Ispao zeger prsten koji se nalazi na osovini gornjeg snopa i osovina setala napred nazadTeško da se može šta reći na osnovu ovih informacija , rasklapaj polako pa vidi.
Vjerovatno ležaj u sredini gornjeg snopa ali naveo si i simptoma koji pobijaju tu teoriju.
Da. Nego ponovo mi je taj prsten ispao. Moracu da ga menjam i da traktor ide na polaBio sam blizu.
Kad mi je pritisnuta leva kocnica i krenem napred nazad papucica ide gore dole, kao da ima lufta u lezajevima tih osovina. Jel mora da se skida gornji poklopac diferencijala kada se menjaju ti lezajeviZujanje u diferencijalu bi moglo da bude popuštena matica na konusnom zupčaniku.
Za kočnicu te nisam razumio najbolje ali ležajevi ispod diskova kočnica se nemogu mijenjati na licu mjesta i to nemoj ni pokušavati jer ćeš zdrobiti kućište.Da bi zamijenio taj ležaj moraš skinuti komplet trubu sa poluosovinom i izvaditi veliki zupčanik pa tek onda nastaviti rasklapanje oko toga.
skini gore poklopac pa onda vidi jel ima lufta,to ti izvana samo tako izgleda.a što se tiče ajnšlaga najvjerojatnije ti nije u fazi.imao sam takav slučaj prije par dana na 52.Hvala puno. I ima lufta u volanu, tu gore nekako na stupu tu di ide kardan volana u stup volana u taj mehanizam.
Spone i prednji trap nemaju lufta. I jos jedan simptom. U ljevo moze pun smotat a u desno ne