• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
pa vele Petak-subota-nedjelja-ponedjeljak sunčano bez oblačka :)
a i sreijeda i četvratak je po prognozi djelomično sunčano :)

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Decki ova tema mi budi uspavanu strast i dugo je namjerno nisam htio citati al neide vise, motori su i meni u krvi. Proslo je puno godina od zadnjeg bajka a bilo ih je...
Morat cu staviti koju slikicu samo nezelim ih pokvarit poslikavanjem mobom pa cu pricekat g. mladjeg sina da ih skenira dok dodje iz skole.
Imali smo u svoje vrijeme ekipu tako da se redovito vozilo gdje god bi nam palo na pamet. Obisli bi vecinu motorijada i utrka. Od Osijeka, N. Gradiske, Siska, Šoderice kraj KC, Virovitice, Zeline, Varazdina, aerodroma u V. Gorici do Grobnika, Pule, Rovinja, Splita, Mostara.
Izdvojio bih jednu turneju gdje smo krenuli iz Bjelovara preko Daruvara do Sl. Broda pa preko u Bosnu. Redali su se Derventa, Doboj, Maglaj, Visoko pa Sarajevo. Voznja kroz poslijeratno Sarajevo i ćevapi na Baščaršiji su nezaboravni. Dalje za Konjic, Jablanicu pa navratili u Tomislavgrad i spustili se navece do Mostara. Prenocili u Medjugorju. Ujutro krenuli preko Posušja i Imotkog za Split. Popodne Preko Knina doma. Bilo je to 2002. godine. U dva dana presli smo 1350km i bili smo ko potrgani od voznje. Iduci tjedan smo popili kavu na Spensu u Novom Sadu.
Zao mi je jedne runde koju sam preskocio a decki me uredno pozvali, isli su za Rim. Da mi se sada vratiti u ono vrijeme otisao bih bez pitanja.
popodne ubacim koju slicicu.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ajmeeeee, Kićo, nemoj se opirat prirodnim strastima!!
i nabaci nam hrpu slika!!

e da mi je bar pola toga proč kaj si ti već prošao...
jedva čekam proljeće!! a do tad moram skrpat na tuona tablicu i složit neku
kompoziciju za prtljagu...

motor je prekrasan i predivan, vrhunska vozna svojstva ima, ali kaj god da izmisliš sa koferima, nakaradno izgleda :mad:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Bit ce slika nebrini. Kolega je imao jednu Apriliu zaboravio sam ime modela, u to doba bio je predobar. Rijec je bila o maxi enduro motoru. Navrh jezika mi ime modela al nemrem se sjetit, vidjet ces ga na slikama sa koferom, lijep ko lutka.
Godisnje smo radili prosjek 15tkm. Bilo nas je svuda. Danas imam sina koji je vec 20 godina i evo trecu godinu ima doma Cagivu super City 125. Dvotaktno cudo ide ko mali vrag, rijetko sjednem tek da malo osjetim ZRAK!! S godinama se naslaze milion drugih zelja i potreba ali motor jos uvijek negdje u mislima cuva svoje mjesto i jednog dana nadam se da ce se naci volje za obnoviti guste. Mogu si ga i sada priustiti nije mi problem samo imam drugih prioriteta koji su ipak hitniji.
Eh da, jedna od ruznijih uspomena su jaki bolovi u koljenima koji su vremenom sve kvalitetniji pogotovo u jesen na promjeni vremena. Upravo zbog toga bih vam svima preporucio da van svoga mjesta neidete niukom slucaju ako niste dobro odjeveni. (znao sam u havajkama i majici na tregere odjuriti za KC i to je sad doslo na naplatu)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
aprilia je imala Tuarega koji se proizvodio 80-tih, mislim da je imao oko 600ccm
onda su napravili pegasa, prvi model je imao 600ccm, ovi ostali 650
i kralj svih kraljeva Aprilia Caponord 1000ETV :prayer:

slažem se, oprema obavezno, pa makar i +35 vani!!
zglobovi ne opraštaju...

cvajo zna bit luđi motor nego četverotaktni, ali zato su četverotaktni dugotrajniji,
a zvuk ovog mog groma je neopisiv!! :prayer:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
kak će to onda proč inspekciju kad su već srušili ogradu :rolfer:
ma onu žičanu ogradu,frajer se zaletio motorom.....
aprilia je imala Tuarega koji se proizvodio 80-tih, mislim da je imao oko 600ccm:prayer:

meni je tiha patnja Dorsoduro...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
E Josa nisi mi odgovoril zašto nisi kupil enduru, nekako sam imao na umu da ti one više odgovaraju ali izgleda da ne.
Koliko je konja u mašini, koje je godište i možda na PP i koliko para.
A što se tiče kofera, kome se dopadaju ja te pitam, vjerujem da baš nikome ali to ti je samo za putovanje onda se to skine.

Ajde bog!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Kao sto sam obecao evo nekih slika, napominjem da su stare 10 i vise godina

Od prvog motora nemam slike a krajem '90ih sam vozio Suzu 1100
0104o.jpg
[/IMG]

onda je dosla na red nova Kawa ZX9R, isla ko sam vrag nesmijem napisat koliko sam ju frko, u pozadini je staza Grobnik
011isx.jpg
[/IMG]

s njom sam bio svuda pomalo
jtzrkzu001.jpg
[/IMG]

motorijada u Puli 2002. godine
0103iw.jpg

021hb.jpg

ovdje se vidi i Aprilia caponord 1000
0102lr.jpg

neke od destinacija

017ub.jpg

020mjv.jpg

Posljednje uređivanje:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Iza Kawe dolazi R1

004ija.jpg

003onq.jpg

006mwyj.jpg

a islo se i po moto sajmovima, par slika iz Milana i Minhena 2003. i 2004. godine

008dzo.jpg

015do.jpg

imalo se tu sta vidjeti

014fv.jpg

mislim da me u buducnosti ceka nesto nalik ovomu

019le.jpg

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Moram reci da ovo cudo ide u trecoj 250 pa ko nevjeruje moj je savjet da ne pokusava provjerit.

p5210073.jpg

kolegina Suza 600

bjtrke037.jpg

Pozdrav od Kiće!

p7270131.jpg

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Kao da je juce bilo i sa gustom se prisjetim svega. Godine idu nemilosrdno brzo, skoro pa kao nase jurilice. Na proljece cu se morati pocastiti nekim dobrim dvokotacem.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Eto pred sat vremena ispred moje kuće nastradao jedan motorista, živ je ali mislim da je slomio ključnu kost. Hitna ga je odvezla tako da za ostale ozlijede ne znam. Prema svemu izgleda da je ušao u zavoj po crti a sa druge strane je naletio kombi i bum. Svemu je kumovao i alkohol kod obojice, to zn am i bez alkotesta. Ljudi pamet u glavu jer dostatna je i sitnica za nezgodu.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Hvala Bogu cuvao me dok sam imao motore a tiskao sam ih posteno. Osudjivao sam divljanja u naselju i puno puta su mi se mljadji decki posmijavali dok sam "pjenio" zbog toga. Na autocesti se nisamo mogli obuzdati jednostavno islo se gas do kraja. Svjedocio sam nekoliko nesreca motorista a najgore je bilo bas u centru Bjelovara gdje je pogino decko 30 godina. Mucno je gledat i slusat jadne roditelje. Nafrnjio ga u centru grada i izleti mu auto iz sporedne...
Izletao sam nekoliko puta s ceste eto uvijek bez ikakvih posljedica.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
E Josa nisi mi odgovoril zašto nisi kupil enduru, nekako sam imao na umu da ti one više odgovaraju ali izgleda da ne.
Koliko je konja u mašini, koje je godište i možda na PP i koliko para.
A što se tiče kofera, kome se dopadaju ja te pitam, vjerujem da baš nikome ali to ti je samo za putovanje onda se to skine.

Ajde bog!

prevagnula je težina, ovaj je ipak oko 70 kila lakši od caponorda...
ko bi svaki dan motal mrcinu od 260kg oko bolničkog ulaza...
motor je 2006, 133ks, 5500€
koferi su nužno zlo :)

Kao da je juce bilo i sa gustom se prisjetim svega. Godine idu nemilosrdno brzo, skoro pa kao nase jurilice. Na proljece cu se morati pocastiti nekim dobrim dvokotacem.

držim fige da ti se to i ostvari!!
i apsolutno se slažem s tobom da u gradu nikako nije mjesto brzoj vožnji,
jer te ne stignu komadi vidit :rolfer:
šalu na stranu, kako sebe ugrožavaš s takvom vožnjom tako i ostale oko sebe... ne preferiram ni po Riječkoj jurnjave, jer i sam idem sa traktorom po toj cesti, i samo čekam da mi netko u prikolici završi...
kome se jurca nek ode na Grobnik!

e ovi motosusreti, a vidim da si ih ti puno pohodio, to je jedna prekrasna stvar, i vrhunski iskorišten vikend :partyman::partyman:

vidim da imaš jako lijepe uspomene!
kladim se da ovaj na capu još uvik vozi capa :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Da, dosta je 260 kg za vuči i tako vidim da si se odlučil za lakši i jači motor.
Sve OK.
Sad možeš prodat skuter jer dva motora su preveliki luksuz jer se mora oba dva održavat. Znam težko če ti skuter iči iz ruke jer ti se dopada za vožnju na posao, pogotovo jer se voziš i u hladnim danima.

Na vrh