Re: Divlač u njivi
ako želite dobiti odštetu od lovačkog društva, napravite točno onako kako vam oni kažu!!!
ako se dijeli repelent, otiđite po njega i neka vas upišu da ste ga uzeli, onda tražite uputstvo (od njih) kako ga pravilno postaviti.... i postavite TOČNO kako su vam rekli,,,, imate papir i to je to, a i upisan si da si dignuo repelent koji su ONI dijelili,,,,, tjerao on divljač ili ne!!! imate pravo na odštetu!!
repelent bi se trebao pstavljati u 3.red kukuruza ili žita, na visinu od 50-70cm od tla i svakih 5-6m, nakapan na ovčiju vunu ili vatu, te to mora biti pokriveno sa nekakvom plastikom (dno plastične flaše) kako ga ne bi kiša ili rosa isprala!!
drugo riješenje je da postaveite jedan ili dva reda žice sa strujom,,,samo morate održavati ispod žice!! (u žici mora biti struja)... osig. pokriva, ali i tad morate uzeti repelent koje lov.društvo daje....
ŠTA GOD ODLUČILI STAVITI ILI VEĆ IMATE POSTAVLJENO, OBAVEZNO PODIGNITE I STAVITE NJIHOVO SREDSTVO ZA BORBU PROTIV ŠTETE NA USIJEVIMA!!!
u oba slučaja, ako su svinje unišle (a unići će 99%) imate pravo na odštetu ili žalbu!!
svako lov.društvo plaća osig.lovišta...kako od naleta vozila na divljač i obrnuto, tako i za štetu na usijevima!!!
****meni su ljudi po selu govorili da su stavljali ljudsku kosu vezanu u snopove i da ti pomaže,,, osobno nisam probavao, ali znam da kod mog brice nema nikada dlaka u kanti za smeće
***znam šta pričam, jer taj posao sam radio skoro 6 godina,,samo sam bio sa one strane (provoditelj LGO-a)... sad ne radim već 1-godinu,ali vidjet ću sa prijateljom koji je to preuzeo dali je bilo promjena u zakonu što se tog tiče!!! javim vam sutra ili sred.tjedna!!!!