• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Ljudevi kak njegujete akumulatore na motorima u ovim zimskim danima?

Ja svog jednom tjedno priključim na punjač po par sati...
(nemam ove nove fensi-šmensi punjače sa samoodržavanjem već neki stari ruski od 10kg bez ikakve oznake na sebi)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Motor mi je u toplom podrumu oko 10 st. C pa tako ni akumulator nija na hladnom što je dobro za njega. Ne punim ga ništa samo svake tolko upalim motor da se malo razradi na mjestu, pustim ga barem nekih 10 min ili čak više onda gasim i to je to. Inače mislim da je od koristi da aku. napuniš punjačem ali nesmije amperaža biti velika nego je bolje puniti malom amperažom pa stoga duže vreme. Možda ga budem dao puniti pošto si me sad podsetijo ali opet treba raskopavat da se dođe do njega.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Motor mi je u toplom podrumu oko 10 st. C pa tako ni akumulator nija na hladnom što je dobro za njega. Ne punim ga ništa samo svake tolko upalim motor da se malo razradi na mjestu, pustim ga barem nekih 10 min ili čak više onda gasim i to je to. Inače mislim da je od koristi da aku. napuniš punjačem ali nesmije amperaža biti velika nego je bolje puniti malom amperažom pa stoga duže vreme. Možda ga budem dao puniti pošto si me sad podsetijo ali opet treba raskopavat da se dođe do njega.

Da ne ponavljam opet za Peterom..:D
LP

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
moj je va jos toplijem, mozda i kojih 20st posto tuda prolazi puno cijevi od grijanja i zidovi su od 70cm, i ne ga palim nikad ako bas ne planiram neki djir, i brinuo bi se svejedno za akumulator makar stoji na toplo, napravio bi mu koji servis i sve šta je kao dobro za napraviti u zimsko doba aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jednostavno moj nema taj visoki napon :D

B

bosniahos

Guest
.

Najbolje skinut i stavit u toplinu doma,nego imam zamolbu a da ne stavljam pod potražnju jer je usko vezano sa motorima.
Ovako kupio bih ispravnu mašinu od Kawasaki vn 1500.
Ili neku veču istog modela 1600,1800,2000. ali najbolje da je 1500.Hvala.

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Za prave bajkere ni snijeg nije problem....
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=OX_weIUwd_o[/YT]

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
meni se prije čini da ovaj na motoru ima jaja kao košarkaške lopte, a ni pamet mu baš ne smeta.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
meni se prije čini da ovaj na motoru ima jaja kao košarkaške lopte, a ni pamet mu baš ne smeta.

Ima nekaj v tome:finga:..

Al sve je u ovoj gumi s "čavlima",drži se u zavoju ko zmija ceste...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
moze biti puno toga.
za pocetak reci o kakvom se skuteru radi i kada ti se to pocelo desavati? jesi sta cackao po njemu?

David Deutz

Novi član
Tu od
21 Svi 2011
Poruka
15
radi se o skuteru hondi eve pax 50 ccm to se sam od jednom ja vozim ono sve manje i manje mi je primo gas jeam nešto mrdo po filteru i očistio karburator ali dali je možda svjećica nije u problem

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ako si otvaro karburator pa jos odvrto dizne moglo ti se desiti da nisi zavrno diznu ili nisi dovoljno pa se izvrnula,tako da ima dosta goriva i to je tusi

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
filter goriva nemas? dali je bilo kakvog smeca u karburatoru? trebao si dize odmah pogledati da nisu zastopane.
jel ti filter zraka cist? pregledaj oko karburatora i filtera da ne vuce negdje zrak, da nije neko gumeno crijevo puklo.
inace po zvuku mozes odrediti dali mu ima previse zraka ili mu fali, tj obratno dali ima previse ili premalo goriva..

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Pozdrav svima!

Evo, neki dan sam malo čačkao po garaži i pravio mjesta, pa sam ujedno i izvukao motorčeka da odahne na svježem zraku. Upalio je uz malo nećkanja, više zbog ustajalog benzina nego zbog akumulatora i općenito sam zadovoljan zateknutim stanjem.
Čak je bilo i dosta toplo za đir, ali je ubrzo počela kišica pa se odustalo.. Nestrpljivo čekam toplije dane....

LP

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
E dobro Markec, vidiš, bilo je potrebno da ga malo upališ pa da se razmrda malo mašina. :D
Morat ču ga i ja malo upaliti pa da vidim. I onako ga moram seliti iz jedne garaže u drugu (ide samo oko kuče) jer ču imat nekih poslova na njemu. Moram mjenjat prednju gumu (zadnju več jesam na kraju sezone) al nikako da stigne, ko da je prave od zlata. To uopšte ne razumem.
Montirat ču i neke druge stvari- "bar risers" pa da mogu poštelat po sebi.

http://www.roxspeedfx.com/cgi-bin/cart/showdetails.cgi?parts_id=10037

A ti bi Markec na đir? I ja bi jer isto kao ti težko čekam sezonu ali mi odmah nestane volje kad vidim temperaturu na termometru a tu je i puno soli pa mi je šteta motora.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
ja svog isto s vremena na vrijeme upalim da si odradi malo, pokušaval sam jučer al odustal jer je akumulator oslabil ( jbga nisam ga odspojil kad sam ga zadnji put palil)

Nego što mislite o Modeka odjeći?

U subotu nisam imal šta radit, draga navalila da odemo u shopping u zg. I tako putem stare karlovačke reko ajd da stanemo u novema novi da vidim jel imaju kakvu kacigu. Na kraju sam izišal s odijelom....

Najnoviji postovi

Na vrh