• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Čini mi se u redu, trebalo bi prolistati iskustva onih koji je koriste. Vidim da ti je GPS dosta važan?..

LP
Istina što kažeš, iskustva su najbitnija, tako je najlakše doznat ako stvar vrijedi. A za GPS je super ako ima zbog stvari koje sam več napomenuo, što god ima je dobro, boli ono što nema :D

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
vratija se Šime! po kiši, Held kišnjak se pokazao izvrsnim, žena i ja došli suhi :)

Markec, ćim se vrijeme proljepša, idmo do Crikvenice na kavu :)

Peter, nismo se baš nafotkali, jer smo do mora vozili pun gasss, Akrap je svijetlil ko' Space shuttle pri lansiranju kad sam parkiral nexa u dvorište na moru :)

evo uspio stavit samo dvije slike, imageshack je nešto zezal...
makine slučajno uhvačene u kadar dok sam snimao početak roštiljade... :)

dsc04842k.jpg

a tempo vožnje je bil takav, da sam na jednom zavoju u silasku s Velebita pobrusil lijevu nogaru, a zavoj pred most Maslenica desnu nogaru...

dsc04831t.jpg

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav Josa!
He he, znači više nego zadovoljan sa Akrapovičem ;).
Ajoj, ti brusiš nogare :) u zavojima, letiš ti, ajde polako Josa.
Nedaj bože da ja brusim noge jer to znači kod endura da sam pao :eek:. Inače malo sam sad oladijo jer mi je jednom u vožnji (zbog oštrog zavoja, jake uzbrdice, rasteretijo se sa gasom prvi kraj, jako gladak asfalt, dva na motoru) prednji kotač sklizao ali sam uspijo motor sa stavljanjem noge dole na asfalt podiči- malo ispraviti i uhvatiti pa spasiti stvar. A bila je mala brzina pa se moglo. Ali ipak malo je straha ostalo u glavi pa sam sad malo previdniji.

Dobro Josix ako ima još koja slika samo ti keljaj. Koja je to makina iz tvoga?

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
pri spustu prema Obrovcu... baš smo se počeli žena i ja ko jedan naginjat po zavojima, odnosno serpetinama po Velebitu, i onda je u jednom oštrom lijevom zagreblo i izbacilo skutac iz putanje, ali lako ga je vratit...
problem je kaj nesmim "sredit" nogare da bih se mogal jače naginjat, jer nogare su limit, da njih nema, u lijevom zavoju da se jako nagneš zagrebal bi variomat...

nismo prebrzo išli, sa 50, 60 smo polazili serpetine...

Akrap je zakon! :D

Onaj crni je Tuono 1000ccm, 139 ks... ali rekla žena ni ćut, puše jako i neudoban je, tako da sad skupljam novce za još jedan motor, Caponord etv1000 :)

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
pri spustu prema Obrovcu... baš smo se počeli žena i ja ko jedan naginjat po zavojima, odnosno serpetinama po Velebitu, i onda je u jednom oštrom lijevom zagreblo i izbacilo skutac iz putanje, ali lako ga je vratit...
problem je kaj nesmim "sredit" nogare da bih se mogal jače naginjat, jer nogare su limit, da njih nema, u lijevom zavoju da se jako nagneš zagrebal bi variomat...

Onaj crni je Tuono 1000ccm, 139 ks... ali rekla žena ni ćut, puše jako i neudoban je, tako da sad skupljam novce za još jedan motor, Caponord etv1000 :)

Ima nas ima :D

caponord je i meni velika želja :)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
lađa od motora, a ide kad treba...
moj bu bil lijevi kofer, a ostala dva ženi dam :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Onda češ mu morat pustiti nogare kako jesu do sad bile ;). A vjerujem da je i ovoliko dosta za užitak u zavojima.

Kažeš da onaj crni loše štiti vjetar, eh šta češ, svi oni koji nemaju veliki vizir na maski loše štite. A to ti je najviše bitno na autocesti, a ko voli autocestu pitam se samo? A istina da je super ako fino štiti, vjerujem da tvoj dobro štiti.

Vi sad več pikirate na 1000ccm, 100 KS 8) :), nikad dosta jeli?
A čuj, ovaj Caponord dosta troši, kažu preko 7 litara :shock:, malo puno a? Inače je dobar.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
onaj crni je limitiran na 250km/h, ja sam ga vozio 190km/h i jedva se držiš na njemu, za taj tuono treba imat kožnjak kombinezon za utrke, touring jakna daje preveliki otpor zraka...

i štos je u tome kad ideš pretica aute, naglo ubrza kolko hočeš, a već se na 150 jedva držiš za motor kako puše :)

a na mom skuteru ti je tak svejedno, vozil se 100 ili 150, nema vjetra, samo jače buke u kacigi :lol:

caponord troši oko 7l, ali i ide, čvrsto je napravljen i svi kažu da mu je potrošnja jedina mana... zato si ga i mislim kupit kao drugi motor, za "vikend vožnje"...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Gde ste svi, vozite motore da iskotistite još ovih nekoliko ljepih dana ispred zime.

Da oživimo temu.

European bike week Faak am See Austrija
ili bolje rečeno Harley Davidson okup.

402244_4194403830764_2092648039_n.jpg

418950_4194438631634_800285988_n.jpg

548016_4194439671660_978195262_n.jpg

560507_4194440391678_526485116_n.jpg

564598_4194441991718_520437592_n.jpg

301211_4194468432379_1686883164_n.jpg

383322_4194478392628_1008756799_n.jpg

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ideš!
e ti ljudi guštaju u vožnji!

kak si se "provukal" sa bmw-om među harliče :D
neka debela veza :lol:

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
svaka čast Peter ....slikice su odlične .....mnogi su mi zapeli za oko:supz::supz:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Hvala tomo522. Da si bio tamo, koliko bi ti tek onda zapeli. A nemožeš ih se nagledat, a ima ih tolko, ma bezbrojno

ideš!
e ti ljudi guštaju u vožnji!

kak si se "provukal" sa bmw-om među harliče :D
neka debela veza :lol:

Možeš se provuči sa bilo kojim motorom :p ali sa avto ne :lol:. Kompletan Faaker See je za aute zatvoren.

Eto još jedne slike od poslednje ture.

228061_470467459642036_1095230972_n.jpg

Neki če znat gde je to slikano.
Više o tome ču napisat u mojoj temi.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
dve bijele makine :) :supz:
jel te služi vrijeme u Istri?

kod nas je hladno u tri * +***+++*+
5 stupnjeva bilo kad sam išal na posal, kaciga mi se zamaglila dok sam čekao na semaforu...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
U Istri je još dosta toplo, odlično za motor pa se iskoristilo još malo ovu sezonu kod njih.
Štetom i to je več prošlo :mad:, jučer sam stigao kuči. A tu je naravno nešto hladnije ali bit če još nešto ovih ljepih dana tako da moto sezona još traje.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
U Istri je još dosta toplo, odlično za motor pa se iskoristilo još malo ovu sezonu kod njih.
Štetom i to je več prošlo :mad:, jučer sam stigao kuči. A tu je naravno nešto hladnije ali bit če još nešto ovih ljepih dana tako da moto sezona još traje.

Ojii desi ti ošo sa matorom i kolko to kubika ima uzgleda opako :twisted::lol::heart:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav Petretic
E pa išlo se na more u Rabac, onda se malo istraživalo oko Rabca, išlo se i u Pulu...
Ima 800 kubika, ma ide mašina ide, leti ako hočeš :lol:

20081094.jpg

Ajoj da mi je još koji dan tamo.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Najavili su opet lijepog vremena iduceg tjedna, pa mozda padne voznja do Paga za vikend.. Nadam se da je subota neradna..
Peter, dobrodosao si u Zg i na Pag.. Kamera je spremna, motor uglancan..

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ajoj :rolleyess: :D ti ideš na Pag, super. A ti bi da i ja idem, ma bilo bi super ali nemogu stalno bit od kuče. Upravo sam bil u Rabcu. Moram malo stvari dovesti u red, pospremit drva za zimu, posao, obaveze od posla ali van radnog vremena, kod i oko kuče napravit koje stvari, još me tjera neki da mu popravim jedan TV- getribe. A znam da je sve u njemu rastureno, a ne da mi mira, ja ga molim da ga vozi negde drugome ali on neče.
Tako za sad nema mogučnosti za putovanje, mora se i malo uštediti pa onda iči... znaš kako je ipak su tu troškovi za putovanje, spavanje, jelo... ali hvala na pozivu siguran sam da bi bilo super.

A motor je isto ko kod tebe, hehe, uglancan i spreman- uvijek :D

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ajoj :rolleyess: :D ti ideš na Pag, super. A ti bi da i ja idem, ma bilo bi super ali nemogu stalno bit od kuče. Upravo sam bil u Rabcu. Moram malo stvari dovesti u red, pospremit drva za zimu, posao, obaveze od posla ali van radnog vremena, kod i oko kuče napravit koje stvari, još me tjera neki da mu popravim jedan TV- getribe. A znam da je sve u njemu rastureno, a ne da mi mira, ja ga molim da ga vozi negde drugome ali on neče.
Tako za sad nema mogučnosti za putovanje, mora se i malo uštediti pa onda iči... znaš kako je ipak su tu troškovi za putovanje, spavanje, jelo... ali hvala na pozivu siguran sam da bi bilo super.

A motor je isto ko kod tebe, hehe, uglancan i spreman- uvijek :D

Treba Ti samo za benzin i cestu, ostalo imamo gratis..:supz:

Imaš pravo što se tiče obaveza, uvijek ih previše.:supris: Onda nekom drugom prilikom, kad se sve poklopi..

LP i P.S. Ako bude puta, bit' će i slika..

Najnoviji postovi

Na vrh