• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
:mrgreen: dobre ti tablice :supz:

nego i ja danas malo zapalio moju makinu da se provozam sa drugarom koji je naišao sa svojom krosericom 250ccm , čovjek se iznenadio kada je vidio da i tomosek može ići po šumama i gorama:mrgreen: ali to krstarenje nije dugo potrajalo pošto sam izčupao sajlu gasa , koja je dodouše već bila isčupana ranije pa sam gas dodavao povlačenjem sajle onako bez bužira :evil:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Josix, ne znam što da hvalim?
Način vožnje, rutu, mjesto za kavu?
Vjerojatno bih sve učinio isto..

Firemanpeter, ova opcija štitnika za koljeno je jedna od ideja za vožnju u običnim trapericama..

Bhorv, možda skuter gubi masu negdje ili je svijećica u pitanju...

Savoris, been there - done that, had a Tomos!:supz::D

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661

Firemanpeter, ova opcija štitnika za koljeno je jedna od ideja za vožnju u običnim trapericama..

Bhorv, možda skuter gubi masu negdje ili je svijećica u pitanju...

Savoris, been there - done that, had a Tomos!:supz::D
vidjet ću sutra, listam po ebayu pa vidim iridium svječice, znaš li što o njima, i kako da provjerim za gubljenje mase.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
vidjet ću sutra, listam po ebayu pa vidim iridium svječice, znaš li što o njima, i kako da provjerim za gubljenje mase.

Nikad čuo za iridijske svijeće..:scratch
Najbolje je stavljati ono što proizvođač preporučuje, ostalo je većinom porez na bedake..
Masa..hm...Ako je vod u pitanju, probaj malo prčkati po instalaciji dok skuter radi, pa ti otkrije grešku ako se ugasi (ev. prekidač za start i sl.).. Vidi i ako se neka elektronika grije više nego ti se čini normalno + smrad paljevine..

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Nikad čuo za iridijske svijeće..:scratch
Najbolje je stavljati ono što proizvođač preporučuje, ostalo je većinom porez na bedake..
Masa..hm...Ako je vod u pitanju, probaj malo prčkati po instalaciji dok skuter radi, pa ti otkrije grešku ako se ugasi (ev. prekidač za start i sl.).. Vidi i ako se neka elektronika grije više nego ti se čini normalno + smrad paljevine..
prodao ih je prek 1400 to bi trebalo značit da vredi nekaj, a radi se o NGK: http://www.ebay.com/itm/15077895431...eName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
a masu nemogu pogledat jer neće upalit.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
prodao ih je prek 1400 to bi trebalo značit da vredi nekaj, a radi se o NGK: http://www.ebay.com/itm/15077895431...eName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
a masu nemogu pogledat jer neće upalit.

Probaj prekidač pročačkat', meni je od pranja preko zime oslabio kontakt, pa se pojavio sličan problem tvome.
Evo gledam komentare za iridij: znači radi se o izdržljivijem materijalu i malo boljim performansama kod grijanja svjećice i boljem sagorijevanju i čišćenju.
Neki motori dolaze s ugrađenim serijski, za ostalo se komentira da nije potrebno mijenjati ako motor radi dobro. Čak može doći do problema s elektronikom, ako se poremeti sagorjevanje..

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Probaj prekidač pročačkat', meni je od pranja preko zime oslabio kontakt, pa se pojavio sličan problem tvome.
Evo gledam komentare za iridij: znači radi se o izdržljivijem materijalu i malo boljim performansama kod grijanja svjećice i boljem sagorijevanju i čišćenju.
Neki motori dolaze s ugrađenim serijski, za ostalo se komentira da nije potrebno mijenjati ako motor radi dobro. Čak može doći do problema s elektronikom, ako se poremeti sagorjevanje..
da i ja čitam o njima na moto forumu..ima raznih mišljenja ali uglavnom pozitivnih...i oprosti ali nekužim o kojem prekidaču govoriš. ja imam ključ kojim dam kontakt, stisnem kočnicu i stisnem gumb starta, ili nogom stisnem polugu startanja.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
da i ja čitam o njima na moto forumu..ima raznih mišljenja ali uglavnom pozitivnih...i oprosti ali nekužim o kojem prekidaču govoriš. ja imam ključ kojim dam kontakt, stisnem kočnicu i stisnem gumb starta, ili nogom stisnem polugu startanja.

Ako ti se sviđaju, probaj..

Prekidač strujnog kruga negdje na upravljaču. Imaju ga vjerojatno svi motori. Preko njega gasiš motor, a kod paljenja ga vraćaš nazad.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
:mrgreen: dobre ti tablice :supz:

a, si vidio :lol: još da mogu na tehničkom dignut takve :prayer:

ali to krstarenje nije dugo potrajalo pošto sam izčupao sajlu gasa , koja je dodouše već bila isčupana ranije pa sam gas dodavao povlačenjem sajle onako bez bužira :evil:

eeeeeem, kaj si ono prije bio potrgao? zupčanik neki? sad sajla...
hehe, jel postoji kakav ruski cross-er, ovi europski su premekani za tebe :rolfer:

lako ponovimo!
start, benzinska Duga Resa :)
samo da pogodimo nedjelju kad oboje možemo...
preedobro je bilo, baš sam se izguštal...

tak je!! i funkcionira, koljenu je lipo toplo, čak i u Delnicama...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
eeeeeem, kaj si ono prije bio potrgao? zupčanik neki? sad sajla...
hehe, jel postoji kakav ruski cross-er, ovi europski su premekani za tebe :rolfer:

Proroče :twisted:

Nećete vjerovati šta mi se danas desilo , prodao sam motor :oops: ja ga stavio onako u oglase da mijenjam za neki kroser i dodje čovjek i iskešira cijenu koju sam postavio , do zadnje pare :shock:

NIšta , idemo ponovo u potragu ;)

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Mašala! Pravac poljobirtija...:partyman:
Ima li već nešto drugo u planu?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Iskreno , malo sam zatečen :confused:
Razmišljao sam o CTXu , neznam koliko je on jači od ATXa
ATX me je zadovoljavao ali ipak je faliflo snage na terenu , neznam ima li ovaj njegov brat šta više

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Proroče :twisted:

Nećete vjerovati šta mi se danas desilo , prodao sam motor :oops: ja ga stavio onako u oglase da mijenjam za neki kroser i dodje čovjek i iskešira cijenu koju sam postavio , do zadnje pare :shock:

NIšta , idemo ponovo u potragu ;)

koji si ti lik :lol:
ovo se odigralo kaj da si zlatnoj ribici šapnuo želju u uho :)

svaka čast!! :partyman:

CTX, 80ccm, kolko me sječanje služi, išlo je to jako lijepo, oko90km/h, a prijatelj kaj ga je imal, težil je oko 110kg, i još ja 80, vukal nas je ko od šale po brdima i šumskim putima...

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
mi smo imali sve od tomosa, svaki ponesto... automatic, apn 4, 6 i 7, atx, ctx, bt, 14-icu, 15-icu, provozali i eketronika, i colibri je jedan imao...

sada ako se dobro sjećam svi su bili 49ccm ili 50ccm to je bila razlika, znam :D

jedino ctx 80 i elektronik 90 i jedino elektronika sam samo jedan dan vidio bio dosao jedan lik snjim...

atx je imao jedan susjed drugi ctx-a, atx je malo nizi i lakse ga je vozit bilo al ctx je bia osjetno jači da, za nas od 12 godina ctx strah i trepet :)

bt, 14 i 15 su bili slicno motori svi 50ccm i isli su malo bolje do apn-a i automatica i jedini bt je imao disk odnapred, ca nam je bia pojam:D sjecam se da je taj kocioni sistem bio od marke grimeca, uglavnom smeće al finta...

a elektronik nisam nikad probao vozit,isao je prijatelj koji je imao vise iskustva i nabrijanog bt-a i rekao da gre ko lud al doslovno ko lud... i uglavnom svaka masina se da svakamor staviti od tih tomosi :)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Hehe , evo nađem kod kolege na FB sliku od neki dan kad mi je pukla sajla
398801_10150999413881018_576766017_12016660_427796148_n.jpg

inače teren je oddlagalište rudnika i termoelektrane , OGROMNO bespuće tako da ima terena za vožnju kakvih poželiš :p

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
uh, savo nam je gotov, hvata ga nostalgija....
brzo u kupovinu drugog motora!! :finga:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav dečki!

Mislim da je CTX puno bolji od ATX tako da nečeš pogriješiti.
Što se Electronica 90 tiče, imao sam ga. Pila i pol za ona doba. Tako leti da misliš da je mašina poludjela :rolfer:

Josa
Vidim imao si finu rutu, pogotovo mi se dopada jer se išlo prema moru. A nisam ni ja spavao. Pošto nema mora kod mene išlo se malo preko brda: Bohinj- Soriška Planina- Pod Brdo. Neki dan malo u Italiju i u Planico :D a bilo je i nekih kračih vožnja po okolini.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
soriska-planina.jpg

Ovo je na Soriški planini.

na-poti-proti-soriski-planini.jpg

Put prema Soriški planini.

belopeska-jezera.jpg

Belopeška jezera- Italija