• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Pa ako za dan skupis kamion drva na ruke to je dobro....netreba ti nis!!!

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Šta se tiče pitanja o goldoniju mislim da su dosta kvalitetniji dijelovi nego kod labinca,a pašu i jedni i drugi
A šta se vitla tiče,mislim da bi to moglo funkcionirat,ali i jedno veliko ali,znači u kardanskoj brzini dosta teško,možda u sporoj od kardana,a u brzinam još teže jer je upitno kako bi podignuo prednji kraj mtk a da ne padne na pod kad nešro zagrabi,a i prkolica bi morala biti jako dobro vezana,jer inače ide prikolica prema drvima,a ne drva prema prikolici
Imam veliko traktorsko vitlo i tu su jako velika opterećenja,sitno bi možda još i vuklo,ali isključivo u kardanskoj brzini,ali deblje zaboravi,i to da ćeš uspjeti držati prednje kotače u zraku da radiš preko brzina

Mirsad

Član
Tu od
21 Ožu 2020
Poruka
92
E ovako nesto,ali opet mi se cini prebrzo.Meni nebih bilo problem do vremena nek je samo lakse covjeku,a da frezi sto manje steti.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ako ti nije problem vremena složi si nešto sa velikom redukcijom i nemaš brige
Ako ti treba još informacija prebaci se u ovu temu ima tu dosta dobrih znalaca i dobit ćeš konkretne odgovore

Mirsad

Član
Tu od
21 Ožu 2020
Poruka
92
E hvala,pokusqt cu viti da li neko od njih zna kako bi se to moglo slozit da valja ali da nije ni skupo ...

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Pozz, kupio sam novi labin od 14 ks, nadoplatio sam za paljenje kao na motornim pilama, sad izgleda da je to bila glupa odluka jer jako tezak je za upalit uz dekompresor, ima li tko kakav savjet?

Prilozi

• Screenshot_20200510-173836_Photos.jpg
    Screenshot_20200510-173836_Photos.jpg
    17 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20200510-173823_Photos.jpg
    Screenshot_20200510-173823_Photos.jpg
    17.4 KB · Pregleda: 24

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
81
Neznam. Imam stariju verziju goldija 14 ks. Pali se normalno, namotaj spage, lagano zibanje cukanje i kresne, upali normalno. Vjerovatno uz pomoc toga se neda zibat pa zato upali teze. Mozda netko da bolji odgovor.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Neznaš tehniku. Kad to malo usavršiš, bude bolje.

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Radio sam i ja prije s onim na namotavanje konopa, taj upalim bez problema bilo s cimanjem bilo od puta. Odmah nakon sto sam ga kupio polomila se plasticna vodilica konopca za paljenje, to je rjeseno pod garancijom sad mozda zbog doze opreza ne povlacim vise jako ali vidit cemo s vremenom sta ce bit, mozda prebacim na sistem za namotavanje, tu je bar sve metalno pa se nema sta polomit.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kako mislis nadopalatio si taj sistem paljenja? Pa taj sistem je serijski, a doplata je na ključ? Tj anlaser ako se ne varam. Kolko te je ispao?

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
158
Pozz, kupio sam novi labin od 14 ks, nadoplatio sam za paljenje kao na motornim pilama, sad izgleda da je to bila glupa odluka jer jako tezak je za upalit uz dekompresor, ima li tko kakav savjet?
Povlacisis za kanap za paljenje dok se radilica ne zaustavi okretati zbog kompresije i onda vratis dekompresor, zatim vratis kanap na pocetni polozaj i trgnes da upali ... I to ti je sva mudrost sa sistemom za paljenje kao na motornim pilama

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Ovako, nadoplatio sam nesto vise od tisucu kuna u odnosu na onog s namotavanjem, ovaj sto pali na kljuc bio je jos par tisuca skuplji, ukupno me s kopacicom kostao oko 33 tisuce kuna, i da sad kad ga vidim jako mi je zao novca, treba se umorit za upalit ga i onda tek ici raditi, upalim ja njega nakon sto ga par puta povlacim po dvoristu, ista stvar je i kad ga netko drugi pali dok recimo susjed ima novi goldoni s istim sistemom i njega upalim bez problema, uglavnom sranje da se tako izrazim..

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Možda bi bilo bolje kupiti neki manji traktor (polovan), ali barem da ga možeš upaliti na ključ. Manje umara, kako ćeš uopće raditi ako se umoriš dok ga upališ. Ili !🥵

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
81
To si kupio novi, ak sam dobro skuzio. Vrati ga, oni tebi pare. Za te pare polovni dobri tomo vinkovic se kupi. Malo je veci i siri, ali se vozis ko kralj. Ovisi za sta vam treba, i koliko cete koristit stroj. Mozda se stroj treba razradit, neznam. Ne kuzim ovo "upalim ja njega nakon sto ga par puta povlacim po dvoristu". Sta ga zibate pa upali, ili ga gurate vozite pa upali. Nisam ni skuzio sistem paljenja, moze li se zibati ili se mora cuknut ko motorka, trimer. Kolega ima banzek neki korejski motor, takav sistem paljenja uz dekompresor i hladan kresne malo teze, a topli upali normalno. Mozda dekompresor ne radi, pa se teze pali.

zrnozrno

Novi član
Tu od
9 Svi 2020
Poruka
5
Pozdrav svima
Imam problem sa blokadom tockova na malom goldoni-u od 8ks. Npr. kada idem prvom brzinom naprijed uz brdo ukljuci se blokada i oba tocka vuku ka naprijed i odjednom desni tocak prestane da vuce a lijevi naravno proklizuje, samim tim zaokrece traktor. Kada se to desi blazim trzajem rucki traktora u lijevo desni tocak se ukljuci i radi normalno.
Da napomenem da ova verzija goldonia nema zasebnu sajlu za ukljucivanje i iskljucivanje blokade kao sto mi komsija ima na malom progresu ili kako vidjeh na mondialu .
Molim za vas misljenje, sta bi mogao biti problem. Pozdrav

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
81
To se desava samo u 1.brzini ili. Probajte negdje sporo brzo 1.i2.brzina, kako se ponasa. Mozda su otisli zupcanici ili u nutra mali jezicak sta ukljuci pogodn. Npr kod mene na ss 14ks ide na rucicu i treba ju drzat cca 5 do 10 sek stisnutu dok ne uhvati. Drzim rucicu kad frezam jer je freza malo nagnuta prema ruckama dole, pa nakon par sec.uhvati i ukljuci se blokada i normalno vuce. Probajte se malo poigrat. Ako ide na sajlu onda bi sajla trebala bit napeta i taj jezicak bi trebao sjest. Ili mozda olabavi sajla od vibracija. Nisam nikad vidio kako funkcionira preko sajle pa ne mogu vise reci

Najnoviji postovi

Na vrh