tesko ubaciti i u brzinu i kardan, jedno samo i nekako hoce ali oboje tesko tako da ubacim prvo u brzinu i par puta stisnem i pustim kvacilo i onda nekako uspijem kardan ukljuciti
Ako neko ima ideju slobodno

MIRO2909

Član
Tu od
21 Ožu 2021
Poruka
59
Treba mi pomoc 😅kako da skinem ovaj set kvacila da stavim na drugi motor,ubacujem dizel IMG_20220518_192641.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ako ti nije daleko, posudim ti izvlakač. Vidi ovdje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako misliš M6 u ove četiri rupe po obodu korpe, bolje nemoj jer ćeš je deformirati. Ako korpa ima navoj u srcu , onda odgovarajući izvlakač.

west

Aktivni član
Tu od
9 Srp 2021
Poruka
151
Ja sam skidao radapcigerom al eto, mozda covjek nema, radapciger je vuce za obod na jos manje tacki nego da vijci guraju...

Nego ajmo malo o meni 😁
Ja sam pazario malcer, dao striznu kosu i doplatio, sutra ide proba kakav je al posudjivao sam od druga identican i to ide ekstra, moze trecom kositi ako mozes trcati za motokultivatorom...
Konacno sam dohakao sajlama i buzirima, blokade koje su me uvijek mucile se moraju otpojiti na rucicama prije okretanja 180⁰, da sam ranije skinuo uputstvo za motokultivator ustedio bih jedno 20 sajli i buzira al bolje ikad nego nikad 😁
Stavio sam i novu sajlu kvacila danas, nastimao milina, medjutim cim se ugrije ja cu upadati u probleme sa ubacivanjem u brzinu. Sta tu raditi, komso ima mali labin benzin, kaziprstom stisne kvacilo, kao da je hidraulika a kod mene ide bas tesko?

Najnoviji postovi

Na vrh