Nisam zaboravio samo sam slab sa slobodnim vremenom, obaveze, poslovi...
Evo slika i objašnjenje.
2 drveta probušena na sredini, komad pocinkovane žice oko 1,5m, krajevi žice zavezani za drvo i jedan kraj namotati na drvo radi lakšeg zatezanja, drugi kraj (nenamotan) saviti pod 90 ° na 20-tak cm i krenuti sa motanjem tako što žica prelazi preko savijenog kraja, zatezati žicu što je više moguće da bi spoj bio čvršći. Namotati 4 kruga, slagati žicu do žice vodeći računa da se negde ne ukrsti žica i da ide po kanali na prirubnici,zavrnuti oba kraja žice 2-3 puta.Nastaviti isto i drugi krug i na kraju zavrnuti žicu kleštima. Ovde sam napravio 3 kruga jer je prirubnica imala 3 kanala. Ako Vas još nešto intresuje slobodno pitajte tu sam i rado ću Vam pomoći, jer zato forum i služi da razmenimo iskustva. Poz.
a evo dmb pumpe dvotaktne od 500L min koju sam preradio za hondu a na prolece i sa elektro motorom. koristice se na oba pogona samo jos jedan nosac da se napravi kad bude vremena malo. potrosnja smanjena i troskovi oko 4-5 puta .remenica 2-1 prenos i moze i jos veci da sam nasao vecu pogonsku