to što vi petljate nešto sa podzemnim vodama za navodnjavanje je neka druga stvar.
Dečko ništa mi ne petljamo, mi živimo naše živote. Moj najmlađi ujak, je imao hidrofor oko 40 godina, priključena pumpa direktno na zabijenu cijev u zemlju. Nikakve usisne košare, filtri ili drugo i vidi vraga, preživio je na tome s ujnom i dvoje djece, to je na 150m od moje kuće.
Moj otac isto ima vani pumpu preko 50 godina, nije vadio cijev i ugrađivao usisnu košaru pred kojih desetak godina da uspostavi zalijevanje vrta itd.
po stoti put što misliš zašto se to upotrebljava u industriji , vatrogastvu i sl. Ovdje u primorskim krajevima ko god ima ŠTERNU u njoj je na dnu zašarafljena košarica sa klapnom a vi sad mlatite što god oćete . Pitajte nakoncu trgovce zašto to prodaju kad ničem ne služi .Ne bi volio bit u kući koja ima hidrofor jer bi vodu morao nosit u siću .
Možeš ti ponavljati i po dvijestoti put ovu svoju mantru, a ja se budem sad spustio na tvoj nivo, jer navodiš vodu u industriji i vatrogasce. Imam neki filing da ti nisi nikad vidio kako izgleda briga o energetici jedne jako ozbiljne tvornice, od snabdijevanja sa strujom, preko zemnog plina do vode. Voda iz bunara za potrebe hlađenja, do milijun kubika vode iz javnog vodovoda, za potrebe proizvodnje. Ja sam sretnik u tome proveo veliki dio mojeg radnog vijeka na svoje zadovoljstvo, ali bome i na zadovoljstvo radnih kolega i uprave. Nisam im mogao desetke godina prodavati maglu. Znači ipak nekog iskustva iz te domene imam, nešto znam, život živim, nisam uskratio vodu ni obitelji niti "gruntu". Pametnome je ovo dosta.
@ZJ Evo sad stajem i ja. Hebala ju pumpa, usisna košara, šterna, cisterna itd. Daj nam radije vino 🍷🥂