• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Koja je to mrcina :scratch, ovaj ima više od 250kg.

Aprilia Caponord ETV 1000ccm , ima 260kg :)

oko 100ks, a udoban za vozit, lađa prava!!
o njemu sam razmišljal, ali pretežak je za svakodnevnicu...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Kilažu pogodijo skoro u nulu :).
E da, za svaki dan malo... inače vjerujem da dobar putovanje. Jako sliči na Varadero.
Znam što bi ti, ovoga za putovanje, izlete... a Gileru za na posao 8)
Eh, kad bi mi mogli sve sanje provesti u realnost ali... :?

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
rekal mi frend da je bolji od varadera jer ima čelične felge, a varadero, hm, mislim da aluminijske, uglavnom, znaju se spigat na lošijem putu...

ah, kad bi bilo da bi bilo, bilo bi točno tako kako si rekal :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Čelične sa šipkama (neznam kako vi kažete, bitno da se razumemo) su felge koje više izdrže pa su bolje ako se uđe u teren, to je sigurno.
Naravno, i sa ljevenim se može u teren ali su manje izdržljive pa se može prije oštetiti naspram prije napomenutom.

Inače za ovakve "velike i težke" motore tipa ovog na tvojoj sliki ili npr. GS 1200, moraš biti velike rasti pa tako i dosta jak da ga možeš savladat u terenu. Več ti to dobro dojde na cesti a kamoli na terenu. Za mene ti motori od 250 kila i više ne dolaze u obzir je mi fali koji centimetar pa bi trebal još malo porastit :lol:, a u mojim godinama...gotovo je.
Čini mi se da mi je ovaj sad što ga imam dovoljan, 205 kila.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
kolko sam vidio, tam ti je, moj skuter ima 200 kila, a ja preko 100, pa mi ga je problem gurnut u rikverc ako je i lagana uzbrdica, a kaj bi tek sa ovom mrcinom od 250kg :rolleyess:

ja mislim da taj motor kaj si kupio, bude i tebe nadživil, tvoj unuk će ga još vozit :)

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
jao capo nordaaaa..ja bi takav.. :(

Kile nisu problem, moj pegaso ima nekih 200-210kg, u startu mi je bil malo težak, sada ga vrtim ko nekog šmrkavca i preslab mi je....
Capo ima istu mašinu kao RSV samo malo prigušenu, a taj rotax može stvarno izdržat svašta...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
rotax 990 je zakon :supz:
:)

kad se ti sjedneš na pegasa, to sa strane izgleda kaj da se peter sjel na Tori,
capo bi ti bil taman :rolfer: :rolfer:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
kolko sam vidio, tam ti je, moj skuter ima 200 kila, a ja preko 100, pa mi ga je problem gurnut u rikverc ako je i lagana uzbrdica, a kaj bi tek sa ovom mrcinom od 250kg :rolleyess:

ja mislim da taj motor kaj si kupio, bude i tebe nadživil, tvoj unuk će ga još vozit :)

Neznam ak me bude nadživil, ja se samo nadam na tome pa da bude kak si ti rekel.

Zwer
Ako je tako da si ti na Pegasu kak ja na Tori onda si stvarno veliki dečko :D. Onda si moraš neku veliku mašinu nači pa da te može povuči.

Nešto se hvali Rotax 990, a kakvo je mišljenje za ostale Rotaxe, npr. ovaj moj 800?

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
A čuj nisam baš možda tolko velik al ima me 195cm i nekih 110-115kg....

Po meni je rotax jedna od najkvalitetnih tvornica motora (jedino to ne mislim za 2T agregate makar neznam za koga bi rekao da je kvalitetniji od rotaxa i tu) tako da sve što iz njega izađe je vrhunsko....

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
rotax je austrijska firma, inaće poznata po proizvodnji motora za avione, od motora bmw, aprilia, pa i KTM i još par njih je koristilo njihove mašine,
onda atv bombardier, razna karting vozila...

motori su vrhunski, naravno, uz održavanje...
BMW F800 ima rotaxov redni dvocilindraš, nitko ga ne hvali, nitko ga ne žali...
znaći da radi bez puno posjeta forumima i mehaničarima :)

samo mjenjaj ulje i filtere... :partyman:
i svjećice naravno tu i tam... hehe

O

Odessa88

Guest
Da li se neko razume oko cross motora????
Kupio bi Yamahu yz od 125 ili 250 dvoumim se...Ovaj od 250 je duplo jaci al koja mu je potrosnja u odnosu na 125????Jel ima velike razlike?
I da li ima na primer razlike izmedju Yamahe i Honde,Suzukija Ktm i kawasakija,naravno ulazi u obzir i Huskvarna.Mislim koji se bolje pokazao,cena delova.....
Ovako nesto bi kupio:http://www.blocket.se/orebro/Yamaha_yz_125_41786857.htm?ca=17&w=3
Ako neko ima iskustva neka se javi....

Hvala!!!!!

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Kad već kupuješ takva čuda, kupi ono koje je generalno u boljem stanju.

Na tim motorima normalno je da se termogrupa (klip cilindar karike ) mijenja 20-200 h ovisno o načinu vožnje.... sklop za hondu yamahu ti je negdje oko 100eur

O

Odessa88

Guest
Kad već kupuješ takva čuda, kupi ono koje je generalno u boljem stanju.

Na tim motorima normalno je da se termogrupa (klip cilindar karike ) mijenja 20-200 h ovisno o načinu vožnje.... sklop za hondu yamahu ti je negdje oko 100eur

Zasto cuda???
20-200h pa zar to nije malo?????Ako mozes obijasni malo detaljnije.pozz

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
@odessa,
Čudo - zato jer ta mašina 125 ima 40ks i izdrži 1 utrku....
na tim otorima se za svaku utrku mijenja sklop klip cilindar karike, nema tu previše mudrolije, tak je napravljeno i gotovo.....

@ krumpironja majke mi, jesi li ti normalan?

O

Odessa88

Guest
@odessa,
Čudo - zato jer ta mašina 125 ima 40ks i izdrži 1 utrku....
na tim otorima se za svaku utrku mijenja sklop klip cilindar karike, nema tu previše mudrolije, tak je napravljeno i gotovo.....

@ krumpironja majke mi, jesi li ti normalan?

Sta je bolje 125 ili 250????Koliko trose otprilike???Koja im je najveca brzina????Negde sam procitao da ovaj 125 ide negde oko 110km/h a ovaj od 250 170km/h

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Sta je bolje 125 ili 250????Koliko trose otprilike???Koja im je najveca brzina????Negde sam procitao da ovaj 125 ide negde oko 110km/h a ovaj od 250 170km/h

Preporucujem 250ccm. Ako i je potrosnja veca od 125ccm, nije visoka.. Ali je zato snaga osjetno veca..
Koji model? To moras ti izabrati. Prema cijeni, kvaliteti, troskovima odrzavanja, svom ukusu..
Ako te zanima brzina, kupi cestovni motor, ne cross..
LP

O

Odessa88

Guest
Preporucujem 250ccm. Ako i je potrosnja veca od 125ccm, nije visoka.. Ali je zato snaga osjetno veca..
Koji model? To moras ti izabrati. Prema cijeni, kvaliteti, troskovima odrzavanja, svom ukusu..
Ako te zanima brzina, kupi cestovni motor, ne cross..
LP

Yamaha yz.
Brzina me zanima cisto informativno zato sto u specifikacijama nikad ne pise.
Sta je bolje Yamaha Honda Kawasaki Ktm ili Suzuki???Meni se licno vise svidja Yamaha a ovi Ktm su dosta skuplji.

Najnoviji postovi

Na vrh