Pretpostavljam da su donje bolje za asfalt, gledajući po šarama..
U pravu si Peter, u grad sa tvojim imenom se danas vraća život puževim korakom.. Barem stječem takav dojam kad prolazim onuda..
Glina je u još gorem stanju.. Ako bude prilike, možda nešto i poslikam. Vjerojatno ima slika na internetu..
Hmm, s kupovinom guma uvijek neke dubioze. Ti trgovci su premazani svim mastima..
Možeš poslikat ako baš bude prilika i dobra volja inače netrebaš se baš trudit jer nije toliko bitno da bi se moralo.
nego kad smo kod guma moje su u banani do kraja banane...
Znači za pegasa (1 cil 650 ccm 50ks, 215kg, 97%a stvalt):
ove
Metzeler Tourance
ili ove?
Metzeler Tourance Exp
Ja bi ti preporučijo donje- EXP koje su malo više naminjene asfaltu naspram gornjih običnih Tourance. Ja sam bio dosta u dilemi koje od ovih odabrati ali odluka je pala na EXP. Sa motorom idem i na makadam ali to je samo ponekad, uglavnom se tjera po asfaltu. Obične Tourance su malo više grube i zbog toga malo više terenske (kad je vidiš u živo odmah dobiješ dojam da je to terenska guma cca 85%asfalt, 15 teren) ali to više razbija motor sa kamenjčičima na makadamu. Inače mislim da su EXP malo mekše i ponešto bolje drže na asfaltu ali naprave manje km. Od oka mogu reči (iskustvo koje sam steko) da se stražna guma EXP koju koristim potroši 1mm na 1000km. Nova je imala 9 mm. Prednja nova če imat pola manje 4,5mm ali ona če sigurno izdržat toliko kolko i druga otraga. Malo sam je gledao moju EXP koliko je mekana i ako je grebem sa noktom po uglu profila dobijo sam dojam da je dosta mekana. Isto mi kaže brat koji inače ima več neke iskustva na Fazeru 1000 ali sa drugim firmama guma.
Moram ti reči da je i obična Tourance dobra guma i da se ona dobro ponaša na asfaltu, bez brige. Tako mi je rekao jedan koji ima firmu i bavi se profesionalno sa vedenim moto turama. Mogu mu vjerovat jer čovek ima blizu 30 komada motora uglavnom večina je BMW a razume se jer je nekad bio i neki omladinski prvak u SM 125 utrkama. On koristi običnu Tourance jer mu je bitno da malo duže potraje pošto su vozila službena ali za sebe bi uzeo EXP. Isto mi je reko da neču promašiti ni sa jednom ili drugom.
Eto, sad možeš malo razmisliti ali za 97% asfalta, mislim da če ti biti EXP taman, dobra. Ona je naminjena za 95% asfalt 5% makedam. Naravno, ona zahtjeva nešto više opreza na makedamu ali ide to.
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=5s1683h6zP4[/YT]
PS
Nešto sam čuo od vulkanizera da če obične Tourance prestati proizvoditi. Dal to pije vode??? baš neznam.