• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mrki88

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
No dobro puknuti....nisam se ni na dal drugačijem odgovoru od tebe...a baš me zanimalo

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Pitanje je inače upućeno vlasniku traktora....

vlasnika je oduzela gajba pana, tak da mu se slove mute, tak teške da bude
ogdovoril, a i zbraja troškove

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
dečki, najte se zajebavati....
@Šanana, zbalija ti je dobro odgovorio za kaj će mi pumpa....
planiram nekaj raditi, pa sam molil dečke da je metnu nutra, ali za sada ću šutiti, to je tek početak, pa ako vidim da bu sve u redu, pišem o tome...

@Zbalija- rupa je več zrezana, a fleks ni problem, nisi ti videl, ali onaj dečko kaj je došel, on mi je dobaljvač...;)
troškove bum sutra zračunal, još moram po dva šarafa za sjedalo;)

@muhaničar- nije, na starom je tam naprijed lijevo, nije ispod sjedala, nema ni rupe, al nije važno...

nego, evo danas pila sastavljena, uz pomoć suseda metnuta kabina, sve pošarafljeno nazad, čak sam i gume pripumpal, još sutra metnem sjedalo i vozii Miško!!!
pluga sam zakačil, čak ga i drži sat vremena u zraku ;)
jebe me jedino kaj kiša počinje pomalo padati, ali sutra se mora probati, tak da more padat koliko hoće, ali on ide u njivu...
evo i sličica...

Uploaded with ImageShack.us

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Mrki a kaj si blok farbal' original je sivi, koliko se sjećam.:scratch

hehehe... Da se manje vide curki od ulja i nafte..;)
neznam,nekak mi je lijepsi u crveno-crnoj kombinaciji...
Tko zna, kad se otplati za ovo kaj sam do sada ulozio u njega, mozda dodje na red i limarija i farbanje.. Znaci, za nekih 10-ak godina...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
dečki, najte se zajebavati....
@Šanana, zbalija ti je dobro odgovorio za kaj će mi pumpa....
planiram nekaj raditi, pa sam molil dečke da je metnu nutra, ali za sada ću šutiti, to je tek početak, pa ako vidim da bu sve u redu, pišem o tome...

@Zbalija- rupa je več zrezana, a fleks ni problem, nisi ti videl, ali onaj dečko kaj je došel, on mi je dobaljvač...;)
troškove bum sutra zračunal, još moram po dva šarafa za sjedalo;)

@muhaničar- nije, na starom je tam naprijed lijevo, nije ispod sjedala, nema ni rupe, al nije važno...

nego, evo danas pila sastavljena, uz pomoć suseda metnuta kabina, sve pošarafljeno nazad, čak sam i gume pripumpal, još sutra metnem sjedalo i vozii Miško!!!
pluga sam zakačil, čak ga i drži sat vremena u zraku ;)
jebe me jedino kaj kiša počinje pomalo padati, ali sutra se mora probati, tak da more padat koliko hoće, ali on ide u njivu...
evo i sličica...

Pumpa i ostala dodatna oprema (fali mi gedora 19 :scratch, ko zna morti je i ona ostala nutra) o tome nek piše izboljšivač koji je to i zmislil.

****** majku, a ja bi si dal koljeno vrtati da sam ga videl gore :oops:, ali kad malo bolje razmislim ipak si u pravu :madmana:

Mrki a kaj si blok farbal' original je sivi, koliko se sjećam.:scratch
Tam se željac non stop motal, a mi smo stalno mislili da mu je zima, kad ono ........

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Pumpa i ostala dodatna oprema (fali mi gedora 19 :scratch, ko zna morti je i ona ostala nutra) o tome nek piše izboljšivač koji je to i zmislil.

****** majku, a ja bi si dal koljeno vrtati da sam ga videl gore :oops:, ali kad malo bolje razmislim ipak si u pravu :madmana:

Tam se željac non stop motal, a mi smo stalno mislili da mu je zima, kad ono ........

nisam je našel, vjerojatno je onda unutra... al sam našel nekaj drugo, bum metnul slikicu...;)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Mrki da nisi možda pre ambiciozan što se tiče ovog pluga:shock:

zakaj?
i puknuti me pital kak ide on s tim....:lol::lol::lol:
pa to je normalni 10 cola imt dvobrazni plug, zakaj nebi išel??

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
mzilja18, evo kako ide...

ovdje se čini da je elektroda ukoso, ali nije dobro nariktano crtalo, malo siječe ukoso...
nisam mjerio dužinu elektrode, ako imaš doma, izmjeri, ako nemaš, reci pa ću izmjerit...
ona mi je bila u kutiji za alat, inače služi za mjerit koliko nafte ima, ali sad je poslužila i za mjerenje dubine oranja...

majstori, svaka vam dala!!!!
mali ide pjevajući, hidraulik radi perfektno, reagira odlično, i nema nikakvih nuspojava glede one dodatne pumpe...;)
izgleda da će sve biti ok...
izorao sam ral za nekih dva sata, ali su sve mali komadi, pa ima seljakanja, a i koja karlovačka je pala...
još moram španere promijeniti, ovi su mi zahrđali, a i to su oni obični vinogradarski, sam su prišvasani gore...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
mzilja18, evo kako ide...

ona mi je bila u kutiji za alat, inače služi za mjerit koliko nafte ima, ali sad je poslužila i za mjerenje dubine oranja...

majstori, svaka vam dala!!!!
mali ide pjevajući, hidraulik radi perfektno, reagira odlično, i nema nikakvih nuspojava glede one dodatne pumpe...;)
izgleda da će sve biti ok...
izorao sam ral za nekih dva sata, ali su sve mali komadi, pa ima seljakanja, a i koja karlovačka je pala...
još moram španere promijeniti, ovi su mi zahrđali, a i to su oni obični vinogradarski, sam su prišvasani gore...
Sad bu još točnije mjerila količinu nafte :rolfer:

Ako ga nebuš ti diral ima da ide ......... do prolječa :finga:

Pa kaj nema više PAN-a, bila je cela gajba ostala :scratch

Nego kaj su ovi rešili sa Zekanom šogorovim?

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
mrki
dobro ti to mažeš , nema šta.
Mada mi se čini da ti prva brazda previše "vata"
kako ti se drži ova zadnjs šajba na kabini jer nevidim amortizere?

Ja sam sa svojim 542 probao orati sa svojim dvobrazdnim 12 cola (koji imam za 560) pa nije išlo-zato pitam .
jel to novi plug?
Kolko para?
Visoki,niski ?

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
Mrki da nisi možda pre ambiciozan što se tiče ovog pluga:shock:

E,ti mi onda nebi vjerovao da kod nas čovjek s 539 vuče 2x12 IMTov plug,a susjed mi s 542 vuče Leopardov 2x14..... :D :D :D

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
E,ti mi onda nebi vjerovao da kod nas čovjek s 539 vuče 2x12 IMTov plug,a susjed mi s 542 vuče Leopardov 2x14..... :D :D :D

i moj susjed je orao sa 539 u drugoj brzoj
sve se može , samo je pitanje do kad...:?:

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Sad bu još točnije mjerila količinu nafte :rolfer:

Ako ga nebuš ti diral ima da ide ......... do prolječa :finga:

Pa kaj nema više PAN-a, bila je cela gajba ostala :scratch

Nego kaj su ovi rešili sa Zekanom šogorovim?

pa nisam lud da ga diram, više ne....
ima pana, ali ovo sam susjedu oral, pa je donesel ono kaj ja volim...
Zekan? niš, rastavili ga, stegnuli opet one šarafiće kaj su se otpustili, pa sastavili, i opet bu delal dok se šarafi ne otpuste....:lol::lol::lol:
imaš kakav prijedlog za to riješiti kak treba??

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
mrki
dobro ti to mažeš , nema šta.
Mada mi se čini da ti prva brazda previše "vata"
kako ti se drži ova zadnjs šajba na kabini jer nevidim amortizere?

Ja sam sa svojim 542 probao orati sa svojim dvobrazdnim 12 cola (koji imam za 560) pa nije išlo-zato pitam .
jel to novi plug?
Kolko para?
Visoki,niski ?

a maže se, ide on još dublje, ali bilo je mokro, kiša je padala tokom noći, pa je samo vrtio ak ga spustim malo dublje...
neki govore da se niski klirens jako štopa u kuruzovini, ali ja to još nisam primjetio, ide ko metak..
inače, elektroda je 30cm, a oranje je bilo negdje 27,28cm...
ma, španeri su mi zahrđali, pa ih nisam mogao više zavijati, moram metnuti nove, zato je prva malo veća....
nije novi, stari plug, ali kad sam ga kupio, malo sam ga očistio i prefarbao, sav je bio pozelenio od stajanja...
niski 10 cola, kupio sam ga u paru s tanjuračama za 3500kn, a tanjurače su bolje od novih, leskovačke sa prednjim nazubljenim, a zubi oko 3 cm..;)

Najnoviji postovi

Na vrh