• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Evo upravo se vratio sa motocross fešte , utisci , oduševljen

jeste da tomos nije izdržao ali nije ni čudo jer su uslovi kao da se penješ uz zid , bukvalno

imam i nešto slika ali dok se napune baterije na aparatu pa ću da prebacim , kasnije

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Od oka znam kako je bilo, nešto tako sam vidijo na tv, a u živo još ne. Drago mi je da si uspijo napraviti koju sliku.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Nije preminuo , motor je radio uredno ali od silnog opretećenja i uzbrdice zdrobio se ležaj na zadnjem lančaniku , onaj na gumigelingu
znači većinu je izdržao ali zadnja najveća uzbrdica mu je bila ipak preveliki zalogaj :lol: mnogo ali mnogo uzbrdo i ima krupnog kamenja , mnogo ''pravih'' krosera je tu stalo

evo i koja slika

okupljanje i pratnja policije do ''mjesta zločina'' :lol::rolfer:

dsci1100h.jpg

dsci1101z.jpg

dsci1102h.jpg

kolegin skuter , prošao je cijelu stazu ali je mnogo bio guran :lol:
dsci1104.jpg

stopover 1 , ovdje ostaju skuteraši i oni koji su imali problema sa pregrijavanjem mašina
dsci1105.jpg

ovdje se može vidjeti i moj tomos sasvim desno , pored čovjeka koji je okrenut leđima se vidi malo moj prednji točak
dsci1106.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Povratak do stopovera 1 , ja sam se prije vratio i dočekao ove ATVovce koji su me mogu vam reći i iznenadili svojim sposobnostima :prayer:

dsci1109.jpg

stižu i motoristi
dsci1107i.jpg

povratak do poligona i priprema za drugu vožnju koja je bila ekstremna , tamo nisam ni išao , išlo se kroz korito rijeke , možda 1/3 vozača je išla tamo
ja sam u međuvremenu malo sredio moj ležaj i lančanike tako da sam se mogao vozikati po poligonu
a ovo sam slikao sa moga ''saniteta'' koji me dovezao do radionice gdje sam imao alat da sredim stvari

dsci1110.jpg

evo ga moj spasitelj :vragek: moćna stvarka :prayer: 6X6
dsci1111.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
U radionici gdje sam došao dočekao me jedan stariji gospodin koji me jako prijatno iznenadio sa svojim ljubimcem koji je u besprekornom stanju a on mu je prvi i jedini vlasnik , teško je naći ovakve primjerke

dsci1112a.jpg

dsci1113.jpg

dsci1114.jpg

e onda je na poligonu bio RnR :supz:

dsci1115.jpg

dsci1116.jpg

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ideš Miki, koja furka!!!

:D

da peter stavi cross gume, preskočil bi ove "paris dakar" motorčeke :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Super slike, zahvaljujem! Jako zanimljivo, fino ste se proveli. A imate svašta od vozila, za ovaj 6x6 nisam ni znao da postoji.
A gde je ona uzbrdica?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Misliš da sam razmišljao o fotoaparatu kada sam vidio raspadnut ležaj :axe:

dsci1118.jpg

dsci1119h.jpg

dsci1120.jpg

To je sve što imam od slika pošto baterije nisu bile na visini zadatka.

Na kraju još da se zahvalim organizatoru AMK ''ATV Majevica'' iz Lopara koji su sve ovo ogranizovali i koji imaju tendenciju organizacije ozbiljnijih moto kros susreta i takmičenja . :prayer:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Vidim, pošteno su zagnjurili.....Gdje ti quadovi imaju smješten usisnik za zrak?
PS:
Meni se najsviđa onaj NSU Maxi 175:prayer:

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Stvarno neznam odakle ovo čuda usisava zrak , samo jedan je malo zaštucao u ovoj bari ali zvučalo je kao pokvašeno paljenje , i odmah po izlasku iz bare radi normalno
stvarno su ima mašine radile besprekorno

A ovaj NSU , ma to je priča za sebe , to nije motor kao prevozno sredstvo , više je legenda :partyman:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
svaka čast Savo na odrađenom slikanom materijalu,ali od svih tih tisuča eura na hrpi najljepši onaj kod dede u garaži,ih kad se sjetim da sam imao sličnog tomos pucha od 175 srce zaigra i suza krene za njim,uglavnom nije čista 5 jer vam fale hostese:rolfer::rolfer::rolfer::partyman::partyman:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Jel to onaj puch kaj je imao 1 cilindar i 2 klipa? čudo tehnike:supz:
A i ovaj NSU ima specifični ventilski razvod...OHC ali sa prijenosom preko dvije ekscentar poluge....kao parni stroj:supz:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
je taj ,jedan cilindar,dva klipa ,samo nije bio za zavoje i one sa malo kila jer je bio težak ali potrošač je bio mizeran,uglavnom žao mi ga je :madmana::madmana:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Je to sam i ja čuo da je razuman sa gorivom. To je upravo posljedica te specifične gradnje. Odnosno, već pred puno godina su se borili sa problemom ispiranja kod 2-taktnih motora.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Stvarno neznam odakle ovo čuda usisava zrak , samo jedan je malo zaštucao u ovoj bari ali zvučalo je kao pokvašeno paljenje , i odmah po izlasku iz bare radi normalno
stvarno su ima mašine radile besprekorno

A ovaj NSU , ma to je priča za sebe , to nije motor kao prevozno sredstvo , više je legenda :partyman:

Usis ima ispod plastika,negdje je u visini rezervoara..

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
uuu svasta se nađe kod vas ovih starijih mašina... kod nas, još kad zapale ovi austrijanci mozes da samo nove motore gledaš, a mene vajk nostalgija opali kada vidim ovako starije endure :supz:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Misliš da sam razmišljao o fotoaparatu kada sam vidio raspadnut ležaj :axe:

:( Vjerujem da ne. Nisam znao kad upravo ti se to desilo. Hvala za slike koje su ipak bile postavljene i moram reči da su zanimljive.

ideš Miki, koja furka!!!

:D

da peter stavi cross gume, preskočil bi ove "paris dakar" motorčeke :D

Neki stavljaju na motore (koji so jednaki ko moj) cross gume. Ali to se isplati ako ima više vožnje po terenu nego po asfaltu. To kod mene nije tako.
Ako bi baš dao takve gume na njega, težko da bi ja preskočil ove "paris dakar" jer su ipak lakši motori pa zbog toga imaju bolju upravljivost na terenu. A van terena, gde su u pitanju KS, tamo nemaju šanse.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
na tvoj motor nema smisla stavit kros gume osim ako ne koračaš uopće na cestu al tada bi trebao kupiti i drugi motor...
ja bi na tvoj odmah stavio sm felge, tada bi lezao punooo punooo bolje, jer enduro gume s nekim kockama i to to nije ni za van ceste ni za cestu... probao sam puno tih guma i dimenzija kotaca, doduše ne na ovakvom motoru, malo slabijim al enduro gume su me jako razocarale bas kako kazem i na cesti i van ceste, jedina prednost su sami kotaci na tom bmw-u jer van ceste s sm felgama je manje agilan motor
... mozda i postoji koja guma koja ide na te dimenzije a da lijepo drzi po cesti, ja sam se jako razocara s onima koje sam probao, jest da doduše ja jako puno trazim al i ako izuzmemo to nikada nebi stavio one gume koje bas zovu enduro gume...

al ako preferiras vise voznju cesto i tu i tamo neki bijeli put, ja bi mu stavio 17'' :))

POPILJ

Novi član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
4
cr125rg19861.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Novi sam na ovom forumu i veliki obožavatelj motocross motora imam 16 god.
i mislim kupiti ovaj motor pa me zanima koja su vaša mišljenja o njemu
ovo je honda cr 125 1986. god.
Inače posjedujem yamahu dt 80 i mislim je prodati da kupim čisti cross motor.
:p

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh