• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
Ima stara BCS kosilica i sa motorom koji ima smjer okretanja motora u desno.
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Juce kosio otavu. Kosio kosio...ugasio labina(super sp.) da odmorim malo. Upalim...krenem kositi kad ne lezi vraze nece da ubaci kosu u brzinu. Pomjera se ruckica ali gdje god da je pomjeris brze spore sinhro ler ama nista pustis kvacilo kosa stoji...cak bez kvacila mozes rucku pomjerati nista ne desava se. Ubacim u ler pomjerim noz rukom malo ljevo desno da se okrene malo kardan...stisnem kvacilo u brzu kosa radi, u sporu kosa radi. Radio cijeli dan...izbacio ubacio posle toga u brzinu sto puta ama nista sve normalno radi.

Sta bi to moglo biti? Mjenjac mi pri kraju ili upo u neki bag slucajno?
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Ruda od traktora kad se razglodje...znate vec kako to ide...2 u profila unutar njih zavarena cijev u tu cijev ide ruda koja se kaci na mkt...e sad kad se ta ruda unutar cijevi razglodje tj istrosi se i ruda i cijev pa to pocne da klama...cime to zaklamati da ne klama vise?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
sve to iseces pa kod majstora na strug da napravi biksnu i poravna unutrasnju osovinu i opet se zavari za L profile. nema druge i tako se radi.ako ima dosta lufta kida krstove kardana, teze motati i rucke idu gore dole.znaci centralnu cev moras na varovima iseci i odvojiti od profila rude. i obavezno pregledati i prednju biksnu na mkt. i tu se razglodje.
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Pa belaj je sto ima i lufta ne samo buksna sto je unutar L profila nego i ona naprijed kroz koju prolazi klin koja mota...tu bi onda trebalo i to busiti na strugu pa i novi klin praviti i adapter onda prosirivati...auuuuuuuuuuuuu morel kako jednostavnije?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
obicno i odu na oba mesta. ali ako vec radis radi obe.to ti je moja preporuka jer sa velikim luftom samo jos kvarova mozes imati. DEEX kolega je radio cini mi se sa lezajem prednji sklop i sigurno je bolje i izdrzljivije a lakse motati. mogu ti reci jedino da ta biksna u mkt mnogo znaci i ona prvo dobije lufta pa zbog nje vecinom ode i ova na rudi. posao jeste veliki pogotovu iseci ovu sa rude ali sta je tu je. po meni ili kuj il se nemoj garaviti
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
To mi nije jasno nikako? ? ?? Kida krstove kardana zbog nagiba jelde? Pa zar taj krst kardana i nije predvidjen da radi i pravo i pod nagibom npr motam ljevo desno isto je to nagib samo u drugom uglu zar ne?
 

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Jel imaš ovo obilježeno brojem 5?

samo da se vratim na jedan dio od prije. jednom prilikom sam preporučio ubacivanje poliuretanskog filtera zraka u kućište filtera zraka lda450. TO NE RADITI, ukoliko u gornjem dijelu ne postoji nekakva zaštitna mreža. meni je filtar zraka kod nagle promjene gasa povukao taj poliuretanski uložak u usisnu granu i napravio sranje. ispucao mi ulje na filteru zraka i ugasio se, tako da sam pretpostavio da je opet otišo podizač ispušnog ventila.
Vica mi u uho ubacio da provjerim razinu ulja u filteru zraka, kad sam otvorio, imao sam šta i za vidit... iščupao ga iz gornjeg dijela kućišta, i uredno upalio stroj... :icon_pray:
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
to si u pravu ali svaki krst ima i odredjen ugao koji trpi. a kad se lomi pod dva ugla to je vec nesto drugo. govorim ti iz iskustva a i stosta drugih stvari napravi taj luft. na tebi je da odlucis sta je za tebe bolje. da imas obican volan ili servo. razlika je tolika @Shuka kure ono sto je fabricki na njemu netreba menjati i dodavati svasta. u nekim slucajevima je to dobro resenje ali vidis jednu banalnost sta napravi. moglo je spaliti ceo motor jer pitanje koliko vazduha je vukao. za motore je vrlo opasno zapusen filter imati. u stanju je tad da povuce ulje iz kartera tad kad nemoze vazduh dobiti i eto iberture motora. sto prostije to bolje a obican filter uljni je jako pouzdan samo normalno odrzavanje i nema problema. nekoliko puta sam pomenuo da rad u kosenju ili slicno dovoljna je zenska najlonka spolja na filter i super zastita od cvata i vecih delica necistoce koji se zabijaju u sace filtera. isprobano resenje zlata vredno. u obicnim uslovima nema potrebe
 
Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,631
Pa belaj je sto ima i lufta ne samo buksna sto je unutar L profila nego i ona naprijed kroz koju prolazi klin koja mota...tu bi onda trebalo i to busiti na strugu pa i novi klin praviti i adapter onda prosirivati...auuuuuuuuuuuuu morel kako jednostavnije?

Može jednostavnije! Umjesto klina, može se nakačiti krburator!:icon_e_ugeek:
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,901
Atomizer za motokultivator

SABOS-ov post:
Da li je neko video ili čuo da se na motokultivator labin progres od 14 KS može napraviti nekakav atomizer pa makar i sa dodatnim motorom koji bi pokretao ventilator. Ukoliko je neko ovo pravio ili video, a ima fotografije voleo bih da vidim.

je premješten OVDJE.
 

laik

Član
Tu od
27 Pro 2011
Poruka
371
Blokiranje diferencijala kod super specijal Labina da li prilikom okretanja ona male ručke tj. blokiranja treba predhodno pritisnuti i držati kvačilo?
Kakva su iskustva sa blokiranjem diferencijala kad je kardanska prikolica priključena na motokultivator,da li je to moguće tako blokirati(čini se da jest) i ima li nekih posebnih pravila u tom slučaju?
Zamolio bi forumaše ako znaju i imaju vremena da mi odgovore na ova dva pitanja....
 

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,155
pri blokiranju diffa nije potrebno kvačilo,kada je prikolica u pitanju,blokada je ok,ali samo u ekstremnim situacijama pri kojima možeš držati pravac i gdje nemoraš okretati.
 
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,901
...ali samo u ekstremnim situacijama pri kojima možeš držati pravac i gdje nemoraš okretati...
... i gdje je podloga jednaka za oba kotača, da je uopće moguče držati ručke ;)
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,631
Lakše je držati ručke kad je dif. blokiran, ako se krećeš po pravcu, pogotovu po kamenitom putu. Prednji kotači su razmaknuti jedan od drugoga 80 cm (vjerojatno ne idu, jedan po zemlji, a drugi po mjesečevoj kori).:D:
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Ja tu blokadu palim samo kad moram kad nece da izadje, i to gledam je paliti samo prva brza prva spora, mada doduse nekad se mora upaliti 2 b s jer nisam jos rijesio kardansku prikolicu pa pocesto zaslajfam...i palim kad orem i frezam jer nece da ide pravo tada :)

Valjda ne valja siliti skretati kad je upaljeno a kad je pravo more dosta da ide.


Gledao sam po netu ima dosta klipova kako se diferencijal onaj obicni preradjuje da bude blokiran...e to da je napraviti pa blokiran dif na prikolici pa jos blokiras prednje tockove e tad bi se traktor do mjeseca mogo popeti po toj mjesecevoj kori :)
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,044
A i mogo biš ga vozit samo po mjesecu jer nebiš mogo skretat sa blokiranim dif na prikolici ja sam dok sam ga koristio blokadu za sve koristio frezanje oranje i to je nebi ni isključivo nego mi ga okrenuo pod blokadom malo je teze ali ide,a brzina u kojoj blokadu koristis nema veze jedino dok uključuješ i iskuljučuješ kad jednom blokiraš možeš ic brzo koliko očeš,a ja sam je najčešče bez kvacila palio
 

Najnoviji postovi

Na vrh