• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085

@AirBoX nije C-M ali nisu ni neke pare...mozda bi je dao za 700e i imaš je...te pile ubiti uopce nisu skupe, gledam ta 051 ima 14kg pa to ubije ni ne upališ je...a za male novce imaš novu iste snage više nego pola težine razlika...nakon moje kupovine zbilja se pitam zašto ljudi koriste stare pile kad je razlika ogromna.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Zato jer neznaju da su nove male,bolje od starih većih,a i puno njih kaže što ću kupovat novu kad je stara nepoderiva
Evo isti slučaj kao kod tebe( bez zamjerki)da te nismo nagovorili na malu,vjerojatno bi uzeo veću i opet se za#ebo
Da se nisi sam uvjerio nebi vjerovao kakva je to zvjerka

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja sam poseban slučaj ja sam kupovo pilu na kg 🤣🤣 a i da kineza maknem jer je previse puta sklapan i popravljan i neda mi se ali evo odmah sam priznao da zalim sta je nisam ranije kupio

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Moram priznati,da i ja kad kupujem strojeve(koje nosim na rukama)itekako gledam na kg,dođe to sa godinama
I ja sam dok sam kupovao bio malo skeptičan na ovu malu "igračku",ali nakon dana uporabe u njoj sam pronalazio samo +
A ruke su se preporodile,prije je u igri bio 045 oko 13 kg

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
@Krumpironja
Ma imam ja 261C, uzeo ljetos. Malo sam te zafrkavao jer si rekao da je možeš pod novu prodati 😂 Pa reko kad budeš prodavao, da umirovim 29ku, a upregnem dvije sestrice.

A C-M je malo kakano, ima taj procesor i te šeme pa treba dijagnostiku... Dijagnostika na motornoj pili... 🤢🤮🤮

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Nisam siguran da možeš naštelati pilu ručno kak ju štela mtronic sustav koji u svakom trenutku mjeri parametre. Štelaš ju isključivo po zvuku a to nije baš precizan alat. Razgovaral sam sa dečkom koji je serviser u Stihlu i veli da za taj mtronic sistem zaboraviš da ga imaš…

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
I kad ode mtronic, ode i fina paprutka iz džepa, slično kao kilava Tesla, sve super dok ne dođe vrijeme da se mijenjaju baterije, onda suze pa platiš pa opet plaćeš kada shvatiš da si se za te pare mogao pola života navozat u nekoj čađavici.

Po meni nema potrebe za takvim finim stvarima (preseravanjima) kod malih motora kao kosilice, motorke, trimeri, kopačice, pumpe itd...

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Moj prijatelj je imao 362c koja je potrošila sigurno preko 1000 litara benzina (vjerojatno još i kojih 200 litara više??? ) i jedini kvar je bila svjećica i kuplung komplet a to je potrošna roba. Uglavnom Mtronic je već stara tehnika i mogu reći da nema šanse da bi novu pilu kupio bez njega (imam ms 261c i ms400c) . Nema prelijevanja, polu čoka, topla hladna i ostala sranja ako ne upali od druge dam čok odradi pod čokom 5 sekundi i gas.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Na toj novoj 261 imam nekih čudnih problema sa svjećicom, evo još uvijek ne znam što može biti. Znači od drugog dana kako je kupljena se dogodi da nikako neće kresnuti. Zamijenim svjećicu s drugom iz trimmera i pila i kosilica kresnu iz prve, svaka s "tuđom" svjećicom. Pustim tako par dana i sve radi. Vratim svjećice u izvorno stanje, drugi dan opet pila neće kresnuti. Opet zamijenim, trimmer sa svjećicom iz pile kresne, pila sa svjećicom iz trimmera isto kresne. Ajde sad objasni...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Dobar i čist, oko 1 mm rekao bih, nisam mjerio, a niti mrdao, nove su i jedna i druga. Trimmer sa svojom radio možda 3 h.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Najbolje kupi novu sviječicu i onda probaj. Nažalost kontrola kvalitete je danas loša u svemu , ako imaš sreće ta nova bude trajala kolko i pila jednostavno nema pravila.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Danas je bilo zagrijavanje i ozbiljna proba, odlicno, leti kroz drvo,pred dve godine sam ga srušio sad je došo na red za loženje, ovakvih imam koliko hoću samo mi je muka radit sa njima, više sam ljubitelj tanjih a i teren je koma, 20m iznad puta, koze pod ručnom pasu...
20230204_115644.jpg VideoCapture_20230204-190116.jpg

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
To je za ložit kao i zemlja pod njim... Za k****.

Ja ih rušim i pravim daske za stolove itd... Ogranke palim, ali ne u furuni niti za peku, roštilj itd...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
To je cer, ne znam kakvi su kod vas ali nama je skoro kuca otisla kad se dimnjak upalio od njegove smole, zato je pušten da se dobro prosuši, ali zeznuo biš se još je težak i tvrd najbolji je sad za ložit, inače hrastovi idu odmah kroz godinu u peć

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Danas je bilo zagrijavanje i ozbiljna proba, odlicno, leti kroz drvo,pred dve godine sam ga srušio sad je došo na red za loženje, ovakvih imam koliko hoću samo mi je muka radit sa njima, više sam ljubitelj tanjih a i teren je koma, 20m iznad puta, koze pod ručnom pasu...
Ako sad ne bude letjela kroz drvo, ne znam kad bi onda mogla.

Najnoviji postovi

Na vrh