nisam uzimao ništa preko kapitalnih niti sam tada bio u sustavu pdv-a,rusa sam kupio na povlasticu pa me izašao 90760 eura,sve je iskeširano i za rusa i za fendta,nisam prošao na natječaju za kapitalno a nisam htio čekati drugu godinu.Rus sada ima 7600 sati a motor je još uvijek kao nov,skoro pa ništa ne ide na iberlauf.On je sebe isplatio 5 puta do sad,i još bude dugo radio jer ulje mjenjam nakon proljetne sjetve i prije jesenskog oranja,a u getribi mjenjam svakih 1000 sati.Dizne idu na štelanje svakih 2000 sati,filteri se isto mjenjaju dva puta godišnje kad i ulje,i to je to.Vidjet ću koliko mogu dobiti za fendta pa možda i uzmem 1221,kako god bilo fendt leti van.Sa rusom vučem 3x14 po suhom be prednje vuče a fendt sa istim plugom mora stalno vrtiti sva četiri.I da po udobnosti se ne može usporediti fendta i rusa,ali kao što rekoh traktor se kupuje za rad a ne za vozikanje po selu i skupljanje pica koje se pale na traktore,omjer uloženo-dobiveno je definitivno na strani rusa,pogledaj malo po fendtovim katalozima i vidjet ćeš da su fendtovi do 100 konja preporučeni za lakše poslove,vidio sam i negdje sliku gdje fendt od 100 konja razbacuje travu.Jeb.. to,fendt se u našoj državi sa ovakvim stanjem kakvo je nikada ne može isplatiti.I urnebesno je skup za održavanje,rekao sam već da me malo blata koštalo 12 000 kuna.A tek kad ti ode nešto u getribi :icon_hang:,zamjerili su mi se traktori sa elektonikom i to se nikada neće promjeniti.Daj ti meni mjenjač od šipke 20-tke i da ja sam šaltam a ne mali joystick i gumbiće.Samo pogledaj jedan od ovih videa i reci mi da ijedan fendt ovo može izdržati.Ruski traktori su pravljeni za rad u teškim uvjetima uz minimalno održavanje i maksimalni životni vijek ,fendt i sve ostalo je porez na budale poput mene.Bolje da sam na kurve i viagru spizdio 36 000 eura,bar bih umro sa smiješkom na licu.Ovak budem umro nesretan i sa zelenom plastičnom igračkom u dvorištu
tak će najvjerojatnije i biti,samo plug će biti 3x16 okretač ili 4x14 obični.A rotodrljaču imam od 3 metra ali nju teram sa 820-kom,treba mi 3 metra sa hidro liftom.Vidjet ću još kako će biti stanje sa parama