• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mtz 52-82 (popularni BELARUS)

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Evo danas se je još rastavljalo po diferencijalu i kardanu te smo utvrdili da je potrebno još dodatno zamijenit ležajeve u samom mehanizmu lamela te glavni ležaj osovine koja vodi do lamela jer zuji dosta.

Prilozi

• P5210013.jpg
    P5210013.jpg
    69.9 KB · Pregleda: 584
  • P5210015.jpg
    P5210015.jpg
    79.1 KB · Pregleda: 263
  • P5210016.jpg
    P5210016.jpg
    79 KB · Pregleda: 339

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolega Kiki baš smo sretni sa MTZ-ima moj sa puknutom radilicom 900 rh (nabavio drugu uz pomoč kolege Muha -ča ) a tvoj sa polomnjenim kučištima :icon_fU:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Puknuta radilica je pojedica greške u izradi, dok je puknuto kućište posljedica, rekel bi, nemara.
Ležaj ne vjerojatno dugo jaukal prije nego se je raspal,
no nitko to ili nije čul ili se nije obaziral. Lom kućišta radi nekvalitete bi se pokazal odmah, a ne nakon 30 ili 40 godina upotrebe.

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
na rusu sve tandrče, klokoće, jauče tako da je pravovremeno prepoznat problem lako ko nasi nać vanzemaljce

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
E tako danas je traktor konačno rastavljen do zadnjeg ležaja :icon_thumright:
Imam za kupit 6 komada ležajeva u mjenjaču i prijenosu kardana.
Diferencijal je u dobrom stanju.
Moram kupit i novu lamelu te potisni lager te novo ulje a ide ga 40 litara hipenola 90
A kad već sve to kupujem kupit ću odmah sve za instalacije tako da mogu krenut sa pranjem čišćenjem pa zatim sastavljanjem novih dijelova pa zatim bojanje te na kraju instalacija.
:(hi):
I da dodam kućište će se varit pošto čovjek u Kninu nema odgovarajuće kućište za navedeni traktor već posjeduje od T-40
Hvala kolegi ZJ-u na upućenim kontaktima.

Puknuta radilica je pojedica greške u izradi, dok je puknuto kućište posljedica, rekel bi, nemara.
Ležaj ne vjerojatno dugo jaukal prije nego se je raspal,
no nitko to ili nije čul ili se nije obaziral. Lom kućišta radi nekvalitete bi se pokazal odmah, a ne nakon 30 ili 40 godina upotrebe.

Kod mene traktor nije odradio ukupno niti 2 radna sata od kad je kupljen te je odmah počelo redanje problema a moj vladimirec mali kod nas je 40 godina a ja ga vozim dobrih 10 godina i nikad nije imao neku havariju od kad ga ja vozim osim što mi se polomio osigurač polu osovine te mi je ista izletjela van sa kotačem te mi je zdrobila ležaj te dio vanjskog kućišta di dođe semering i to je sve.
Ja mogu reć da su kod mene traktori stvarno paženi i maženi a kod ostalih se koturaju dokle dotle. Mislim iz svoje okoline.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nije se odnosilo direktno na tebe, već općenito.
Očito si kupil traktor s problemom kojega nisi (stigel) upoznati.

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Pozdrav članovi molim Vas da ako je moguće netko uslika mjesto gdje se našarafi termo sonda na motoru jer nigdje ne vidim mjesto a na kiler neide sigurno. Kupljena je nova orginal i sad ne mogu naći poziciju na što se šarafi jer se ne uvrće nego mora negdje bit neko ispupčenje sa navojom pa ako može neka netko stavi sliku ili neka mi pojasni pošto će traktor biti uskoro u samoj fazi dovršenja a riječ je o 52-ci.:icon_question:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod mene na kileru lijevo od gumenog crijeva gornjeg i na nju ide žica .

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Kod mene na kileru lijevo od gumenog crijeva gornjeg i na nju ide žica .

Nisam našao na kileru mjesta ali će mo složit na zadnjem djelu glave di je pločica provrtat napravit holender i prišarafit sondu te će se tu odlično znat kolika je temperatura.
Hvala na savjetu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
kod gornjeg crijeva ima velika matica u njoj je sonda možda netko kaj prelotal pa je nema .

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Možda je hladnjak od 82ke , on nema na sebi mjesto za sondu

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Savo meni je Mađar htio prodat hladnjak za 82 -ku ruski original i imao je rupu sa navojem a sonda (indikator) ni je bila u cijeni več je bio čep od plastike (koji ne bi dihtao vodu) i imal je rupu za prolaz kardana volana .

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ja koliko znam da 82ka ima hladnjak sa spuštenim dijelom umjesto rupe za osovinu volana

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Možda ima dva tipa na tome u Mađarskoj je pisalo na ruskom MTZ-82 i da bio je i hladnjak za ulje u kompletu htio mi Mađar uvalit za malo para hladnjak i onaj veliki zupčanik za kočnice za zupčanik je htel 50 kn a ima malo manje kg a za hladnjak se ne sječam a trebal sam uzet radilicu za nju komplet je htel ispod 2 000 kn uzel sam kardan za volan sve gumice onaj zupčanik kojeg vrti puž i puž i križ kardana gumice i plastike za krajnike sve to za 450 kn .

jesse

Član
Tu od
15 Lip 2014
Poruka
157
Pozdrav ljudi,evo ponosan sam vlasnik 820-tke već 8 godina.Kupio sam ga novog u Jurvalu,i mogu reći da nisam požalio.Platio sam ga 10 000 eura i do sada sam mjenjao samo lamelu na njemu,a i za to je kriv prednji utovarivač.Traktor je malo grubo napravljen ali je napravljen da traje.Isto tako imam i fendta kojeg sam novog kupio iste godine kada i ruju i koštao me 36 000 eura a razlika u snazi je 20 konja.Kao vlasnik istih mogu reći jednu stvar koja se možda neće svidjeti ljudima koji vole te razvikane marke.Znači rus me koštao 10000 eura a u 8 godina sam imao 500 kuna popravaka na njemu,dok me fendt sa svojih 36 000 eura u 8 godina koštao oko 4 000 eura.Fendt koliko god da je dobar ne može isto kao i bilo koji drugi traktor (JD,Same,Lamborghini,Case,NH i da ne nabrajam) izdržati ono što rus može,osim Dajca i to švabe.Rus je traktor za radnika a sve ostalo su traktori za pozere i gospodu.Evo mislim da ovaj video govori sve o tim traktorima i njihovoj izdržljivosti

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=cE5WDl_YNbU[/YT]

bilo koji novi traktor provozati samo jednom po takvoj stazi,garantiram da bi završio na otpadu,jer ako se nebi raspao na stazi onda bi ga dokrajčilo ono blato.Mene ja ne fendtu takva mala blatna kupka koštala 12 000 kuna,znači otišao je neki senzor zbog blata i traktor počeo sam da šalta brzine u oranju i na cesti.Prodat ću fendta i kupiti još jednog novog rusa i još mi ostane para za plug i rotodrljaču,kad se sad sjetim mogao sam odmah za te novce kupiti rusa od 100 konja i ušparati 16 000 eura.

evo još videa

[YT]www.youtube.com/watch?v=DzBd01x1w7A[/YT]
[YT]www.youtube.com/watch?v=qe3C_VzG5hs[/YT]

vidi ih što se voze na dva kotača ,ja sam njime prezadovoljan i da ne bude sve savršeno moram se požaliti na sjedalo.Konkretno na mom sjedalu su izvirila nakakva dva šarafa točno iz sredine,oni dok je sjedalo normalno ne vire van ali kad prijeđem preko nekakve rupe i dok sjedalo naglo "sjedne" ta dva šarafa mi se nabiju točno u šup.. tako da i to moram srediti prije nego što dobijem hemeroide :icon_lol::icon_lol:.

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Ja bi si na tvom mjestu kupil rusa 1221, trobrazni plug okretač i rotodrljaču 3 metra!

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
hm, kako te 820 izašla 10 000€????

ja kada sam gledao, cjena je bila 17000 do 18000 eura.......sa grbavim mostom

za 10 000€ sam vidio 820 ili 952 ili tako nešto slično sa ravnim mostom i sa oko 1500-2000 sati, al izgledaju očuvano i stari su koliko i tvoj sada........

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa kad odbiješ pdv i kapitalna toliko ga je nakraju izašao.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Vozil sam više rusova i više fendova nemože se te dvije marke uspoređivat pa to je razlika nebo zemlja udobnost buka izgled jedino kod rusa je prednost kaj ga nitko neče ukrasti .

jesse

Član
Tu od
15 Lip 2014
Poruka
157
nisam uzimao ništa preko kapitalnih niti sam tada bio u sustavu pdv-a,rusa sam kupio na povlasticu pa me izašao 90760 eura,sve je iskeširano i za rusa i za fendta,nisam prošao na natječaju za kapitalno a nisam htio čekati drugu godinu.Rus sada ima 7600 sati a motor je još uvijek kao nov,skoro pa ništa ne ide na iberlauf.On je sebe isplatio 5 puta do sad,i još bude dugo radio jer ulje mjenjam nakon proljetne sjetve i prije jesenskog oranja,a u getribi mjenjam svakih 1000 sati.Dizne idu na štelanje svakih 2000 sati,filteri se isto mjenjaju dva puta godišnje kad i ulje,i to je to.Vidjet ću koliko mogu dobiti za fendta pa možda i uzmem 1221,kako god bilo fendt leti van.Sa rusom vučem 3x14 po suhom be prednje vuče a fendt sa istim plugom mora stalno vrtiti sva četiri.I da po udobnosti se ne može usporediti fendta i rusa,ali kao što rekoh traktor se kupuje za rad a ne za vozikanje po selu i skupljanje pica koje se pale na traktore,omjer uloženo-dobiveno je definitivno na strani rusa,pogledaj malo po fendtovim katalozima i vidjet ćeš da su fendtovi do 100 konja preporučeni za lakše poslove,vidio sam i negdje sliku gdje fendt od 100 konja razbacuje travu.Jeb.. to,fendt se u našoj državi sa ovakvim stanjem kakvo je nikada ne može isplatiti.I urnebesno je skup za održavanje,rekao sam već da me malo blata koštalo 12 000 kuna.A tek kad ti ode nešto u getribi :icon_hang:,zamjerili su mi se traktori sa elektonikom i to se nikada neće promjeniti.Daj ti meni mjenjač od šipke 20-tke i da ja sam šaltam a ne mali joystick i gumbiće.Samo pogledaj jedan od ovih videa i reci mi da ijedan fendt ovo može izdržati.Ruski traktori su pravljeni za rad u teškim uvjetima uz minimalno održavanje i maksimalni životni vijek ,fendt i sve ostalo je porez na budale poput mene.Bolje da sam na kurve i viagru spizdio 36 000 eura,bar bih umro sa smiješkom na licu.Ovak budem umro nesretan i sa zelenom plastičnom igračkom u dvorištu

tak će najvjerojatnije i biti,samo plug će biti 3x16 okretač ili 4x14 obični.A rotodrljaču imam od 3 metra ali nju teram sa 820-kom,treba mi 3 metra sa hidro liftom.Vidjet ću još kako će biti stanje sa parama

Najnoviji postovi

Na vrh