Kak nema ,a na kotačima?Tomos-ventili
aprilia rs 50,ima kit od 85ccm,tvornički auspuh,pokazao se najboljim,fergazer od 26mm gore(mikuni) povuče dosta,dostigne pokojeg rs 125koja aprilia je u pitanju? kao da sam negdje procitao ali sam zaboravio pa da ne trazim...
nije toliko do paljenje al daj mu ti zapri paljenje do kraja ili otvori stavrno nisam siguran koje tocno pa ces vidjet da nece bit tog rastizanja pa neznam koli klip ni koliko da si polirao kanale, al rekao sam i u prvom postu da takav motor nije gust vozit... barem meni nije, nije ni snazan kao kada rasteze pa tada pocne lovit...
ja da kupim novi motor, recimo novi 690smc r nebi nikad nis prckao po njemu, osim bi mu akrapa stavio to dolazi u obzir ostalo ne jer kazem jos jedanput da je kod novih motora al da nije tomos original najbolje pogođen motor ali ako ti takav ne valja onda ideš prčkati, veču snagu il nesto slično nečeš dobit, mozes samo dobit da ide bolje od nule ili da duze rasteze tako da mu se igras s ventilima, smjesom, strujom i sl al u konacnosti ja mislim da nece imat onu snagu kao original
Pa ja ti svo vrijeme govorim baš o tomosu :twisted: on je na tapeti jer njega imam i njega za sada vozim
nećemo maštati
cijelo vrijeme ti govorin da ne govorim o tomosu, jer je to toliko zastarijela tehnologija da bi ih ja jakooo ošpotao da idem tamo...
a ventile sam spominjao kod novijih motora, 4t al i na 2t se da ventil vise zatvoriti ili otvoriti
2t nema ventile, osim ispušnog ( RC ventila ili kod jamahe ypvs ventil) on otvara i zatvara ispušni kanal :finga:
Savo si ti siguran?-to nije 2T to je 4t koji ke preraden da koristi 2t mesavinu valjda radi zastede na tezinu a i ona ECO sranja.
To bi onda bio 3T..:rolfer::rolfer:
:lol: e jeste , 3 takt :lol:
zavisi kolko imaš para:mrgreen::mrgreen:...pegaso je veliki motor(skupa rega i sl.al zato je i gušt)zongshena imam ja i ak nisi previše zahtjevan,motor je čist OK...nema neku veliku krajnju brzinu (oko 120km/h),u startu zadovoljava...i nije skupo održavanje i sama cijena istog...Imali tko od vas iskustva sa Aprilia Pegaso i Tuareg 125.Kupio bi si neki motorić pošto sam veliki ljubitelj motora pa se dvoumim između Aprillie i Zongshena 200 enduro.Imao sam već Zongshena 200 ali cross verziju kupio novog,napravio 1000km i izdovoljio se,prodao.Definitivno bi za gušt uzeo choppera ali pošto dosta puta trebam otići u šumu za što chopper nije,tako da bi uzeo endura jel mi je ljepiši od crossera.Što vi predlažete,Aprilia ili Zongshen?