• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kad te nuzda natjera ne gledas kakvo je vrijeme vani. Imali smo neki problem sa vodom,nekakve pumpe se pokvarile pa sam morao da dovezem,ipak je lakse njega upaliti nego nositi u rukama.
Bilo je to prije par godina,sad vise i nema takvih minusa.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kanta vrele vode cuda cini. sto rekao jedan moj kolega koji tako radi zimi. samo neznam kako mu odlivci izdrze to. upali dobar motor samo ako nafta nesledi.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nafta ne ledi ! Poslije točke dolazi veliko slovo, isto tako na početku sloga !!:icon_pray:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
u pravu si da nafta neledi. samo se pretvara u parafin i zapusi filter i cevi pa ti pali motor mudrace onda. a kod nas nije retkost ni voda u gorivima tako da znam o cemu pricam a cini mi se i ostali, a pisacu kako hocu jer sam se posvadjao sa pravopisom.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Evo jutros nafta zaledila u autu,zao mi je sto nisam slikao. Cisti led u nepovratnom ventilu. Toliko o kvalitetu goriva,a fol EURO 5.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ehyqmq.jpg
e sad mi reci jel ovo gorivo ili sta je vec. to je snimak kolege jednog jutros postavljen na forum
10cq4hg.jpg

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Hajd da zavrsimo pricu o tome da li ledi nafta ili ne ledi. Kod vode nam je poznata tacka mrznjenja. Kod nafte se ne odredjuje tacka mrznjenja zbog njenog kompleksnog sastava vec se odredjuje tacka tecenja i donja granica je -57°C. Ispod ove temp. nafta gubi svojstvo tecenja i prelazi u cvrsto stanje,tj postaje plasticna. Ova temp zavisi od komponenti koje cine naftu,pa tako nafta moze i na -20°C da postane plasticna. Parafin se pocinje stvarati na -5°C.
Nas najveci problem je sto distributeri toce vodu u naftu. Nadam se da nema pravopisnih gresaka.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Profesore nemam tih slova na tastaturi. Nadam se da ce te uvaziti razlog.:drink:

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
nisam nikad kresao grina s autoackim dekomresorom i običnom koloturom za štrik.
vrlo vjerojatno pomaže kod paljenja ali kontam da treba više puta namotati štrik nego kad pališ štrikom bez dekopresora .

svakkako te molim ako istražiš koliko dođe deklo s automckim dekopresorom da to javiš , hvala

vaš velečasni
Čuj, gledam sve varijante. Pošto mi je upravljač ona najstarija varijanta ne stane akumulator iza. Kod ovih sa okretnim taman stane. Zvao danas masivu, cijena za obje varijante, dakle onaj što ga moraš pridržavati i onaj automatski je oko 80 kn.

pozdrav Presvetli ;)

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
Ide akomulator i na najstarije ručke samo mora biti tanki a samim time i skupi. Stane taman iza rezervara.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kod ovih starih je ona mala kutija,pa bi morao napraviti malo vecu. Kod mene je na ovom novom akumulator 35 Ah i ima dosta lufta u onoj njegovoj kutiji.Morao sam ga zaglavljivati stiroporom da ne leta.
Cijena mu je bila negdje oko 80 KM ili 40 eura.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Kutija je taman za uže, klin i koji ključić. Znam za te tanke akumulatore, ima ga buraz na autu (honda), al skup je to sport, možda kasnije, dok nabavim alnaser i zupčanik od renault4. Sutra ide ralica u realizaciju, najavljuju novih 40cm snijega za vikend. Gdje si uzeo taj akumulator za 80 maraka? Ponekad skočim preko...

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kupio u ovom svom malom gradu (Sokolac) u prodavnici autodijelova,doduse nije ga imao odmah pa sam cekao par dana. Moras onda i nabaviti kakav alternator ili dinamu za punjenje akumulatora. Novu kutiju nije problem napraviti,moze iste sirine kao ta stara,ali mora biti duza 10 cm. Kod nas ne javljaju bas nesto puno snijega.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
to je previse i to ohooo. za tako male akumulatore mislim da netreba preterivati sa velicinom i snagom alternatora, od 25-30 A je sasvim dovoljan cak i to je mnogo. tu skoro da nema potrosaca koji bi ga opteretio. fica je imala oko 35A alternator koliko se secam i sasvim dovoljan

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Narode...onaj leptir gasa kada se steluje lijevo desno...da li to utice na potrusnju goriva

i koliko treba duvati bara zadnje gume?

Najnoviji postovi

Na vrh