• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Treba Ti samo za benzin i cestu, ostalo imamo gratis..:supz:

Imaš pravo što se tiče obaveza, uvijek ih previše.:supris: Onda nekom drugom prilikom, kad se sve poklopi..

LP i P.S. Ako bude puta, bit' će i slika..

Ne mogu i ne želim biti nekome teret pa da se šlepam gratis. Tvoja ponuda je više nego bi ja bio spreman uzeti što zanči da se moram barem za sebe pobrinuti oko svih troškova. A nije da mi je tako pa da si nebi mogal to... Voleo bih iči na Pag jer tamo još nisam bio pa mi je to mamljivo puno, takve me stvari baš malo nerviraju onda, hmmm :scratch , :D

PS
Samo tako me zanima koji put ti koristiš kad ideš na Pag sa motorom?

Posljednje uređivanje:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Da pomognem :D
Kad su motori u pitanju onda je uživanje u vožnji i prirodi glavno, nije bitno brzi dolazak :mrgreen:
Zagreb - Karlovac: autocesta, može i stara cesta
Karlovac - Udbina: državna cesta D1 (preporučujemo pauzu u Rastokama, Plitvičkim jezerima, Macola u Korenici, uključujući Karlovac)
Udbina - Pag: 1)autocestom kroz Sv.Rok ili 2)preko Gračaca

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
samo bih se nadovazao sa čiksom, definitivno Gračac, pa lagano preko Velebita spust dolje, odličan je pogled!

i definitivno starom cestom zg-ka, autoput "jede" gumu na motoru

ima i opcija magistralom uz more, ali ne preporučam, puuuuno duže traje, hrpa zavoja, hrpa gradova, zebri, gužve...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Definitivno avtoputovi odpadnu, to je samo rezervna opcija. Meni je na njima muka i da, ode guma. Inače uživam u vožnji uz more, a istina tu su naselja.
Jako mi se dopala vožnja prema Rabcu kad si vani svih naselja kod Opatije ali to je druga smjer o kojoj sad pričamo.

PS: gumu sam mjenjao pre polazka na more, potrošila se cca 1mm/1000 km možda i malo više.

Posljednje uređivanje:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ne mogu i ne želim biti nekome teret pa da se šlepam gratis. Tvoja ponuda je više nego bi ja bio spreman uzeti što zanči da se moram barem za sebe pobrinuti oko svih troškova. A nije da mi je tako pa da si nebi mogal to... Voleo bih iči na Pag jer tamo još nisam bio pa mi je to mamljivo puno, takve me stvari baš malo nerviraju onda, hmmm :scratch , :D

PS

Dečki znaju staze, nema šta!..

Obično idem starom cestom, ruta: Kuća - Pisarovina - Karlovac - Slunj - Rakovica - Plitvice - Korenica - pa na Gornjoj Ploči na autoput kroz Sveti Rok do Posedarja, pa lagano dalje..
Ako idem na trajekt: Karlovac - Duga Resa - Josipdol - JEZERANE - preko Vratnika do Senja, pa dolje na trajekt Prizna - Žigljen..

Inače nije smještaj problem, jer smo kod mene na Pagu. Kuhati znam toliko da ne budem gladan.. To je lijepo da ne želiš biti na teret i cijeni se, ali stvarno nema tereta.. Ako sam mogao ugostiti dva Turčina kod kuće na par dana, nema problema za vikend na moru. Vjerujem da se slažeš da je vožnja bolja u društvu?..

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
To je sigurno da je vožnja u društvu puno bolja :supz: .
Ma da je to pre mjesec dana, vjerujem da bi lakše odluka pala.
Inače sad je i vrijeme pomalo upitno :scratch, a da te opere na putu to je gadno onda. Dva dana isto je ponešto malo za toliki put, barem da je tri. To bi se moglo, jedan dan ideš dole, jedan zabušavaš i malo razgledavaš, kruzaš po okolini- naravno kolko ti paše i onda treči dan odeš kuči. A naravno, može se i u dva dana ali se trči bez odmora.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pogledal sam malo na kartu, ja bi putoval preko Kočevja do Duge Rese pa onda Ogulin, Senj, Prizna. To iznosi 350 km 5h40min a zna se da treba koji odmor pa je odmah oko 7 i pol sati putovanja. Drugi dan nazad opet takav put, nije to malo.
Ti si nešto bliže 227 km i 3,5 sati čiste vožnje (bez odmora) što je ipak nešto bolje.
Ovako mi pokaže Google a mislim da je dosta realno. Ja samo malo maštam u glavi kako bi to išlo.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
neka, neka, treba planirat, a kad se razradi plan, tak je svejedno jel ideš sutra na put, ili za pol godine...

Pag je dobra destinacija, sad imam poznanstva dolje, pa se i sam mogu smjestit kod prijatelja...

budemo mi nešto skemijali za na godinu, jer čisto sumnjam da bude lijepog vremena ove godine, počele su kiše zafrkavat, a i zahladilo je dosta...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
e momci, di da kupim kacigu ali XXL ili veće veličine? JBGA imam buču umjesto glave.

Sadim nekog nolana xxl jedinog kojeg sam nkad mogal stavit na glavu kojeg sam platil kao da je od dijamanata al me stišće i teško da izdržim više od sat vremena s njom...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ja sam kupio najobičniju Piaggio flip up kacigu, XL veličina (60cm opseg glave),
za na posal odlična jer se lako skida i stavlja kad otvoriš prednji kraj,
ali za putovanja mi je malo prelabava...

izmjeri opseg glave, i isprobaj u dućanu kacigu tak da ju 15 min držiš na glavi, mora stiskat, ali ne da boli...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
jao sve neki glavonje :D meni treba 63-64...

Našao u novemi novi u draganiću velikih brojeva, budem stal kad budem išal s posla :D

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
taman sam ti ja ovu svoju raširil na 63 :rolfer:

ja ću pak morat manju kacigu kupovat :rolleyess:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Koju sad koristiš? Kak si zadovoljan s njom?

Moja je stara ravno 15 god, kupil sam je mukom zarađenim parama preko ljetnih praznika. Koštala je ko Sv Petra kajgana, mislim nekih 500DM - cijelo bogatstvo tada...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
http://www.amitrade.hr/index.php?pa...category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=7

1400kn, čist dobra!
veli frend bajker da je teška, al ja ju ne osjetim (frend ima 75 kg :rolleyess: )
kad se otvori ovaj prednji kraj, lako ju skineš i staviš, ima sunčane naočale...
meni je bila odlična, al moral bum ju prodat jer mi je sad prevelika

izgleda da se spužva malo stisla, a i u startu mi je labavo stajala, moja greška kod kupnje :madmana:

ak niš, nisam ju puno platil...

moja je stara godinu i pol, i ja stalno potkapu nosim, zdravije je za kacigu, i toplije po vratu :)

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
http://www.amitrade.hr/index.php?pa...category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=7

1400kn, čist dobra!
veli frend bajker da je teška, al ja ju ne osjetim (frend ima 75 kg :rolleyess: )
kad se otvori ovaj prednji kraj, lako ju skineš i staviš, ima sunčane naočale...
meni je bila odlična, al moral bum ju prodat jer mi je sad prevelika

izgleda da se spužva malo stisla, a i u startu mi je labavo stajala, moja greška kod kupnje :madmana:

ak niš, nisam ju puno platil...

moja je stara godinu i pol, i ja stalno potkapu nosim, zdravije je za kacigu, i toplije po vratu :)

probal sam istu tu u ami tradeu u Ka, nažalost ni mi dost velika...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
ma taman kaj ju nabijem na glavu, isti k ko i ova stara koju imam, stiska......

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
ma taman kaj ju nabijem na glavu, isti k ko i ova stara koju imam, stiska......

Mora malo stiskati, to je radi sigurnosti.. kad je malo iznosiš, dobit' će oblik tvoje glave, pa bude išlo lakše.. Ili se ošišaj konačno..:lol:

Nekakvo pravilo je da kad natakneš kacigu, na stražnjem dijelu vrata mora jedva prst da stane između vrata i kacige.. Kad je stavljaš na glavu, slobodno je malo rastegni rukama na remenu. Lakše ćeš ju nataknuti sa potkapom..

LP

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ja ko večina isto nosim podkapu. Lakše je održavat čistoču, štiti vrat...
Ako nemam podkape onda mi se čini ko da je kaciga prevelika a sa podkapom nema problema osječaj je dobar.
Meni su rekli nek nosim kacigu pre kupnje više od pola sata a neki čak da i više od toga. Ako te u tom vremenu ne stišče i ništa ne boli onda je ok. A moram reči, da sam težko donijo odluku o veličini kacige. Nekak sam naviko još od prije da me nesmije stiskat ali da mi ne opleta po glavi.

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
Malo istorija nije na odmetu :)
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=SkPeB1rAagU&feature=related[/YT]

Najnoviji postovi

Na vrh