• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Vjerujem da bi im barem klima dobro došla. U stvari Huey je skoro pa gori od traktora što se udobnosti tiče.

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
Priča kruži da su američki vojnici u Vijetnamu taj njegov specifični zvuk smatrali najljepšim zvukom, jer je značio spas u borbi...:mrgreen:

Što se tiče poboljšanja, jedan Akrapovič, žuta rotirka, klima, radio s usb-om, držač za čašu, ABS, hidro volan...:rolfer:

Znas kako su prevozili ranjene sa ovim americkim helikopterom? Montiraju dva sanduka (kao mrtvacki sanduci) na skijama i tu ubace ranjenike. Veca trauma od toga ne postoji.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Može preporuka guma za enduro ( 80% cesta, 20% makadam )?

dimenzije su 130-80-17 i 90-100-19.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Može preporuka guma za enduro ( 80% cesta, 20% makadam )?

dimenzije su 130-80-17 i 90-100-19.

Odmjeri cijenu po markama, koja ti najbolje odgovara. Drugo, bolja je tvrđa guma od mekane. Kod dunlopa za moj skuter postoje dva modela. Mekši sam potrošio, a da nisam ni shvatio, dok je tvrđi OK. S Dunlopom nisam baš presretan.. Ove postotke računaj kao da makadama i nema..

LP

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
za neku kvalitetniju preporuku si mozda ipak na krivom mjestu pitao..
ja vozim na ovome:

Tourance_173X236.jpg

metzler tourance

najveci plus po meni je trajnost gume. nisam najbrzi na cesti pa nemogu dati neko ozbiljnije misljenje o ponasanju gume. van asfalta dosta bjezi ali uz malo privikavanja se moze voziti solidno..
pametniji od mene kazu da je jako dobra guma na cesti i prilicno nesigurna van nje.
za sljedeci set ipak planiram nesto mrvicu ozbiljnije, malo bolja svojstva van asfalta.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
za neku kvalitetniju preporuku si mozda ipak na krivom mjestu pitao..
ja vozim na ovome:

Tourance_173X236.jpg

metzler tourance

najveci plus po meni je trajnost gume. nisam najbrzi na cesti pa nemogu dati neko ozbiljnije misljenje o ponasanju gume. van asfalta dosta bjezi ali uz malo privikavanja se moze voziti solidno..
pametniji od mene kazu da je jako dobra guma na cesti i prilicno nesigurna van nje.
za sljedeci set ipak planiram nesto mrvicu ozbiljnije, malo bolja svojstva van asfalta.

te tourance sam i mislio uzet.
Nemam neke specijalne zahtjeve osim da ne koštaju ko da su od zlata.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
pa nije bas ni da su nesto super povoljne..

imaju tu cijene pa pogledaj..

tu sam i gledal. Set 1345kn na kućnu adresu.

Kako god okrenem ispod 200€ neću sigurno proć

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
nego društvanece jel se vozikate po ovom vrućku?

Ja konačno nakon 2 god iskeširao 3000kn i registrirao motor!!! :)
Prvi dan napravio 300km.. :)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
svaki dan na posal i s posla, a za vikend se kakva tura nabaci, veča ili manja, kako koji put...

žena i ja idemo na more sa nexusom, a logistiku ćemo poslat sa bratom u autu :)
on sljedeči dan dolazi...

220km u jednom smijeru ...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
bil sam neki dan u ami-trade u KA neke sitnice sam kupoval pa sam usput gledal nexusa kojeg su imali izloženog.

Hebote to je komad motora da boli glava! Znal sam da je velik al tako velik... nikad ga nisam iz bliza analiziral, stvarno sam ostal začuđen..

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
dugačak je, a ovaj moj model od 500ccm ima amortizer sa 13 stupnjeva tvrdoče, sa dvoje putnika, i dodatnih 200kg na sebi ide sasvim pristojno, kroz Gorski kotar po riječkoj, prosjek 110km/h, na ravnicama i 160 uhvati...

nije loš za jedan skuter :)

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
dugačak je, a ovaj moj model od 500ccm ima amortizer sa 13 stupnjeva tvrdoče, sa dvoje putnika, i dodatnih 200kg na sebi ide sasvim pristojno, kroz Gorski kotar po riječkoj, prosjek 110km/h, na ravnicama i 160 uhvati...

nije loš za jedan skuter :)

Nema jačeg gušta nego kad ti izgore ruke od sunca na motoru, a nosiš kratku majicu i rukavice..:lol: Pa uletiš u Sveti rok, a smog te omami. Po izlasku te bura baca s jednog kraja autoceste na drugi.. To je prava vožnjica..:prayer:
A onda te ljudi na plaži gledaju kao češkog turista..:)
Usprkos svemu, na moru si car s motorom..

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
E to bi bilo fino da i ja jednom probam :D

Probaj svakako!
Za mojim malim se skoro svako žensko čeljade okrenulo, a kako ne bi za tvojim.:mrgreen: Uz to, izbjegneš gužvu, vrućinu u autu, ne plaćaš parking koji je papreno skup...
LP:)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ja bum na more pićil po D1...
lipi dugački zavoji, hlad oko Plitvica...
prva postaja, Korenica, Macola...

i od Korenice ravno do Ražanca...
na takav put idem uvik u motorističkoj jakni, nema zafrkancije :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Probaj svakako!
Za mojim malim se skoro svako žensko čeljade okrenulo...
LP:)

:lol: A jesi mi ti faca :lol:

na takav put idem uvik u motorističkoj jakni, nema zafrkancije

Ja se več bez hlača loše osječam a kamoli bez jakne

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
aaa na duže vožnjice nikako bez jakne... ne ne..

ove god i ja planiram rutu prema jadranu s svojim letećim konjem:)

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282

i od Korenice ravno do Ražanca...
na takav put idem uvik u motorističkoj jakni, nema zafrkancije :)

Pa i nije Ražanac daleko Paga.. Tu bi se dalo složiti neki izlet i kupanac..
Hm, D1.. Odlična cesta, ali zaj...na od Ka do Plitvica. Brat je frknul s honde u Veljunu k'o blato s gumenjaka..

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Sad kad ti na dan puta sredim da bude svako malo traktor i policijska patrola na cesti, budeš mi xxx sve po spisku :mrgreen:
Ako ja slučajno budem kod možebitno buduće rodbine a ti prolaziš imat češ dodatnu postaju za razgledavanje i posjet u goste ;)

Hm, D1.. Odlična cesta, ali zaj...na od Ka do Plitvica. Brat je frknul s honde u Veljunu k'o blato s gumenjaka..
Sigurno se vozil po pravilima kada je frknul s ceste :roll:

Najnoviji postovi

Na vrh