• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
pa i preticao sam po lijevoj traci od dvije trake,
kad se na vrhu brda prestrojava nazat u samo jednu traku
uvik pustim gas i vozim se 60 jer je zebra kasnije i dvije sporedne od kud uvijek izlječu auti

uslikali me baš u punom gasu kad sam pretical 3 auta
j*bi ga, to je iza table od grada pa je sve 50, a ja sam oko 100 išal za vrijeme preticanja...

a žalit ću se pa ćemo vidjet... prvi prekršaj, možda opomenu izvučem...

Sad neznam dali če ti bit prekršaj oprošten jer si ti vozijo po ljevoj traci od dvije trake. A to, kako več rečeno, ne mora značiti da si bio u preticanju nego si samo upotrebijo traku koja ti je omogučila bržu vožnju od ostalih vozila na desnoj traci.
Možeš probati ali kakav če biti rezultat? Nadam se na pozitivnom.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ne postoji više..
Makar bi dalo neki štih iz davnih dana. Petrinja i Glina su u današnje vrijeme poluprazni gradovi zbog intenzivnog ratovanja.. Toliko starinskih zgrada zjapi prazno, ponekad i cijela ulica..:cry:

Primjetio sam da mi je prednja (originalna) guma lagano na samrti, pa se u proljeće očekuje nova..

To mi baš nije ljepo čuti da su gradovi tak na pola napušteni. Nekakav sam sad dojam dobijo ko da je grad ne samo na pola prazan negao i da ima oštečenih zgrada od ratovanja, dal sam dobro razumeo?

A što se tiče guma, naručijo sam oba dvije gume nove u 9. mjesecu. Stigle su kod vulkanizera. Stražnja guma sve ok, Metzeler EXP tourance godište 12 indeks brzine dovoljno visok. Prednja je bila lansko godište a indeks brzine premali. Zbog toga je nisam htijo preuzeti. Stražniju sam promjeniujo a prednju naručijo drugu novu zbog razloga koje sam naveo. Guma još nije stigla jer su zalihe ponestale (ne možeš to povjerovat ali tako ti je to), mislim da če biti u 12. mjesecu.

Moja je preporuka vama da se ne čeka do zadnjeg trenutka sa nabavkom guma jer se lako desi da njih nema na zalihi. Slično iskustvo je imal i moj brat. Ja sam imao sreče da je guma straga bila za promjenu i ta se dobila odmah a prednja još je bila dosta dobra pa sam se mogal vozit dalje dok ne dođe nova.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
nego kad smo kod guma moje su u banani do kraja banane...

Znači za pegasa (1 cil 650 ccm 50ks, 215kg, 97%a stvalt):
ove
Tuorance%20F&R2.jpg

Metzeler Tourance

ili ove?
TOURANCE%20EXP%20F&R%202.jpg

Metzeler Tourance Exp

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Pretpostavljam da su donje bolje za asfalt, gledajući po šarama..

U pravu si Peter, u grad sa tvojim imenom se danas vraća život puževim korakom.. Barem stječem takav dojam kad prolazim onuda..
Glina je u još gorem stanju.. Ako bude prilike, možda nešto i poslikam. Vjerojatno ima slika na internetu..
Hmm, s kupovinom guma uvijek neke dubioze. Ti trgovci su premazani svim mastima..

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
na pegija lijepo pašu i cestovne gume
a od ovih dvije, donje definitivno ak si 97%na asvaltu

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pretpostavljam da su donje bolje za asfalt, gledajući po šarama..

U pravu si Peter, u grad sa tvojim imenom se danas vraća život puževim korakom.. Barem stječem takav dojam kad prolazim onuda..
Glina je u još gorem stanju.. Ako bude prilike, možda nešto i poslikam. Vjerojatno ima slika na internetu..
Hmm, s kupovinom guma uvijek neke dubioze. Ti trgovci su premazani svim mastima..

Možeš poslikat ako baš bude prilika i dobra volja inače netrebaš se baš trudit jer nije toliko bitno da bi se moralo.

nego kad smo kod guma moje su u banani do kraja banane...

Znači za pegasa (1 cil 650 ccm 50ks, 215kg, 97%a stvalt):
ove
Tuorance%20F&R2.jpg

Metzeler Tourance

ili ove?
TOURANCE%20EXP%20F&R%202.jpg

Metzeler Tourance Exp

Ja bi ti preporučijo donje- EXP koje su malo više naminjene asfaltu naspram gornjih običnih Tourance. Ja sam bio dosta u dilemi koje od ovih odabrati ali odluka je pala na EXP. Sa motorom idem i na makadam ali to je samo ponekad, uglavnom se tjera po asfaltu. Obične Tourance su malo više grube i zbog toga malo više terenske (kad je vidiš u živo odmah dobiješ dojam da je to terenska guma cca 85%asfalt, 15 teren) ali to više razbija motor sa kamenjčičima na makadamu. Inače mislim da su EXP malo mekše i ponešto bolje drže na asfaltu ali naprave manje km. Od oka mogu reči (iskustvo koje sam steko) da se stražna guma EXP koju koristim potroši 1mm na 1000km. Nova je imala 9 mm. Prednja nova če imat pola manje 4,5mm ali ona če sigurno izdržat toliko kolko i druga otraga. Malo sam je gledao moju EXP koliko je mekana i ako je grebem sa noktom po uglu profila dobijo sam dojam da je dosta mekana. Isto mi kaže brat koji inače ima več neke iskustva na Fazeru 1000 ali sa drugim firmama guma.
Moram ti reči da je i obična Tourance dobra guma i da se ona dobro ponaša na asfaltu, bez brige. Tako mi je rekao jedan koji ima firmu i bavi se profesionalno sa vedenim moto turama. Mogu mu vjerovat jer čovek ima blizu 30 komada motora uglavnom večina je BMW a razume se jer je nekad bio i neki omladinski prvak u SM 125 utrkama. On koristi običnu Tourance jer mu je bitno da malo duže potraje pošto su vozila službena ali za sebe bi uzeo EXP. Isto mi je reko da neču promašiti ni sa jednom ili drugom.

Eto, sad možeš malo razmisliti ali za 97% asfalta, mislim da če ti biti EXP taman, dobra. Ona je naminjena za 95% asfalt 5% makedam. Naravno, ona zahtjeva nešto više opreza na makedamu ali ide to.

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=5s1683h6zP4[/YT]

PS
Nešto sam čuo od vulkanizera da če obične Tourance prestati proizvoditi. Dal to pije vode??? baš neznam.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
dečki samo pomalo

[YT]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S8PV9AgeFHI[/YT]

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
šteta, ja imam APNca 4 iz 73. godine, lijep povijesni primjerak :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ja imam APNca 6 iz 85. godine. A imao sam nekad i druge Tomose, isto moj brat i otac. Tako da kroz našu familiju jih je prošlo nešto. Čak nečak sad ima jednog novijeg tipa Tomos Flekser. One Tomose iz moje mladosti poznajem u dno duše i znam za svaki vijak na njemu.
Kad sam čuo za ovo što se dešava bilo mi je žao :confused:. Nešto se i pričalo da če ih radit u drugi zemlji, znači da se proizvodnja seli. Nije bilo rečeno kuda ali mislim da svi znamo kuda.

B

bosniahos

Guest
.

A zna se kud ide, gdi ima kapitala i jeftine radne snage,mada sumnjam.Nije Tomos toliko zanimljiv uz ostalu ponudu iz te klase.Ja lično nikako nemogu prežaliti Tomos cross junior i senior,a alaha mi E-90.Na njemu sam poletio u svit motoriča.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
presao sam s konja na magarca. xt je jos prije otisao u vjecna lovista te sam ga takvog zamijenio za ovo:

aprilia sportcity 125.

ako netko slucajno trazi skuter koji malo trosi, solidno ide i ne izgleda lose, prodajem ga posto je ipak enduro zakon..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
:rolfer: neću dati svoj komentar :rolfer: sa motora na skuter :rolfer:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
znam, sve mi je jasno :mrgreen:
moram li reci kakav je glupi osjecaj sa ovakom kacigom voziti se na njemu?

1388_0.jpg

trampa je bila u pitanju. malo tko ce kupit neispravan motor pa je bilo daj sta das. uglavnom u oglasniku je, pa ako netko trazi takvo sta..

Na vrh