• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

B

borisv

Guest
pozdrav dečki. Nabavio sam lombardinija 3lda 510. namjeravm ga ugraditi u plastičnu barku 5 metara. volio bih znati sve o tom motoru, cuo sam da su izdržljivi i pouzdani.

Može li mi netko reci zašto kad radi na minimu okretaji mu se zalente za par stotina pa se smiri i tako svaki cas? u čemu je kvaka?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
pozdrav dečki. Nabavio sam lombardinija 3lda 510. namjeravm ga ugraditi u plastičnu barku 5 metara. volio bih znati sve o tom motoru, cuo sam da su izdržljivi i pouzdani.

Može li mi netko reci zašto kad radi na minimu okretaji mu se zalente za par stotina pa se smiri i tako svaki cas? u čemu je kvaka?

nije dzaba popularan .lombardini je uradio dosta motora koji se i posle 40 god pokazali jedni od najizdrzljivijih. to sto se zalece desava se i na novim motorima jer sam vidjao to. regulator obrtaja verovatno ili se malo rastelovao ili moze da se desi da je mali ler gas pa cim sidje ispod dozvoljenih obrta regulator tu intervenise. probaj malo pojacaj ler na vijku mozda se ustali. to su jako male pumpe visokog pritiska i najmanja sitnica utice na rad motora. ali sa tom manom traje 40 god:icon_weed:

B

borisv

Guest
probat cu malo podignut ler. Zanima me koliko košta nova polugica za gasit motor. to je ujedno i ona za čok. neznam dal me kužite. kad sam dobio motor pumpa je od stajanja zapekla a ja ko sivonja klještima okrenuo onaj leptirić pa je puklo. za sada sam to zaljepio stakloplastikom i drži odlično ali bi htio kupit novo.
motor taj nije dugo korišten, htio bih ga sredit do kraja. odnesao bih boš pumpu i diznu (rasprskivač, špricu) kod bošiste na servis, da znam da to sve funkcionira, jer jedno je kad te motor ostavi na njivi, a drugo kad te ostavi na moru:icon_lol:.
Znate možda cijene bošista, koliko bi to otprilike koštalo?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
pa mozda te i dizna zeza da je zapekla od stajanja. probaj prvo nju sredi kod bosiste ili uzmi novu. kad stavis diznu uzmi i filter nafte u rezervoaru obavezno i filter vazduha operi i izmeni ulje. nemoj bos pumpu dirati fabricki elementi su jako kvalitetni. ostavi ga da odradi bar jedan rezervar da malo prorade ventili karike pa ako se uoci neka mana bolje sad nego na vodi

zvoneiv

Novi član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
22
zvoneiv moze ali to je novijeg tipa kolko vidim nepasu ti neki drugi prikljucci ako samo kacenje nije isto.ili da se pravi neka redukciona ploca neznam sta bi ti jos kacio.malo konkretnije objasni,a to da ce skakati sigurno oce neg vucena freza.

ima dva kardana,jedan je se spojen na motor,drugi na mjenač,kačio bih kosilicu naprimjer

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ima dva kardana,jedan je se spojen na motor,drugi na mjenač,kačio bih kosilicu naprimjer
nisam vidio taj kultivator ali posto im dva kardana ide sigurno vise prikljucaka. to je nesto reseno kao na imt509 gde je isti otprilike reseno. treba proveriti brzine oba kardana da bi se prikljucak stavio. po meni treba kosa da ide na direktni kardan sa spojnicke osovine jer ona zahteva vece obrtaje kao i freza vucna. sporiji izlaz koji ide preko menjaca ide za prikolice prskalice i druge prikljucke koji traze manji broj kardana.

zvoneiv

Novi član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
22
nisam vidio taj kultivator ali posto im dva kardana ide sigurno vise prikljucaka. to je nesto reseno kao na imt509 gde je isti otprilike reseno. treba proveriti brzine oba kardana da bi se prikljucak stavio. po meni treba kosa da ide na direktni kardan sa spojnicke osovine jer ona zahteva vece obrtaje kao i freza vucna. sporiji izlaz koji ide preko menjaca ide za prikolice prskalice i druge prikljucke koji traze manji broj kardana.

http://www.agroklub.com/poljoprivredni-oglasnik/oglas/motokopacica-adria-04/4969/

zapravo koja je osnovna prednost kopačice u odnosu na motokulitvator sa priključnom kopačicom

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
http://www.agroklub.com/poljoprivredni-oglasnik/oglas/motokopacica-adria-04/4969/

zapravo koja je osnovna prednost kopačice u odnosu na motokulitvator sa priključnom kopačicom
evo ovako radio sam sa labinom i imt509 u frezovanju .manje tresu i nema ukopavanja u mestu posto ima sopstveni pogon ali frezuju plitko do 15cm mah. ja imam hondu f 600 vec 15god i skoro je neprevazidjena freza za baste i plastenike. glavna prednost joj je dubina frezovanja cak i do 30 cm. drugo u plastenicima je skucen prostor i mnogo lakse je raditi sa motokopacicom. za baste i plastenike je bolja zbog dubine frezovanja a to se trazi. po meni motokopacica ispod 5-6 ks je igracka. vucni frezer se koristi vecinom gde se nezahteva veca dubina frezovanja ili gde je rad na strmim terenima zbog sopstvenog pogona ,.ja za hondu mogu nabaviti vucni frezer ali posto radim usluzno friziranje basta i plastenika nije mi potreban jer ovde se trazi dubina. ovako leze celom tezinom na motike i potone do sasije . ali ovde trazi malo rutine u poslu inace se rves ko sa medvedom ko nezna

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118
Pozdrav
Vidim ja raspravljate vi fino, pa imam jedno pitanjce , na novom green 14ks , za šta služe dodatne matice 4 komada uvarene na felgama za proširenje ili... ako ste me svatili, i ako je za proširenje bez proširivača , dali bi tako valjalo da se postave felge.

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
ja imam isto problem na malom labinu 8ks.
gas posrce radi bas ruzno neravno. radio je dobro dok ne zamenih uloske dizne i elemenat pumpe. i otad da se ubijes nemos ga smiriti,odem drugom majstoru opet stavimo druge uloske opet isto.
vadio one podloske vraco,stelovo na onom safu nema vajde poludio sam vise i nabaco se para i opet isto.
da nije onaj sugavi regulator ja neznam sta vise ostaje da moze biti.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Pozdrav
Vidim ja raspravljate vi fino, pa imam jedno pitanjce , na novom green 14ks , za šta služe dodatne matice 4 komada uvarene na felgama za proširenje ili... ako ste me svatili, i ako je za proširenje bez proširivača , dali bi tako valjalo da se postave felge.

da ti nije možda za utege.....:icon_scratch:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ja imam isto problem na malom labinu 8ks.
gas posrce radi bas ruzno neravno. radio je dobro dok ne zamenih uloske dizne i elemenat pumpe. i otad da se ubijes nemos ga smiriti,odem drugom majstoru opet stavimo druge uloske opet isto.
vadio one podloske vraco,stelovo na onom safu nema vajde poludio sam vise i nabaco se para i opet isto.
da nije onaj sugavi regulator ja neznam sta vise ostaje da moze biti.
otkad si to radio kvar se pojavio. kvar ti je tu. i ja sam par puta radio i isto se desavalo dok nisam uzeo pumpu i gazdi dizna servisa hteo glavu da razbijem. e da vidis kako onda uradi. lose elemente i uloske ubacuju vecinom jeftine pa se tako odraze na rad. jel ti dimi dosta ili skripi u dizni kad palis

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
dizna skripi kad namotas kompresiju,jednu diznu koju mi je stavio je zapurnjala posle sat rada nisam se vido iz dima,posle mi je dao drugu kao ona zakovala od loseg goriva a za vreme dok je ta dimila nesto sam kosio radio je malo mirnije al gas navatati jedva. ovo je propast digo sam ruke tero sam kod svih majstora sve isto se desava,motor urađen da znadoh budala da stavim kineza i manem se bede i bacanja para necu vise da probam nista digo sam ruke necu uzalud pare da bacam nek radi kako oce.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
dizna skripi kad namotas kompresiju,jednu diznu koju mi je stavio je zapurnjala posle sat rada nisam se vido iz dima,posle mi je dao drugu kao ona zakovala od loseg goriva a za vreme dok je ta dimila nesto sam kosio radio je malo mirnije al gas navatati jedva. ovo je propast digo sam ruke tero sam kod svih majstora sve isto se desava,motor urađen da znadoh budala da stavim kineza i manem se bede i bacanja para necu vise da probam nista digo sam ruke necu uzalud pare da bacam nek radi kako oce.

dizna ti je ta problem. ako imas drugu polovnu od nekog da pozajmis i probas videces ogromnu razliku. i ja sam coveku radio generalku i doneo od bosiste pumpu i dizne stavili pa smo popadali dok je nismo upalili a skripi u dizni. to je radilo ko svi djavoli da su u njoj usli. gde je isao 4 posle jedva 2 uz oblak dima. srecom imao figaru kosacicu motor isti skinem sa nje diznu staru i radi ko doksa. za njih je najbolje novu original diznu staviti a ako imas neku polovnu za probu stavi pa vidi. i elementi pumpe su problematicni ali su to masine jos uvek neprikosnovene u klasi nezaboravi. podloske ispod pumpe vrati kako su bile jer mozda te i tu zeza rad masine. tu ti se steluje ugao paljenja nesme ni kliktati previse ni tupo [mekano da radi] vrati njih ako si zapamtio debljinu koja je bila pa onda sa drugom diznom pokusaj

Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

Od kardanskih priključaka labin nema ništa. Pretpostavljam da su i za tu kopačice uzeli licencu...probaj saznat od koga i onda preko te firme tražiti moguće priključke....Priključci nisu usklađeni niti među motokultivatora, a kamoli među kopačicama....jedan kolega mislim da je stavljao slike strižne kosilice na nekoj talijanskoj kopačici....

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
imas ljudi koji cuvaju ko oci u glavi. imam dvojicu komsija u krupnju gde sam pre ziveo da im je kultivator kao nov. toliko paznje im posvecuju kao da su od zlata. ali ljudi imaju vremena pa nemaju sta drugo raditi. nevoljim ni ja gledati krs u dvoristu ali i nemam vremena puno trljkati. bitnije mi je kako se radi i odrzava mehanicki.

Najnoviji postovi

Na vrh