• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori Tomo Vinković

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Re: Tomo Vinković 523 - ne prima gas

Evo kolega edo je pokazao slike a ja ću malo pojasnit.Prva slika START znači kad pališ traktor daš gas i onda povučeš leptir tako da ostane izvučen i onda pališ i leptir se vrati nazad kad motor upali a na drugoj slici je pokazano gašenje.Znači to ti nije dekompresor al valjda Edo stavi sliku od dekompresora. J a je nemam trenutno

zokasavic

Novi član
Tu od
10 Velj 2014
Poruka
4

drustvo moj problem sam otkrio , prvi put kad sam mijenjo filter goriva odvrnem neki saraf na pvp i tu krene gorivo ...al se ispostavilo da nisam smio taj saraf dirat posto sam poremetio pritisak u pumpi i sad ne pumpa kako treba sutra nosim na regulaciju i pumpu i diznu zato mi je izgleda onako cudno radio ,veliki pozdrav znam da sam vas smorio al sta ces :(y):hvala opet

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

nadam se da imam neki poklopac s polugom dekompresora pa ću pojasnit....dok uhvatim vremena
@tomo522 zar tvoj 522 nema dekompresor? :icon_scratch: trebao bi biti

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699

Moj ima al sam napisao da nemam sliku da mogu pokazat gdje stoji poluga od dekompresora

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

evo i slika poluge dekompresora, uspio sam pronać neki poklopac.....
povlačenjem poluge prema nazad (sjedištu traktora) otvara se izduvni ventil, sav zrak koji motor usisa se izbaci kroz izduvni ventil u taktu sabijanja, motor jednostavno nema "kompresije", ne pruža otpor prilikom okretanja
ova polugica služi za lakši start pri hladnom vremenu, prilikom ozračivanja sistema ubrizgavanja goriva......

280220141514.jpg

280220141515.jpg

280220141516.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789

imamo velik problem sa gasom na tv,mali kad se upali je u ful gasu i nemože se ugasit.
a da se stavi u najveću brzinu da se ugasi,mali se penje na zid
Metalko jeste ga ugasili i popravili ili se uspel spenjati na zid

Metalko

Član
Tu od
28 Stu 2013
Poruka
236

nisam se ćul z meštrom,drugi tjedan idem na praksu pa bumo vidli.
:drink:

Yogi27

Član
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
30
Re: Motori

Pozdrav zasto moj tomo tesko pali i na pocetku malo dimi bijelo.. a kasnije sve ok

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Zna li neko kako se steluju ventili na toma 420?

Posljednje uređivanje od moderatora:

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

imam "problem" već duže vremena.traktor mi dimi bijeli dim dok radi i to već duže vremena.i to dimi samo pri nižim okretajima čim dodam gasa nestane ili ga bar ja ne vidim.generalka je urađena 2005 s time da se od 2010 vozi puno slabije nego godinama prije. djed ga je vozio takoreć svaki dan po nekoliko sati.od kad ga ja vozim napravim oko možda 100 sati godišnje.iz prve mi nije dimio tek kasnije je počeo (2011 na jesen).ložak se je stavljao unutra a sad sam ja pred malo vremena kupio plavi dizel i već jedno cca 15 litara sam nasuo tj potrošio.za sad nisam vidio promjenu.kompresiju ima, snagu ne gubi, ulje ne troši
730

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

To je isto kao pušač kad promijeni cigarete i kašlje, naglo si ga iznenadio sa dizelom.:icon_razz:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Ja bi izvadio diznu i dao na kontrolu pa ak treba da se zameni uložak.To je prvo pa da se vidi u kakvom je stanju.

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

mislio sam zamijenit uložak tj filter goriva ali sam zaboravio.kad budem imao vremena ću vidjet prvo to a ako bude i dalje ću onda dizne vadit.
a kad smo već kod toga. di se daju te dizne provjerit i kakav uložak je kod dizni?mislim nisam nikad čuo za uložak kod dizni pa zato

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Pumpicu za provjeru dizni imaju i poneki mehaničari a obavezno ju imaju serviseri za bosch pumpe.Sa tom pumpicom se provjeri kod koliko bara otvara i kakav mlaz daje dizna.Ak imaš kojeg bošistu u blizini če ti on reč ili trebaš novi uložak a moguče da ima i on u zalihi novog.Moguče i neče trebat novi,samo očistit i naštelat postoječu.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

....provjeri kod koliko bara otvara i kakav mlaz daje dizna......
mlaz već ne valja....ili nisi našao odgovarajuću riječ za oblik.....raspršenog goriva

loža u male motore ni slučajno, ne troši toliko da se nakupi razlika a redovno ima vode i prljavštine.....najjeftinije ali najprljavije je ispustiti svo gorivo, ako ima smeća počistit, zamijenit filter, počastit ga s euro4 pa probaj.......
nadam se da od ležanja nije poroznost cilindra u pitanju <=> poneka kap ulja

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Neispravna daje mlaz a ispravna rasprši u maglu.Dal je sad u redu,jer morate razumet da sam ja iz Slo. a trudim se napisat pravilno po Hrvatski. A ovo je pumpica za kontrolu diza.
image search

Posljednje uređivanje:

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

sve u redu abarth razumio sam što si htio reć :)
vode nema a ni ne znam od kuda bi mogla doć (dim nije plavkast) a prljavština e oko toga bi se dalo raspravit.to sam već razmišljao da očistim ali nikako da se odlučim na taj potez.a vozim ga ponekad i svaki tjedan.sad sam ga vozio 3 dana za redom a nekad mi se zna dogodit da mi po mjesec dana sjedi u garaži.naravno upalim ga svaki tjedan na 10-tak minuta

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

.....morate razumet da sam ja iz Slo. a trudim se napisat pravilno po Hrvatski.....
ne bri brigu, samo piši u duhu zdravog razuma :(handshake):, veoma dobre i prepoznatljive anegdote i izrazi su nastali miješanjem izraza na ovom forumu
....
vode nema a ni ne znam od kuda bi mogla doć .....
ima ima....loža je to

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

Pa kakve veze ima? Mislim bilo.je pohranjeno u bačvi od 200l u garaži i nije sunca vidjela dok se nije ispraznila.tada sam ju išao napunit.i još jednu takvu.ne može voda nastat iz goriva.ili može?

Na vrh