• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Stvarno bi bilo lijepo uzeti vremena i obići Alpe-Dunav-Jadran na motorima..
Proljeće je idealno jer još nije jako vruće, a sve je lijepo zeleno..:supz:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
U pravu si. Samo što se ja tako težko odlučim za neki duži put :oops:

Meni je problem logistika.. Prtljaga, spavanje, nužda, higijena.. Benzina ima svako malo, jela i pića isto.

Brat i kolega su doslovce postavili šatore na nekoj livadi i prespavali noć.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
A neznam na koji ti auspuh sad misliš? :mrgreen: :lol: :lol: :mrgreen:

PS
Izvini!!! Ali morao sam, nisam mogao odoljeti.

pa namjerno sam napisal onakav komentar, malo za zafrkanciju,
samo si ti skužil :lol: :partyman:

jel to Akrapovic????????????????????

jeste, rađen je za modele piaggo master grupacije motora 400/500 ccm,
konstrukcijski odgovara na Beverliju, Nexusu, MP3 ili Fuoco, te na onaj Peugeot od 400 ili 500ccm, da budem iskren prvi put čujem za taj Peugeot skuter...

ima i diagram na Akrapovićevoj stranici, testiran je na dyno stolu...
daje veći okretni moment na manje okretaja...
sljedeći zahvat, stavljanje sportskog variomata sa lakšim rolicama, promjena federa kvačila, i mislim da bu trebalo poštelat parametre smjese...

al to kasnije kad bude redoviti servis za izmjenu remena, moram ove godine natuč puno km :mrgreen:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Meni je problem logistika.. Prtljaga, spavanje, nužda, higijena.. Benzina ima svako malo, jela i pića isto.

Brat i kolega su doslovce postavili šatore na nekoj livadi i prespavali noć.

a ja pak nemam vremena, i imam malo godišnjeg...
samo vikend vožnja, nedjelja, a ako nema posla u vinogradu, onda bi mogla subota i nedjelja...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ajoj dečki, nisam ni znao da na skutu imam sportski vario sa 8 rolica!!
kako mi je Akrap spustio okretaje za 1000, jučer sam otišal u servis i stavio lakše rolice, bile su 8 komada po 21.2 gr , a sad su 8 komada po 16 gr...

ajoj... kako sad vuče!!! :partyman:

heh, da, i evo nekaj lipoga kaj je uhvatio moj objektiv, nigdje drugdje nego pred Poljoapotekom na Ilovcu... Peter, kaj veliš....

dsc04595u.jpg

dsc04596j.jpg

dsc04597a.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
ajoj dečki, nisam ni znao da na skutu imam sportski vario sa 8 rolica!!

Znači uštedit češ nešto para ;)

ajoj... kako sad vuče!!! :partyman:

Nemoj da ti neki dan poleti. Kako vidim u planu ima još nekih friziranja :weedman:

heh, da, i evo nekaj lipoga kaj je uhvatio moj objektiv, nigdje drugdje nego pred Poljoapotekom na Ilovcu... Peter, kaj veliš....

Boga mi dobar je, super stanje, očuvan. :shock:

Moram još da ti kažem da sam ja u prvom planu htijo kupiti Yamahu XT 660. Onda sam razmišljao da je malo tih 50 KS i več tražijo po internetu šta i kako dobiti više konja. Tako onda nađem Pover komander pa Akrapoviča...
Onda se ja zamislim, još nisam ni kupijo a več tražim više od tih 50 KS. To znači da ču u jednoj sezoni na njega staviti svega i svašta a na kraju opet če biti premalo. Tako je onda odluka pala za jači motor pa da bude mir bar neko duže vrijeme.
Ovo kažem samo za sebe. Več si mi rekao zašto si ti kupijo ovaj motor pa te razumem. Razumem i to da želiš više izvuči iz motora. Samo hoču reči da je bolje kupiti jače neko dograđivati ali znam i to (i to jako dobro) da treba za jače skupiti i nešto više para.
Kad sam imao Tomosa isto sam tako stalno nešto prčkao i dograđivao pa je i to bilo neko veliko zadovoljstvo jer se svaki put posle dorade iz motora izvuklo nešto više i eto osmjeha na licu. :)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
je, najbolje onda jače kupit, ali i to će doč, s tim da ovog ne prodajem,
taj jači može doć smao kao drugi motor, i njega bih registrirao na pola godine.

štos sa Nexusom je u tome, kaj nije bio podešen kako se spada...
eh sad, auspuh mu je dao više momenta, rolice mu dale normalne okretaje,
i to je to, sad ima ubrzanje kak se spada za jednu mašinu od 40ks...
i ne tražim nekaj više od njega, jednostavno sam imao filig na mu nešto ne štima sa prijenosom, da može bolje ali ga nešto koči...
kočile ga preteške rolice...

i s tim da nije u crvenom režimu! niti je nabrijavana diza, smjesa...
sve tvornički osim auspuha i variomata... kojeg nisam moral posebno kupovat :lol:
aj bar malo sreče s tim vozilima :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Kako te razumem, smjsu bi još sa diznama napravil bogatiju i to je onda to. Znači imaš karburator. Da imaš ajnšpric onda bi taj Power commander bio nešto za tebe. :D

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
motor ima ajnšpric, ali kaj nije i na ajnšpricu diza koja raspršuje?
uzmi u obzir da sam ja ipak medicinar :mrgreen:

pošto sam imao sreče sa variomatom pa ga ne moram kupovat, na godinu možda kupim taj powercommander....

al prije bum se raspital :)

jer vjerujem da se motor da još "uštelat" zbog protočnijeg auspuha...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Čuj, neznam ti ja kako ide sa tim diznama... nit neznam koliko je ovaj Power commander dobar ali pročitao sam negde na netu da može pridobit čak više od nekih 10 KS za moj BMW. Dal je to zdravo, to se pitam?
Sigurno je dobro se prije raspitat. Meni je bitna i potrošnja koja je sad 4,5 lit/100 i jako sam zadovoljan. Potroši za moje pojme malo i to čak tada kad ništa ne pazim na gasu nego vozim kako mi je volja.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
blagodati mjenjača i kvačila,
variomat ne razumije ništa osim gasa...

tako da je mom normalna potrošnja oko 5l, pa i 6 ako se "muški" voziš...

ma sad je sve na mjestu, sad samo put pod kotače :D

hehe, sad sam saznao da ako idem preko granice, da moram vratit db killere u auspuh :roll:

B

BAGERISTA

Guest
Jedan prijatelj je ima problema,,,,,,,,vratrili ga ,,,dobro je proša bez kazne,,,,inače su paprene..

JOSA,,,,,,,,kako ide sad s akrapovičem..:p:p

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
a to je valjda kako na letiš... ili ako imaju akciju na buku, onda si *ebo ježa...

sad kad je podešen i prijenos, ko metak ide :D

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
evo i moje...za sad samo želje...ali ako bog da.....možda uskoro i stvarnost

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
tu sa ljepoticu i sam nišanio, kao mogući vikend motor,
maltretira me samo zadnji kraj, nepraktičan sa bilo kakvu prtljagu...

te apilie, osim pegasa, su općenito prekatke na repu...

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
tu sa ljepoticu i sam nišanio, kao mogući vikend motor,
maltretira me samo zadnji kraj, nepraktičan sa bilo kakvu prtljagu...

te apilie, osim pegasa, su općenito prekatke na repu...

fučkaš prtljagu...to je ionako motor za guštanje a ne za neka putovanja

Najnoviji postovi

Na vrh