• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
i meni treba štender al odlučil sam sam napravit centralni štender. Malo cijevi, švasaparat, flex i to je to... (sve imam doma)

centralni u dućanu košta oko 'iljadarke...
a prednji je oko 350, stražnji isto tu negdje...

centralni je bolji jer motor ne stoji na amortizerima...

nisam posebno gledal, ali mislim da meni ni ne paše centralni, mislim da su grane od auspuha prve na udaru odozdola...

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Đir i kavica

Dobra večer!
Evo da izvjestim s nedjeljnog đira koji je nadasve protekao u najboljem redu..

Ruta: selo moje malo, Velika Gorica, Sisak, Petrinja, Glina, Topusko, Gvozd, Vojnić, Karlovac, Pisarovina, selo moje malo..

Krasno vrijeme, malo murje i prometa, suha cesta. Renoviraju cestu od Petrinje prema Glini, pa ima rezova i makadama, ali kad se to prođe sve je u redu.. Preporučam cestu od Gvozda prema Glini, stara je dvije godine i asfalt je predobar za motor. Zavoji posebno..

Kavica na šetnici u Sisku.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ljepo dokumentirano Markec :D.
Znači išao si kroz Sisak i Petrinju. U Petrinji sam ja pre mnogo godina služijo vojsku ;). Istina da sam bio tamo manje od dva mjeseca. A grad mi isto nije baš poznat jer sam išao kroz njega samo kad sam došal i otišal i kad smo kopali kanale za telefon. Jedino se sečam da smo se vozili sa šina busom :rolfer:. Dali to još postoji.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ljepo dokumentirano Markec :D.
Znači išao si kroz Sisak i Petrinju. U Petrinji sam ja pre mnogo godina služijo vojsku ;). Istina da sam bio tamo manje od dva mjeseca. A grad mi isto nije baš poznat jer sam išao kroz njega samo kad sam došal i otišal i kad smo kopali kanale za telefon. Jedino se sečam da smo se vozili sa šina busom :rolfer:. Dali to još postoji.

Ne postoji više..
Makar bi dalo neki štih iz davnih dana. Petrinja i Glina su u današnje vrijeme poluprazni gradovi zbog intenzivnog ratovanja.. Toliko starinskih zgrada zjapi prazno, ponekad i cijela ulica..:cry:

Sad si me podsjetio:
Čudio sam se koliko je ljudi bilo u kratkim rukavima, te sam vidio jedan vod specijalne jedinice na tjelovježbi kako trče ulicom u stroju u kratkim hlačama (Sisak). Ma sve je bilo odlično. Od vožnje, vremena, kavice, atmosfere, sigurnosti..
Tamo negdje između Tušilovića i Karlovca (gdje su one prometne kamere na zavoju) je neki siromak hodao po voznom traku i gestikulirao vozačima s nekim ludilom u očima, te dizao desnu ruku na pozdrav (sieg heil).. :?
Oprema je bila potpuna zimska, btw..
Primjetio sam da mi je prednja (originalna) guma lagano na samrti, pa se u proljeće očekuje nova..

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ja dobio plavu kovertu, kazna 2000kn, vozio preko 90 sa nexom di je ograničenje 50....

ko zna, uzbrdica u Švarču, dvije trake, ravnica...
skupo došlo preticanje kolone trkeljavaca u jutro...
na novom bajku ide tablica pod rep, 700kn kazne za to je manje nego ovo... :partyman:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
ko zna, uzbrdica u Švarču, dvije trake, ravnica...
skupo došlo preticanje kolone trkeljavaca u jutro...

zašto trkeljavci,kaj za motore vrijede neka druga pravila.....:scratch
znači,ko vozi po pravilima je.......hm...:evil:

a još lampuši friško svjetle ispod mišela....

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
da trkeljavci voze po pravilima, a ne niže od dopuštene, ne bi ih nitko imao razloga preticat, a kome nejde vožnja, ima javni prijevoz

a da ne pričam o situacijama kad voziš u koloni "po pravilima" i onda ti se debil ugura jer nema više preticajne trake na vrhu švarče, i kaj da onda napravim, u zatvoru završim zbog kretena u autu? a?

ima kretena na motorima, al bome ih ne fali ni u autima

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
josa,čuvaj živce,budala je bilo i bit će....

nepisano pravilo je da motorist mora bit prvi, jer vožnja u koloni je smrt koja visi u zraku, zamisli si lančani sudar i motor između dva auta...

ne kažem da treba 200 vozit ko ovi kaj im lampuši svijetle, pokoj im duši,
al stvarno bi bilo bolje da rade red u prometu, a ne sjedit u autu i slikat na jedinom mjestu di možeš kolonu proč

da stoje na rotoru podno Švarče, naplačali bi se oduzimanja prednosti sam tak, što je po meni veća opasnost nego kratkoročno prekoračenje brzine...

al ni bitno, sad sam i sam dio dream teama, iliti pol Duge Rese koja je tu dobila razglednicu :)

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
centralni u dućanu košta oko 'iljadarke...
a prednji je oko 350, stražnji isto tu negdje...

centralni je bolji jer motor ne stoji na amortizerima...

nisam posebno gledal, ali mislim da meni ni ne paše centralni, mislim da su grane od auspuha prve na udaru odozdola...

ja imam dolje kod papučica za noge predviđena mjesta za centralni štender iako ovaj moj motor je nekad imao i cnetralni nogar al ga je prijašnji vlasnik nekud udomio...

Nego ona uzbrdica pod švarčom prema dugoj resi im je jako popularna, nema dana da ih tamo nema ili ujutro prema KA ili popodne prema DR...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ja da budem iskren nisam uspil nać di bi išal centralni...
kupil bum zadnji za početak...

a na toj švarči je bilo izljetanja sa smrtnim posljedicama u onom S zavoju,
i zbog tih par trkača, sad je stalno radar tamo...

mtd, da te preduhitrim, nisam pretical u zavoju nego na ravnici :lol:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
u zavoju ni nemožeš jer u samom zavoju su rupčuge da ak malo jače dođeš potrga ti ovjes na autu...

50m od tog zavoja prema DR ja trenutno živim....

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
mislim da sam skužio gdje!
ajme al je magla gusta u tom dijelu,
kak ti je tu za živit?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
nepisano pravilo je da motorist mora bit prvi, jer vožnja u koloni je smrt koja visi u zraku, zamisli si lančani sudar i motor između dva auta...
)

to prvi put čujem za to,iako nisam motorista.....:?:
pa nije ni autu ništa bolje u sendviću između kamiona,slučaj ledenik...;)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
to prvi put čujem za to,iako nisam motorista.....:?:
pa nije ni autu ništa bolje u sendviću između kamiona,slučaj ledenik...;)

bilo bi ti jasno prvi put kad bi ti se netko sa autom zaljepio na guzicu dok si na skuteru, pa ne znaš jel bi gledal napred ili nazat kaj će bit...

u autu te boli briga, zaštičen si, na dva kotača moraš bit 200% na oprezu

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
u autu te boli briga, zaštičen si, na dva kotača moraš bit 200% na oprezu

pa ne bi baš rekal,2 put sam bil zguzen,nije ti baš svejedno kad iza tebe škripi a ne možeš si pomoći,ali opet,barem te lim štiti...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
pa ne bi baš rekal,2 put sam bil zguzen,nije ti baš svejedno kad iza tebe škripi a ne možeš si pomoći,ali opet,barem te lim štiti...

odlično, a sad si zamisli da si na apn-cu, skuteru ili motoru, stojiš u koloni i vidiš u retrovizor da doljeće, a tak visoko nemreš skočit s mjesta...
kolko je gušt na dva kotača, tolko je strava kad se nađeš u sredini, najbolje ili bit prvi, ili bit zadnji

nas dva smo različiti tipovi vozača, ti si smiren vozač, ja sam smiren dok me ne raspi*de... al za razliku od drugih, dajem žmigavac na vrijeme, i sa motorom propuštam pješake na zebri...
jednom sam oduzel prednost, i to jer sam krivo procjenil brzinu nailaska auta,
al dobro prošlo uspil sam ubrzat na vrijeme...
propustim i aute iz sporedne kad vidim da je kolona iza mene a ovi dugo čekaju

mana mi je na žalost kaj se volim popeljat, al ne ko ovi rejseri 200 na sat, nego sam uvik oko 20 preko ograničenja :)
druga stvar je kratka dionica na ravnicama kad pretićem, ako pretičem, pa malo pobjegne preko 100, al čim preteknem, puštam gas...

al dobro, moralo se i to dogodit da ja dolijem multanovi :)
nakon 11 godina vozačkog staža

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
mislim da sam skužio gdje!
ajme al je magla gusta u tom dijelu,
kak ti je tu za živit?

jesi? Tam sam di je ona velka pečenjara pred kućom, prvi red :D

Kak mi je živit tu?
Ja sam navikal ne bit dugo na jednom mjestu, 5g u zg, 5g u rijeci, zadnjih 5 po svuda al fali mi moje mjesto, moja ekipa...

Inače što se tiće prvi il zadnji u koloni, ja sam najradije sam da nema nikog oko mene.. :)

Ne volim kilavljenja po cesti, jedno je normalna sporija vožnja a drugo je kad vidiš nekog da kilavi po cesti da je izgubljen. Ove druge nevolim nikako vidit na cesti i najradije ih ostavim iza sebe....

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Inače što se tiće prvi il zadnji u koloni, ja sam najradije sam da nema nikog oko mene.. :)

e to bi bil užitak!! :D

lutaš svijetom, a :)
znaš kak se kaže, svagdi je lipo, i može bit i lipše, a može i ružnije,
al jedno je sigurno, doma je najlipše!! :prayer::partyman:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
al dobro, moralo se i to dogodit da ja dolijem multanovi :)
nakon 11 godina vozačkog staža

i ja sam jednom dolijal na švarči,doduše,bilo je to davno...:mrgreen:

Najnoviji postovi

Na vrh