• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pumpe za navodnjavanje

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
15
Pa ako kao vodoinstalater ne ugrađuješ sitku odnosno košaricu onda nemaš blage veze o poslu i bolje se ostavi ćorava posla .

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
15
I da naravno da pumpa ima na ulazu u nju neku vrstu mrežice da ne upada nešto veće . to je tako konstrukciom pumpe rešeno .

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,338
@lijeni Jako si se zalaufao.
Daj sad malo prikoči i razmisli.
@Deda Marek ti je napisao da nema, ja isto nemam, kod mojeg pokojnog tasta na dvije pumpe nema, kod mojeg sudjeda Pere nema. Koju ti sad filozofiju "mlatiš". I ja ti kažem da nemam nikakav nepovratni ventil, a bome niti vreću na usisu. Ovo je "forum", ali nema potrebe pretjerivati. I mi drugi živimo stvaran i normalan život. Samo smireno i idemo dalje, u nove radne pobjede. Lp 🥂

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
15
Jedno pitanje , imaš kuću prizemlje i 2 kata a nemaš vodovoda nego cisternu za vodu . Dakle treba ti hidrofor i bi li dozvolio ugradnju bez košarice sa klapnom . ma ne bi jer ne bi funkcioniralo i amen . to što vi petljate nešto sa podzemnim vodama za navodnjavanje je neka druga stvar. po stoti put što misliš zašto se to upotrebljava u industriji , vatrogastvu i sl. Ovdje u primorskim krajevima ko god ima ŠTERNU u njoj je na dnu zašarafljena košarica sa klapnom a vi sad mlatite što god oćete . Pitajte nakoncu trgovce zašto to prodaju kad ničem ne služi .Ne bi volio bit u kući koja ima hidrofor jer bi vodu morao nosit u siću .

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,338
@lijeni što si htio ovime napisati, što točno je tvoja poruka?
Kojeg trgovca bi ja po tvojem trebao pitati za savjet? Živim stvaran život, pumpam vodu, navodnjavam sve oko sebe i to bez tvojih dodataka pumpi.
Moraš još nešto naučiti da razumiješ moj primitivizam u ovom dijelu života. Ništa po tvojem, a moja pumpa radi..

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,338
Pa točno, kod susjeda je to u vidu hidropaka i snabdijeva objekte i vrt. Nema razloga da ne bi i kod nas tako, ali imam ja odavno i gradski vodovod, kao što ti to i znaš. 🙃😇

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,852
@lijeni, ovakvu komunikaciju ne dozvolimo. Zamolil sam da malo smanjite ton, da se upravo ovo ne bi dogodilo.
Nitko ne spori tvoje iskustvo, no iskustva drugih se razlikuju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,852
Nema potrebe za tim.
Treba samo malo taktičnosti i uvažavanja.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,338
to što vi petljate nešto sa podzemnim vodama za navodnjavanje je neka druga stvar.
Dečko ništa mi ne petljamo, mi živimo naše živote. Moj najmlađi ujak, je imao hidrofor oko 40 godina, priključena pumpa direktno na zabijenu cijev u zemlju. Nikakve usisne košare, filtri ili drugo i vidi vraga, preživio je na tome s ujnom i dvoje djece, to je na 150m od moje kuće.
Moj otac isto ima vani pumpu preko 50 godina, nije vadio cijev i ugrađivao usisnu košaru pred kojih desetak godina da uspostavi zalijevanje vrta itd.
po stoti put što misliš zašto se to upotrebljava u industriji , vatrogastvu i sl. Ovdje u primorskim krajevima ko god ima ŠTERNU u njoj je na dnu zašarafljena košarica sa klapnom a vi sad mlatite što god oćete . Pitajte nakoncu trgovce zašto to prodaju kad ničem ne služi .Ne bi volio bit u kući koja ima hidrofor jer bi vodu morao nosit u siću .
Možeš ti ponavljati i po dvijestoti put ovu svoju mantru, a ja se budem sad spustio na tvoj nivo, jer navodiš vodu u industriji i vatrogasce. Imam neki filing da ti nisi nikad vidio kako izgleda briga o energetici jedne jako ozbiljne tvornice, od snabdijevanja sa strujom, preko zemnog plina do vode. Voda iz bunara za potrebe hlađenja, do milijun kubika vode iz javnog vodovoda, za potrebe proizvodnje. Ja sam sretnik u tome proveo veliki dio mojeg radnog vijeka na svoje zadovoljstvo, ali bome i na zadovoljstvo radnih kolega i uprave. Nisam im mogao desetke godina prodavati maglu. Znači ipak nekog iskustva iz te domene imam, nešto znam, život živim, nisam uskratio vodu ni obitelji niti "gruntu". Pametnome je ovo dosta.

@ZJ Evo sad stajem i ja. Hebala ju pumpa, usisna košara, šterna, cisterna itd. Daj nam radije vino 🍷🥂

• Haha
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,852
Smješko je za zadnju rečenicu.
Za to se treba obratiti kolegi @lijeskakc; on je stručnjak z podruma ;) :ROFLMAO:

Najnoviji postovi

Na vrh