• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pumpe za navodnjavanje

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
24
Pa ako kao vodoinstalater ne ugrađuješ sitku odnosno košaricu onda nemaš blage veze o poslu i bolje se ostavi ćorava posla .

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
24
I da naravno da pumpa ima na ulazu u nju neku vrstu mrežice da ne upada nešto veće . to je tako konstrukciom pumpe rešeno .

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,343
@lijeni Jako si se zalaufao.
Daj sad malo prikoči i razmisli.
@Deda Marek ti je napisao da nema, ja isto nemam, kod mojeg pokojnog tasta na dvije pumpe nema, kod mojeg sudjeda Pere nema. Koju ti sad filozofiju "mlatiš". I ja ti kažem da nemam nikakav nepovratni ventil, a bome niti vreću na usisu. Ovo je "forum", ali nema potrebe pretjerivati. I mi drugi živimo stvaran i normalan život. Samo smireno i idemo dalje, u nove radne pobjede. Lp 🥂

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
24
Jedno pitanje , imaš kuću prizemlje i 2 kata a nemaš vodovoda nego cisternu za vodu . Dakle treba ti hidrofor i bi li dozvolio ugradnju bez košarice sa klapnom . ma ne bi jer ne bi funkcioniralo i amen . to što vi petljate nešto sa podzemnim vodama za navodnjavanje je neka druga stvar. po stoti put što misliš zašto se to upotrebljava u industriji , vatrogastvu i sl. Ovdje u primorskim krajevima ko god ima ŠTERNU u njoj je na dnu zašarafljena košarica sa klapnom a vi sad mlatite što god oćete . Pitajte nakoncu trgovce zašto to prodaju kad ničem ne služi .Ne bi volio bit u kući koja ima hidrofor jer bi vodu morao nosit u siću .

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,343
@lijeni što si htio ovime napisati, što točno je tvoja poruka?
Kojeg trgovca bi ja po tvojem trebao pitati za savjet? Živim stvaran život, pumpam vodu, navodnjavam sve oko sebe i to bez tvojih dodataka pumpi.
Moraš još nešto naučiti da razumiješ moj primitivizam u ovom dijelu života. Ništa po tvojem, a moja pumpa radi..

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,343
Pa točno, kod susjeda je to u vidu hidropaka i snabdijeva objekte i vrt. Nema razloga da ne bi i kod nas tako, ali imam ja odavno i gradski vodovod, kao što ti to i znaš. 🙃😇

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,855
@lijeni, ovakvu komunikaciju ne dozvolimo. Zamolil sam da malo smanjite ton, da se upravo ovo ne bi dogodilo.
Nitko ne spori tvoje iskustvo, no iskustva drugih se razlikuju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,855
Nema potrebe za tim.
Treba samo malo taktičnosti i uvažavanja.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,343
to što vi petljate nešto sa podzemnim vodama za navodnjavanje je neka druga stvar.
Dečko ništa mi ne petljamo, mi živimo naše živote. Moj najmlađi ujak, je imao hidrofor oko 40 godina, priključena pumpa direktno na zabijenu cijev u zemlju. Nikakve usisne košare, filtri ili drugo i vidi vraga, preživio je na tome s ujnom i dvoje djece, to je na 150m od moje kuće.
Moj otac isto ima vani pumpu preko 50 godina, nije vadio cijev i ugrađivao usisnu košaru pred kojih desetak godina da uspostavi zalijevanje vrta itd.
po stoti put što misliš zašto se to upotrebljava u industriji , vatrogastvu i sl. Ovdje u primorskim krajevima ko god ima ŠTERNU u njoj je na dnu zašarafljena košarica sa klapnom a vi sad mlatite što god oćete . Pitajte nakoncu trgovce zašto to prodaju kad ničem ne služi .Ne bi volio bit u kući koja ima hidrofor jer bi vodu morao nosit u siću .
Možeš ti ponavljati i po dvijestoti put ovu svoju mantru, a ja se budem sad spustio na tvoj nivo, jer navodiš vodu u industriji i vatrogasce. Imam neki filing da ti nisi nikad vidio kako izgleda briga o energetici jedne jako ozbiljne tvornice, od snabdijevanja sa strujom, preko zemnog plina do vode. Voda iz bunara za potrebe hlađenja, do milijun kubika vode iz javnog vodovoda, za potrebe proizvodnje. Ja sam sretnik u tome proveo veliki dio mojeg radnog vijeka na svoje zadovoljstvo, ali bome i na zadovoljstvo radnih kolega i uprave. Nisam im mogao desetke godina prodavati maglu. Znači ipak nekog iskustva iz te domene imam, nešto znam, život živim, nisam uskratio vodu ni obitelji niti "gruntu". Pametnome je ovo dosta.

@ZJ Evo sad stajem i ja. Hebala ju pumpa, usisna košara, šterna, cisterna itd. Daj nam radije vino 🍷🥂

• Haha
Reactions: ZJ

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
24
Pametnom je dosta vas . koga će te vi ubjedit da će hidrofor u šterni radit bez košarice sa ventilom i pritom kad tlačna sklopka isključi a neko na katu otvori špinu kud će voda neg natrag u šternu . i opet što . kako je dići. dakle dosta mi je budalaština koje nemaju ama baš nikakve veze sa zakonima fizike . i najzad pitanje na koje ne odgovarate , a to je bili dozvolili vodoinstalateru da pokuša ugradit usisnu cjev u šternu bez košarice . kuća je katnica i ima štwernu za vodu jer nije vodovoda . Bili to opće dozvolili , jer košta par eura . Ma ne bi to napravio niti jedan vodoinstalater jer nije lud , znajući da to ne može funkcionirat. Dakle izjasnite se bili to dozvolili da mogu ovo pokazat pametnim ljudima od struke . Uostalom zbog čega mi ne nabijete trajni ban da ne dolazim u iskušenje komentirat budalaštine . Eto toliko od mene nastavite dalje po svom .

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,229
---- , a to je bili dozvolili vodoinstalateru da pokuša ugradit usisnu cjev u šternu bez košarice . kuća je katnica i ima štwernu za vodu jer nije vodovoda . ..........
A koji Q če ti košarica?
Ili si se izgubio, a mislio si na usisni nepovratni ventil!

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
24
A što je drugo u košarici nego nepovratni ventil ,. što joj je u ovom slučaju osnovna svrha nego bit ventil . pa u svakoj košarici iliti većoj košari koja se stavlja na početak usisa je ventil koji ne dozvoljava povrat vode ili drugog medija . Ćekam odgovor bili montirali hidrofor bez košarice na kraju . hidrofor neće funkcionirat bez toga po stoti put . Dakle jpš čekam odgovor bili dozvolili ugradnju bez te košare na kraju . moram ljudima od struke to pokazat pa molim odgovor .

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,989
@lijeni ,lupaš ko maks po diviziji. Gde je neko napisal da ne treba nepovratni ventil? Niko od nas nije spomenul šternu i ostale spremnike vode,mada i tu funkcionira bez te tvoje košare. Nepovratni montiraš prije ulaza u hidrofor ili hidropak. Boli njega kita kaj je na drugom kraju cijevi. Hidropak bez pol muke digne vodu tih 5-6 metri kolko je cijev u zemlji zabita. Nepovratni na ulazu u hidropak ne dozvoljava povrat vode i to je cijela mudrost. Evo ,javno te pozivam k sebi ,normalno sa ljudima od struke,na provjeru dal to funkcionira kak sam opisal. Ako nebu radilo ,svima ću platiti dnevnice i putne troškove. I još će biti bogata spiza. Ak radi ,vraćate se gladni i žedni o svom trošku. Jel pošteno?

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
24
Pametan se tu nema šta odlučivat jer se sve zna . . Zvao ti to usisna sitka , košarica ili kako god oćeš, svima je zajedničko da imaju klapnu ili su nepovratni ventil jer im je to glavna svrha a sve drugo je sporedno.DAKLE NEPOVRATNI VENTIL SU , ne dozvoljavaju vraćanje vode natrag . Nema pri tom veze radilo se o kućnoj instalaciji sa usisom od cola ili vatrogasnoj sitki od fi 130. Jedina je razlika da ove velikog promjera imaju alku gdje se veže konop kojim se na kraju usisni vod rasterećuje odnosno prazni da ne izvlačiš težinu od pitaj boga koliko kila . jel sad jasno a ti ako misliš da nije tako odnesi ovaj tekst na strojarski fakultet nekom pametnom i pitaj da li je točan . DAKLE JEL JASNO ILI NE . a inače ti špreha štosevi ne bi li se napravio šametan nemaju smisla , jadni su .

Molil lijepo da pripaziš na izražavanje i na pisanje velikim slovima

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh