• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MTK Labin SS strižna kosa

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
Svaki SS može u rikverc frezati ali prvo treba stavitit u rikvec a onda uključiti brzu ili sporu frezu .
Ako to tako ne radi znači da je netko petljao u mjenjaču ili da je krivo sastavljeno u tvornici .

Nema to veze dal su okretne rućke ili ne .
Ako to treba popraviti zahvat nije mali i ne može ga napraviti netko nestručan ..
Uglavnom ništa ne treba glodati niti ne treba nove ili druge zupčanike ..

Ako baš hočeš totalno izbaciti tu blokadu treba maknuti dio dugačak cca 15 mm ,clindričnog oblika promjera 8 mm

u mene je tps model
provat cu tako pa cu javit ovde. samo neznam da moj ima brzu-sporu frezu,prvi put sad to cujem,bas cu pitat starog on freza s njom a ja s agriom :)

kukas

Član
Tu od
8 Pro 2012
Poruka
154
ima brzu i sporu misli na 3 i 4 koje koristis u transportu sa prikolicom pozdrav sutra vozim motokultivator kod majstora u gradacac na ovim prostorima kazu da je doktor za labina pa cu da vidim sta i kako pa se javim u svakom slucaju hvala

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mjenjač gdje se uključuje freza ima 5 pološaja .
Gledano od strane motora ide ovak :
brza freza -ler -spora freza-ler sinhronizirano

kukas

Član
Tu od
8 Pro 2012
Poruka
154
da bas tako skroz gore prema motoru je 4 brzina kad vozis sa prikolicom a u sredini je 3 i u jednu od ye dve bi trebalo i kosu da upalim al neide pozdrav

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ima brzu i sporu misli na 3 i 4 koje koristis u transportu sa prikolicom pozdrav sutra vozim motokultivator kod majstora u gradacac na ovim prostorima kazu da je doktor za labina pa cu da vidim sta i kako pa se javim u svakom slucaju hvala

nemoj zaboraviti da nam javiš u čemu je bio problem. ako možeš uglavi koju fotku :drink:

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
mjenjač gdje se uključuje freza ima 5 pološaja .
Gledano od strane motora ide ovak :
brza freza -ler -spora freza-ler sinhronizirano

tako je,e sad me zanima kad ubacim u rikverc jel kardan moze brzo vrtit kao kad frezem prema naprijed, ako moze onda je to to ,samo prepravim volan i kupim malcer ili roto kosu :)

dali si to kad provjerava dal moze u rikvercu brzo vrtit kardan

hvala

kukas

Član
Tu od
8 Pro 2012
Poruka
154
vitomire bas to je kod mene problem nemoze danas sam otero kod majstora al ovaj je tezak na recima samo kaze videcemo videcemo sto god ga pitam bice reseno zvacu ga sutra poslepodne da vidimo sta je problem ujedno i trkace sam mu reko nek zameni slabi mi ponekad preskacu pa se javim pozdravvvv

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
Može , dođi da se sam uvjeriš:icon_super:

aj super :)
nista isprovat cu i ja to ovi dana pa javim
znaci ubacis u rikverc i stavis brzu frezu jel tako,ili obrnut postupak napravis

u tebe je isto 14ks s ruckama koje se nemogu okretat ,ono mogu malo ljevo desno ali ne za 180 stupnjeva

hvala

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
aj super :)
nista isprovat cu i ja to ovi dana pa javim
znaci ubacis u rikverc i stavis brzu frezu jel tako,ili obrnut postupak napravis

u tebe je isto 14ks s ruckama koje se nemogu okretat ,ono mogu malo ljevo desno ali ne za 180 stupnjeva

hvala
Tako je , prvo rikverc onda freza
Tako je , nemam okretne ručke

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
Tako je , prvo rikverc onda freza
Tako je , nemam okretne ručke

razumio,provam pa javim,ako u tebe radi trebalo bi i u mene,samo je bitno da ima iste okretaje kardan kao kad idem naprijed

kukas

Član
Tu od
8 Pro 2012
Poruka
154
pozdrav evo dotero sam labinca kosi super radi sve sad kosu palim prvo u rikverc pa kosu sad funkcijonise pito sam majstora sta je bio problem i nije hteo da kaze mjenjo sam vratilo i trkace neke semeninge to mi je naplatio a za kosu sto je napravio da mogu da upalim nije uzeo nista sad sta je bio problem pojma nemam neka caka je bila pozdrav.......

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pozdrav evo dotero sam labinca kosi super radi sve sad kosu palim prvo u rikverc pa kosu sad funkcijonise pito sam majstora sta je bio problem i nije hteo da kaze mjenjo sam vratilo i trkace neke semeninge to mi je naplatio a za kosu sto je napravio da mogu da upalim nije uzeo nista sad sta je bio problem pojma nemam neka caka je bila pozdrav.......
Trebo si mu reč da totalno makne blokadu .
Svatko tko mora da najebe- najebače .
Nemoreš pobječ ni s blokadom :icon_super:

kukas

Član
Tu od
8 Pro 2012
Poruka
154
pozdrav svima evo mene opet sa vama da vam javim sto sam obeco juce sam probao labinca kako kosi sa striznom kosom ide super sa sasvim malo gasa kosi kao luda kosa je labinprogres 140 cm prezadovoljan sam imam slike i video al nisam bas vjest da to postavim ovde na forum cim nekog uhvatim ko zna bice slike i video pozdrav

kukas

Član
Tu od
8 Pro 2012
Poruka
154
puknuti. . . nerazumem sta podrazumevas pod brdo ja sam sa svojom kosio poprilicno velik nagib i ide samo je problem sto je velika travuljina pa ne odbaciva a kosi kao luda videces slike i vido cim pre

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
ma nije zlo pa ja imam 90 100 kila kako se kad uranim i ja svog ceram gdje god hoces samo umori malo vise treba malo snage i kondicije zna se dizat uz brdo pa ga moras podizat na ruckama al ja spustim uvjek rucke malo nize pa to sve onako iz zgloba radim.

ono jes svaki kultivator je zeznutiji za kositi od prave jednonamjenske kosacice ali labin je mila maca

ko za labina kaze da je zlo za kositi neka ode probat kod nekoga malo kositi na imt 509 promjenuce misljenje o labinu 100% :)

Na vrh