• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Yamaha yz.
Brzina me zanima cisto informativno zato sto u specifikacijama nikad ne pise.
Sta je bolje Yamaha Honda Kawasaki Ktm ili Suzuki???Meni se licno vise svidja Yamaha a ovi Ktm su dosta skuplji.
Upravo ti to i pisem,, kod crossa brzina ne igra ulogu.. Opcenito ti ne treba vise od 150 km/h i to na cestama visoke kakvoce i relativno ravnima.. Otpor zraka je ubitacan nakon nekog vremena i velika je opasnost od nesrece.. Opet, ne valja slab motor kojem treba vjecnost da dosegne top brzinu, to izludjuje.. Kad isprobas, znat ces tocno sto ti valja..
Pogledaj najcesce stete na pojedinim crosserima ako vozis offroad i izracunaj koliko te dodju popravci.. Pretpostavljam da su ostalo nijanse u kvaliteti, barem kod ovih marki o kojima pises.. Opet, ako je kvaliteta priblizno ista, pocetna cijena se moze uvelike razlikovati..

O

Odessa88

Guest
Upravo ti to i pisem,, kod crossa brzina ne igra ulogu.. Opcenito ti ne treba vise od 150 km/h i to na cestama visoke kakvoce i relativno ravnima.. Otpor zraka je ubitacan nakon nekog vremena i velika je opasnost od nesrece.. Opet, ne valja slab motor kojem treba vjecnost da dosegne top brzinu, to izludjuje.. Kad isprobas, znat ces tocno sto ti valja..
Pogledaj najcesce stete na pojedinim crosserima ako vozis offroad i izracunaj koliko te dodju popravci.. Pretpostavljam da su ostalo nijanse u kvaliteti, barem kod ovih marki o kojima pises.. Opet, ako je kvaliteta priblizno ista, pocetna cijena se moze uvelike razlikovati..

Koji su najcesci kvarovi na njima???Izvini sto smaram sa pitanjima al treba negde da se informisem:mrgreen:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ako nisi vozio motor do sada, ili ako nisi vozio nesto takvo, ni za zivu glavu ne uzimaj 250 - polomit ces se :mrgreen:
za sada je takvo sta samo zelja, ali probao sam vrlo vrlo kratko cr-a 250 - brutalno jako :supz:
u nekoj rekreativnoj voznji zapravo i nisu toliko kratkotrajni, uz uvijet da je motor u dobrom stanju. i naravno, ovisno kako ga vozis i odrzavas.
s obzirom na uvijete u kojima se takvi motori voze, sve odlazi s vremenom. klip se na tome smatra potrosnim materijalom. vilice nastradaju, amortizeri procure, lanac i lancanici su stalno u prasini i blatu..
mislim da ti je bitnije da gledas da je motor sto mladji i u sto boljem stanju. marka je manje bitna jer su te razlike medju proizvodjacima za nekog rekreativca ili jos bolje pocetnika zanemarive..

O

Odessa88

Guest
ako nisi vozio motor do sada, ili ako nisi vozio nesto takvo, ni za zivu glavu ne uzimaj 250 - polomit ces se :mrgreen:
za sada je takvo sta samo zelja, ali probao sam vrlo vrlo kratko cr-a 250 - brutalno jako :supz:
u nekoj rekreativnoj voznji zapravo i nisu toliko kratkotrajni, uz uvijet da je motor u dobrom stanju. i naravno, ovisno kako ga vozis i odrzavas.
s obzirom na uvijete u kojima se takvi motori voze, sve odlazi s vremenom. klip se na tome smatra potrosnim materijalom. vilice nastradaju, amortizeri procure, lanac i lancanici su stalno u prasini i blatu..
mislim da ti je bitnije da gledas da je motor sto mladji i u sto boljem stanju. marka je manje bitna jer su te razlike medju proizvodjacima za nekog rekreativca ili jos bolje pocetnika zanemarive..

Ok.Znaci jake su masine:supz:
Vozio sam skutere i apn i ove tomosove automatike.Vece od 50cm3 nisam vozio.Al odavno imam zelju da kupim jedan cross.
Videcu jos,najverovatnije cu kupim ono na sta najidjem u oglasu a da odgovara cena,godiste i kako je ocuvan.Sad ako se bas potrefi da bude neki jeftiniji i od 250.....
Vozicu ga i van puta,al sigurno ne kao profesionalci jer ima da se polomim.
A ove crosilice se ne registruju???I da li znate jel se placa neka carina za njih ili ne????Ja bi uvezo ne bih kupio odavde jer su ovde preskupe..

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
gle ako nikad nisi vozio ništa jače od 50ccm nikako ne kupuj cross motor.

Moja preporuka ti je da kupiš neki 4T motor 125-350, to ti je idealno za početak + dugovječni su i praktički nepoderivi...

ja sam se navozal crosera i za mene je to šrot koji služi eventualno za izdivljat se na 5-10min. Užitk u vožnji je nikakav i poslje tog osječaš se gore nego da si jahao divljeg bika...
Jenda yamaha XT350 pruža daaaaleko veći užitak, popije 1/4 goriva kolko potroši 125ccm cross, ne traži praktički nikakvo održavanje osim tih 2l ulja i filter jednom godišnje...
Ja da kupujem neki motor sad za šumu il tako nešt bilo bi to nekih 125ccm -350ccm obavezno 4T...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Kad baš očeš imat cross onda uzmi barem hard enduru koja je u biti ko cross samo što ima lampe i može se regat, ima 4t mašinu. S njim češ onda moči i bez brige na cestu jer če ti ponestati terena. Imao sam cross- Yamu YZ 125 i moram ti reči da me onda vuklo da se vozi po cesti ali znaš kako je ako motor nije regan.

PS
Onaj motor na tvojoj sliki ti več iz slike pokaziva troškove. Lanac mu je naštelan do kraja ali svejedno visi što znači da je gotov a vjerujem da lančaniki nisu nit malo u boljem stanju jer zube pojede i pokrivi ako je lanac u tako lošem stanju.

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
A nikako ti nebi preporučio više od 125ccm ako već hoćeš krosericu , to ti je sasvim dovoljno za neku normalnu (pa čak i nenormalnu) vožnju van ceste

A ovo što se tiče sudara , neznam u HR ali u BiH nikako nije dozvoljeno preticanje kolone , pa još i na punoj crti , isto tako niti je dozvoljeno preticanje autom na punoj crti , tako da nebi baš se složio sa time da je samo jedno krivo
Teško je to sa ove distance reći ali onaj prevoj koji je iza mjesta nesreće djeluje jako izazovno za motoriste jer tu ''G'' sile idu na dole

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
A ovo što se tiče sudara , neznam u HR ali u BiH nikako nije dozvoljeno preticanje kolone , pa još i na punoj crti , isto tako niti je dozvoljeno preticanje autom na punoj crti , tako da nebi baš se složio sa time da je samo jedno krivo
Potpis Savo. U stranu da je mladi život nestao i da je vozačica isto kriva(nekog moraju okriviti, ona je ostala živa), ali njegova krivnja je višestruka, pretjecanje na punoj crti, pretjecanje kolone, veliko prekoračenje brzine.
Čisto da vidiš kako se u tom kraju vozi :madmana:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=C3mz4XJT_Rw&feature=channel&list=UL[/YT]

danijel983

Član
Tu od
2 Ruj 2010
Poruka
101
Potpis Savo. U stranu da je mladi život nestao i da je vozačica isto kriva(nekog moraju okriviti, ona je ostala živa), ali njegova krivnja je višestruka, pretjecanje na punoj crti, pretjecanje kolone, veliko prekoračenje brzine.

slažem se, motoristi voze brzo i teško ih je uočiti. nažalost dogodilo se ono najgore

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
Ovi baš i nisu normalni sa drugog snimka

Sada i više nije toliko bitno KO je kriv , nažalost život se nemože vratiti

Da se razumijemo , ja jesam pristalica ''akrobatske'' vožnje , ALI samo na određenom mjestu uz određene uslove , ovako divljati po saobraćaju ja nikako nemogu da razumijem , ja bi to kastrirao :x

Inače i sam sam vozio autocross trke ali to je na mjestu predviđenom u te svrhe i u autu modifikovanom za te uslove , inače sam u saobraćaju prilično normalan , bar tako mislim :scratch jer vozim već 16 godina bez ijedne obrebotine a kamoli udesa

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
Čisto da vidiš kako se u tom kraju vozi :madmana:]

na tom istom mjestu gdje je dečko poginuo,prije 2 tjedna,idem sa posla u 2 sata u koloni u pravcu D.Rese i lik u samom zavoju elegantno pretiče kolonu po punoj crti iako mu u susret dolaze auti koji se moraju micati ustranu da bi debil prošao..
i kaj da vam velim,bilo je samo pitanje vremena kada će se ovo dogoditi,a kaj je najbolje,zna se točno ko divlja a niko ku.cem ne mrda..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N54blmqP-78&list=UL
ova je malo bolja, vjeruj ima i luđih i drugih luđaka al nisu na internetu

i sad ti meni reci,jel to normalno,uopće ih nije za žaliti....

Posljednje uređivanje od moderatora:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
previše hormona, premalo iskustva i pameti...
tako se vozi na Grobniku i sličnim stazama, a ne u prometu, gdje, htjeli mi to priznat ili ne, svaka bena vozačku ima...

karlovačka županija (ne znam za ostale) je vrlo nekulturna u prometu, skreče se i prestrojava bez žmigavca, ne poštuje se pravo prolaska, divljaci voze po crti u škare sa motorima, PROMETNA ANARHIJA!!

kak se vozi, i malo je mrtvih...
ja sam odavno reko da ću si sačmaricu ugradit i prednji kraj motora...

kako bilo, žao mi dečka, da je pol metra dalje odletil, završio bi u vrtu sa par prijeloma, ovako, pogodivši u stup, nevezana kaciga... :madmana:

žao mi i djevojke, 24 godine, neiskustvo, nije provjerila mrtvi kut prije pretjecanja (puno ljudi to s*ebe).... kažu mi očevici, da je samo sjedila u autu, ko ošamučena, kad su je vadili iz auta, pala je na cestu...

za sreču je potrebno malo, a za nesreću još manje...

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
zna se točno ko divlja a niko ku.cem ne mrda..
i sad ti meni reci,jel to normalno,uopće ih nije za žaliti....
I nije ih za žaliti, ali kad poginu svi ih žale...

divljaci voze po crti u škare sa motorima
Pričao nam vozač...on i kolega su vozili autocestom i on pušta kolegu da ga prestigne jer ima manje tereta u kamionu, još se pomaknuo udesno prema zaustavnoj cesti da se kolega lakše vrati u desnu traku kad baja na motoru prođe između njih kao metak :shock:

A i uzalud gledanje u mrtvi kut, kad se pojavi dok ti okreneš glavu :madmana:

O

Odessa88

Guest
Jel zna neko u cemu je razlika imedju Yamahe YZ 250 i YZ 250F sta oznacava ta oznaka F.

A sto se tice ovog decka sa motorom sta reci...takvih ima jako puno svakog leta.Pre par godina jedan decko sa Yamahom R1 vozio kroz grad ovde kod nas i jos mu i devojka bila na motoru i przio ga malo vise nego sto treba,a neki lik radio polukruzno okretanje gde nije dozvoljeno i ovaj pravo u njega.Sreca pa nisu poginuli..

O

Odessa88

Guest
Je li bolje dvotaktni ili cetvorotaktni???Posto po specifikaciji motora YZ 250 dvotaktni je jaci za 10hp ili nisam dobro video??!!!I zbog kog razloga vidim da dosta njih preferira dvotaktne u odnosu na cetvorotaktne???

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
Je li bolje dvotaktni ili cetvorotaktni???Posto po specifikaciji motora YZ 250 dvotaktni je jaci za 10hp ili nisam dobro video??!!!I zbog kog razloga vidim da dosta njih preferira dvotaktne u odnosu na cetvorotaktne???

Jer je laksi i jevtiniji za odrzavanje, ali 2t je tezi za vozenje jer stalno trazi po gasu i nema dobro motorno kocenje, dok 4t je puno laksi mozes ga voziti i na manji gas i ima dobro motorno kocenje.

Najnoviji postovi

Na vrh