• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Što se tiče nesreče u Dugoj Resi, oba dva nisu poštovali propise. Oba dva su vjerovatno vozila prebrzo ineče nebi preticala ostalih vozila, oba dva su preticali preko pune crte ali ipak je djevojka napravila prekršaj koji je koštao glave. Stoga mislim da je na njoj više odgovornosti.

Inače ne odobravam ovake lude vožnje koje vidimo na tim snimkama. Ali nesmije se onda stvarat mišljenje da su svi motoristi takvi ludaci i odmah doči do zaključka da je motorist divljao i da je zbog toga došlo do nesreče. Najviše puta ljudi stvaraju takve zaključke. Ipak svi ne divljaju a naravno ima i takvih motorista a i avtomobilista...

Što se mene tiče poštujem ograničenja u naseljima jer se bojim da če mi neki skoknut na cestu ili da se desi nešto slično nepredviženo. Priznajem da ne poštujem ograničenbja brzine van naselja ali nit tamo ne preterujem ko ovi na snimkama.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282

Pozdrav!

Evo, nađoh vremena da zajašim do Bakra, nađoh vremena i da stavim sliku dvije s puta.. Kad bih stao svaki put da uslikam neki 'view', ne bih nikad ni stigao do mora..

Znači, starom cestom do Bakra, autoputom nazad jer se već mračilo..

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
E pa ljepo Markec :D. Koji je dan to bilo, vidim da je bilo fino sunčano.

He he, ja iskoristim ako je sunčano (i ako se nađe koji sat vremena) i uvijek si mislim "ovo je bila poslednja vožnja u ovoj godini" ali dosad je več bilo nekoliko tih poslednjih :D .

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
E pa ljepo Markec :D. Koji je dan to bilo, vidim da je bilo fino sunčano.

He he, ja iskoristim ako je sunčano (i ako se nađe koji sat vremena) i uvijek si mislim "ovo je bila poslednja vožnja u ovoj godini" ali dosad je več bilo nekoliko tih poslednjih :D .

Ovaj ponedjeljak, bio je kod nas praznik. Poklopilo se i vrijeme i društvo..
Još me drži feeling s puta..
Inače; puno murje, malo motora i prometa, puno gljivara i šparogara po šumama..
U povratku sam utočio punog na petrolovoj pumpi i to eurosuper V100. Nisam osjetio neke razlike od 95 BS. Jedino što ima drugačiji šnjof na auspuhu..

Kilometar-sat pokazuje preko 17200 km.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
I koliko od tih 17200 si prešao ove godine?

He, najmanje!..:roll:

Možda tisuću - dvije. Slabo se vozilo, što zbog vrućina, što zato što sam išao na more autom s ekipom ili psom.. Radne obaveze su uzele svoj dio kolača..

U ponedjeljak je bila dvoumica između posjeta prijatelju u Bakar i kestenijade u Kostajnici, na koju planiram već godinama doći. Volim pečene kestene..:prayer:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ipak se išlo prema moru, toplije je u toj smjeri :D

Ja sam napravijo preko 9000 km, koliko tačno moram još provjerit. Inače, više nego zadovoljan. Težko da če se iduče godine postiči taj rezultat.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ipak se išlo prema moru, toplije je u toj smjeri :D

Ja sam napravijo preko 9000 km, koliko tačno moram još provjerit. Inače, više nego zadovoljan. Težko da če se iduče godine postiči taj rezultat.

Uh, klanjam se!

Nekako se svake iduće godine sve manje vozim, makar postoji interes..
Jedne godine je svaki vikend padala kiša, točna kao švicarski sat, pa se nije moglo..
Izgleda da je ipak kriza uzela maha, pa kad pogledaš samo cijenu benzina..:shock: Brat se nije vozio jer nije dobio osam plaća sve do kraja ljeta, a sad kaže da ni neće mijenjati lanac (1500 kn) jer dolazi zima, pa sam solo..

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Znam ja da svake godine pada manje kilometraže, ne vuče te tolko na cestu, je interes ali je manji nego na početku. Zato i kažem da ne vjerujem da ču uspjeti u idučoj godini napraviti tu kilometražu. A i mislim da vjerovatno neče bit tolko vremena. I naravno kako i ti kažeš, ipak je kriza pa...
Moram ti reči da sam se vozijo i na posao, nije mi daleko ali svejedno, motor mi troši dosta manje od avta, volja je bila, vrijeme je služilo pa...
Najviše mi se dopalo vozit, znaš gde, na Jadranu ;) :D

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Najviše mi se dopalo vozit, znaš gde, na Jadranu ;) :D

Imaš pravo, taj zrak i sama širina prostora skidaju sve spone u čovjeku, a kud god da kreneš dobro si odabrao. Znaš ono, kad se namiriše more kroz kacigu pa puhne vjetrić i donese miris borove šume.. Pa kad staneš i kad se osjeti ispuh na motoru..:prayer: O prirodi i ambijentu da i ne pišem..
Moram priznati da volim i kroz šumovite krajeve, a oduševio sam se kad sam prolazio kroz Alpe u Austriju (ali autom). Reklo bi se da svaki kraj ima svoj čar, ne?

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
opa petre, lipo si ti natukal tih kilometara :rolleyess:
markec, bravo za đir, odlično si iskoristil praznik :supz:

evo ima i jedna velika novost kod mene :mrgreen:
danas ga uparkirao

dsc05152g.jpg

dsc05153tv.jpg

:partyman::partyman::partyman:

ko ne zna kaj to je, neka googla, Aprilia Tuono 1000RR, 2006 godina

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
:shock:

ti se ne salis?
dobar izbor, jako dobar..
kako sam prije slinio za tim motorom.. izmedju ostalih :mrgreen:

moj xt stoji parkiran vec 2mj. umro je..

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
ko ne zna kaj to je, neka googla, Aprilia Tuono 1000RR, 2006 godina

čestitam.....
samo zakaj si onda bacao novce na staroga kad si znao da ćeš ga mijenjati...:scratch

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
bajkeri i mi ostali wannabe bajkeri. U nedjelju se naš maldi putopisac Petar Rikić vraća s 2-godišnjeg puta oko svijeta i amerikama, organizira se doček pa ako netko hoće ići....
Inače stranica je http://okosvijeta.com.hr/

Ako je netko registriran na motori.hr forumu tamo ima njegova tema na 200-tinjak stranica sa slikama s puta.
Ja bi stavio link al mi je blokan motori.hr ...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
:shock:

ti se ne salis?
dobar izbor, jako dobar..
kako sam prije slinio za tim motorom.. izmedju ostalih :mrgreen:

moj xt stoji parkiran vec 2mj. umro je..

jok, bio sam jako ozbiljan, kolko god se zafrkavam na forumu,
kad imam cilj, onda sam jako ozbiljan :)

i moram ti odmah reč, s pravom si slinio... možeš ga vozit penzionerski sa velikim guštom samo slušajući kako grmi, a oni mlađi ga mogu ganjat po grobniku bez i malo srama i straha od trkačih motora...

šteta je samo kaj mu koferi ni malo ne pristaju :(

čestitam.....
samo zakaj si onda bacao novce na staroga kad si znao da ćeš ga mijenjati...:scratch

nisam bacao, samo sam ga malo uredio da mi je kolko tolko bilo gušt vozit skuter...
ajme mani kako mrzim variomat, koma!! :madmana::madmana:
inaće, evo danas sam prvi dan na poslu sa zvjeri, skuter je puno praktičniji, tu nema govora, ali gušti su gušti
fly2.gif

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
imas otvorene topove gore?
nemogu bas ocjeniti, ali po zutom znaku bi rekao da je to leo vince?
ako je, kako to grmi :p

i jos jednom, cestitke na kupnji :)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Fala, fala! :partyman:

jeste, otvoreni Leo Vince, čini mi se da su tiši nego Akrapovič topovi...
ali grom grmi i sa originalima da ne bi sa ovim :)
osobno bih radije Akrapoviča sa db killerom... nekako preferiram naše sunarodnjake...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
te sitnice imas vremena sada preko zime dotjerat da bude sve po tvome ukusu.
glavno da je on parkiran doma i pokriven dekicom ;)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ta sitnica je tolko skupa, da košta ko pol motora...
tako da u skorije vrijeme niš od toga, bit će i ovi Leo Vince topovi dobri dok ne pogodim kakav zgoditak na lotu...

Na vrh