Nema price da za te pare mozes ista slicno kupiti. Ma mene je moj iznervirao jer mi je on prvi doticaj s traktorima i kupio sam ga ko budala od nekog dede kod zupanje isto vodeci se za tim malo para a opet dupla vuca 80 ks 4 tone itd.
Deda ga je usminkao i motor radi ko vura hidraulika podigne traktor bez problema,al covjek nije ni na jedan lezaj obratio paznju iza sklop nosaca ruku od hidraulika je imao lufta uzas lezaji poluosovina uzas semerinzi itd...
Sve sam to sredio ali naravno ima dalje pa neznam di je vise kraj. Da sam mu prvi vlasnik bio bi ko violina.
Jos imam par stvari ne tolko bitnih za porijesavati al vec kad pisem imam ovakav problem. Dakle u 9oj brzini kad ubrza pocne se ljuljati dakle ko da na tren ulovi lamela na tren ne sad neznam dali je lamela ili nije ali da docaram kvar. Da pojasnim sve to pokusavam sam popraviti uz poneki savijet mehanicara koji mu se kljucem ne zeli ni pribliziti kao ni jedan drugi u blizini tak da ni nemam nekog izbora.
Ako neko zna sta da uopce pogledam pa cu ja uz shemu i prirucnik vec zamijeniti dijelove.
I opet da pitam u kojem polozaju trebaju bit adnje dvije rucke za oranje?
Pa ti nikako nemaš onaj cijeli sklop sa ručicama i onda ga je neko improvizovao da ima jednu komandu kako vidim.
Lamelu sam sa šurakom zamijenio za 85 minuta , na 52ki.