ferguson je ferguson i za one poslove, za koje je i namjenjen je nezamjenjiv.......samo je precjenjen možda, jer gledam i malo ursuse 335.......ljudi puštaju cjenu, traktor uredan, registriran......a za cjenu takvog ursusa, fergusona nemožeš kupiti i neispravnog.....
što se tiče nostalgije.....nebi o tome :drinkers:
artyman:
za nas ovdje je samo bitno da je jeftino, jer večina si nemože priuštiti dobar i skuplji traktor, pa su i stari rusi dobri, pa čak i novi ako se usporede sa konkurencijom su dosta povoljni, 135 000kn je nova 82.......dok polovnu sa ispod 1000 sati dobiješ za oko 75 000kn, što je po meni dobra investicija......
od ovih starih rusa, to je sve lutrija......moj je bio i dobar, takav stari je dosta i teško naći, da valja.......večina 52ki je radila po kombinatima, kao i te prve 82......i večina ih je u jako lošem stanju, jer tih godina nije bilo JD ili MF u toj mjeri, samo imt i rus........i nešto torpeda, koji su isto dosta rastureni ( bio na licitaciji u vupiku, nitijedan torpedo nije bio barem 40-50% dobar)
ja trenutno nemam potrebu za večim traktorom, al ako budem uzimao nešto jače, mislim da će to biti rus, 552 ili 82 ili 820 ili 1221......ove druge serije mi nisu posebno zanimljive, jer koliko sam čitao o njima, dosta su kvarljivi.......iako od starijih modela, 52ka od kobca s foruma mi se nečini kao loš traktor, ovako sa slike :drinkers: