Pozdrav,
registrirao sam se na forum jer imam problem s Belarusom 820 deluxe. (ne znam jel što znači taj naziv vidim da ima puno verzija tog traktora)
Uglavnom, traktor je 1999. kupljen nov, i kod nas je 21 godinu, nikad nismo imali nikakvih problema s traktorom, ali doduše traktor je jako malo radio u ovu 21 godinu, nekih 4600rh s obzirom da smo se stočarstvom prestali baviti 2004. godine (od 1999 do 2004. godine smo radili nekih 30ak hektara zemlje), a od 2004. obrađujemo samo ono što imamo u svom vlasništvu nekih cca 4 hektara.
No, međutim prije nekih 20ak dana sam krenuo orati za pšenicu i traktor mi se grije, zagrije se otprilike za malo jače od debljine kazaljke preko 80°C (cca 85°C), i kad dođem do kraja njive i dok se okrenem temperatura padne na 80°C.
Oranje vršim na nekih 1500-1600 rpm u 4. brzini, plug je 3x14" MTD Ventzki. Od 1999. godine imamo taj plug (znači traktor je uvijek orao s tim plugom) i nikad nam se nije dešavalo da se traktor zagrije pri bilo kojem radu preko 80°C
Obzirom da ne poznajem nikakvog pravog majstora za Belarusa, zvali smo nekog mehaničara što je nekad radio kao mehaničar na tzv "pogonu".
Ono što smo uradili otkako je došao i nije dalo nikakvog rezultata:
- oprali hladnjak miniwashom
- promjenili coolant (stavili novi antifirz, stari je bio star 3-4 godine)
- promjenili pumpu vode te ujedno i termostat
- majstor je skinuo injektore i testirao ih, kaže da su svi uredni i da dobro raspršuju gorivo na odgovarajućem pritisku
- promjenili termostat na bloku motoru što mjeri temperaturu (kupili novi zamjenski, isto pokazuje)
Ulje i rotacijski filter ulja promjenjeni tj filter očišćen prije cca 30rh tj na proljeće.
Ima li tko kavku ideju što bi moglo biti?
Motor je D240 81ks.