• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MTK Labin SS strižna kosa

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
pomaknut u mene skroz do kraja odavno :)

Samo je meni belaj sto je kosa sa 145 kracena na 130 pa nemam na kraju one siljke velike a i oni su par kila teski znaci i to dosta njih da imam manje bi se dizalo al nije ni ovako problem :)

Problem je meni sto ona ne kosi kako treba

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Jebi ga , krepal je aparat za druge detalje .
Vidi i ovdje stoji kosa odignuta od podzuba pa kosi savršeno .
To savršeno ovisi o travama .
To sigurno nije za okučnice i golf terene .

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Jebi ga , krepal je aparat za druge detalje .
Vidi i ovdje stoji kosa odignuta od podzuba pa kosi savršeno .
To savršeno ovisi o travama .
To sigurno nije za okučnice i golf terene .

Kod mene skoro da nema razmaka izmedju noza kose i zubaca.... S takvom podesenom kosom mozes jedino visoku travu kositi na livadi koja nije pokosena barem jednu godinu...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kod mene skoro da nema razmaka izmedju noza kose i zubaca.... S takvom podesenom kosom mozes jedino visoku travu kositi na livadi koja nije pokosena barem jednu godinu...
Ova kosa je 7 danan prije slikanja kosila drugi otkos ove godine na toj parceli .
Evo i ja se čudim kako , nikad je ne bi bilo na MTK da tata ne inzistira :cool:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Možda on to snagom volje , moč uvjeravanja je jako izražena kod njega :lol:
I to znaš kako jaka kad me uvjerio(natjerao) da hodam za tim po Zgorskom brijegu .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako usporedimo ovu tvoju nesretnicu i sliku koju sam našao na oglasu primjetim da tvoja kos ima zube puno šire od orginala
tvoja kosa
http://s22.postimg.org/o1ah1p9w1/IMG_0460.jpg

"orginal"

http://www.njuskalo.hr/image-bigger...kosa-labin-progres-orginal-slika-14270044.jpg

I to skoro duplo više zubiju .
More biti da trava ne ulazi tamo gdje reže .
Moram napomenuti da ja kosim s malim labinom odnosno "goldonijem " .
Negdje na svom forumu sam računao prema omjeru mjenjača koliko svaki put ulazi trave unutra(posmak) ali sad ne mogu nać .
Ako ti se da traži .

jooly

Novi član
Tu od
15 Lip 2013
Poruka
14
Otvorio danas deklo mijenjaca od Labina TPS...nema sanse da zasigurno provalim zasto ne mogu zajedno freza i rikverc. Vratila na kojima su viljuske za biranje brzina i ukopcavanje kardana su jedna iznad druge, pretpostavljam da ima neki sistem sa zlijebovima i kuglicom., tj. kad je jedno ukopcano ovo drugo ne moze da se ukopca...ima li mu rijesenja jer zelim da mu okrenem rucke u kucnoj radinosti i stavim striznu kosu?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Otvorio danas deklo mijenjaca od Labina TPS...nema sanse da zasigurno provalim zasto ne mogu zajedno freza i rikverc. Vratila na kojima su viljuske za biranje brzina i ukopcavanje kardana su jedna iznad druge, pretpostavljam da ima neki sistem sa zlijebovima i kuglicom., tj. kad je jedno ukopcano ovo drugo ne moze da se ukopca...ima li mu rijesenja jer zelim da mu okrenem rucke u kucnoj radinosti i stavim striznu kosu?
Blokada je između šipke preko koje se ukapčaju brzine odnosno pogon kardana ( freze) .
Problem može biti ako je šipka okrenuta oko svoje osi .
Šipka ima utore po sebi gdje upadne kuglica , ali ima jedan utor koji nije okolo šipke nego samo tangencionalno u odnosu na poprečni presjek šipke
Ako vadiš šipke pripazi jer šipka brzine ima s gornje strane kuglicu i oprugu a šipka pogona kardana s donje strane ( kuglica ti izleti u oko) .
Jedna šipka se vadi kroz vijak gornje poteznice . a druga kroz gumeni čep na bloku (ako se dobro sječam .

jooly

Novi član
Tu od
15 Lip 2013
Poruka
14
Blokada je između šipke preko koje se ukapčaju brzine odnosno pogon kardana ( freze) .
Šipka ima utore po sebi gdje upadne kuglica , ali ima jedan utor koji nije okolo šipke nego samo tangencionalno u odnosu na poprečni presjek šipke
Ako vadiš šipke pripazi jer šipka brzine ima s gornje strane kuglicu i oprugu a šipka pogona kardana s donje strane ( kuglica ti izleti u oko) .
Jedna šipka se vadi kroz vijak gornje poteznice . a druga kroz gumeni čep na bloku (ako se dobro sječam .

Sta treba da uradim, da zakrenem neku sipku ili da potpuno izbacim kuglicu (donju?) ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Sta treba da uradim, da zakrenem neku sipku ili da potpuno izbacim kuglicu (donju?) ?

Blokada je između šipki preko koje se ukapčaju brzine odnosno pogon kardana ( freze) .
Kuglice ni za boga , kuglice drže šipke u položaju brzina .

jooly

Novi član
Tu od
15 Lip 2013
Poruka
14
Da li mali utor na sipci za promijenu brzina treba biti okrenut na dolje prema sipci za ukljucivanje kardana? Da li je moguce zarotirati sipku i da sve funkcionise normalno nakon toga?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Šipka brzina odnosno gornja šipka mora imati s gornje strane 5 utora /položaja brzina .
Rikverc /ler/ 1,2/ ler/3,4 .
Vidi sliku
Crvena strelica je utor koji koji mora biti samo s gornje strane .
Zeleno označeno je blokada .
PLava strelica pokazuje položaj utora preko kojeg se pomiče šipka biranja brzina freze .
Ona mora biti postavljana tako da pravokutni utor stoji vodoravno , i ona s donje strane ima 5 utora s gornje kako se vidi na slici .
Ako slučajo odlučiš vaditi šipke pozicija 74 . Obilježi položaj na šipki pozicije 71 i 62 jer one određuju zahvat zupčanika u pojedinoj brzini .
Također na šipki pozicija 70 položaj vilice 67 .
Teško je s ove moje stolice napraviti dijagnozu , ako ne pronađeš uzrok izvadi blokadu pozicija 68 i bude radilo .

Preporučam da promjeniš kuglicu na šipki brza/spora , također i oprugu .
Ako je šipka brza /spora pojedena od kuglice okreni je za 1/4 kruga . također obilježi položaj vilice i pozicije 12 na slici

http://s19.postimg.org/wqu65gxhe/IMG_0006.jpg

jooly

Novi član
Tu od
15 Lip 2013
Poruka
14
Šipka brzina odnosno gornja šipka mora imati s gornje strane 5 utora /položaja brzina .
Rikverc /ler/ 1,2/ ler/3,4 .
Vidi sliku
Crvena strelica je utor koji koji mora biti samo s gornje strane .
Zeleno označeno je blokada .
PLava strelica pokazuje položaj utora preko kojeg se pomiče šipka biranja brzina freze .
Ona mora biti postavljana tako da pravokutni utor stoji vodoravno , i ona s donje strane ima 5 utora s gornje kako se vidi na slici .
Ako slučajo odlučiš vaditi šipke pozicija 74 . Obilježi položaj na šipki pozicije 71 i 62 jer one određuju zahvat zupčanika u pojedinoj brzini .
Također na šipki pozicija 70 položaj vilice 67 .
Teško je s ove moje stolice napraviti dijagnozu , ako ne pronađeš uzrok izvadi blokadu pozicija 68 i bude radilo .

Preporučam da promjeniš kuglicu na šipki brza/spora , također i oprugu .
Ako je šipka brza /spora pojedena od kuglice okreni je za 1/4 kruga . također obilježi položaj vilice i pozicije 12 na slici

http://s19.postimg.org/wqu65gxhe/IMG_0006.jpg

Pregledao sam poluzje bez rastavljanja i nisam nasao nesto neobicno, onaj mali utor je prema gore. Sjutra planiram da pokusam izvaditi blokadu. Mozes li mi reci da li je ova plocica kroz koju ide poluga od saltanja pravilno okrenuta?

Prilozi

• 2013-07-22 14.19.45.jpg
    2013-07-22 14.19.45.jpg
    29.5 KB · Pregleda: 196

jooly

Novi član
Tu od
15 Lip 2013
Poruka
14
Da , ali je strašno poderana

Blokada uspijesno uklonjena,doduse uz manje probleme. Donja kuglica nekako upala u provrt ispod opruge. Morao sam otkaciti motor i okrenuti mijenjac naopako da ispadne. Sada sve funkcionise sem sto u rikverc poluga ne podje skroz put napred. To se i prije desavalo. Malo sam pomijerio viljusku za saltanje brzina da dobije veci hod ali opet isto. Pretpostavljam da je nesto u saltungu pojedeno. Sjutra idem vidjet jednu labinovu kosu,kaže da je samo par puta korištena. Cijena je 300 eursa. Velika hvala Puknutome uz molbu ako može okačiti kompletan nacrt mijenjača za TPS.

Na vrh